Την πρώτη επιτυχημένη συνεργασία της CHEAPART – 79ης ΔΕΘ Helexpo επισφραγίζει η φετινή επετειακή διοργάνωση CHEAPART μέσα στην 80η ΔΕΘ – Helexpo που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 – 14 Σεπτεμβρίου, 2015.

Τέχνη μέσα 80η ΔΕΘ – Helexpo. Ο θεσμός της CHEAPART, περισσότερο επίκαιρος παρά ποτέ, έχει πλέον εδραιωθεί ως το εικαστικό γεγονός μέσα στην ΔΕΘ Helexpo, τη μεγαλύτερη διοργάνωση εκθέσεων, συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Την CHEAPART επισκέφτηκαν πέρσι 45.000 άτομα, κατατάσσοντας την τρίτη σε επισκεψιμότητα περίπτερο μέσα στη Διεθνή έκθεση, με ανοδική προβλέψη για τη φετινή διοργάνωση.

Τέχνη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ΔΕΘ.

Από τις 5 – 14 Σεπτεμβρίου, 2015, δεκάδες καλλιτέχνες και εκατοντάδες έργα θα παρουσιαστούν σε περισσότερους από 300.000 επισκέπτες της ΔΕΘ, ιδιώτες και επιχειρηματίες. Η CHEAPART είναι προσκεκλημένη της διοργάνωσης ΔΕΘ για δεύτερη χρονιά, της έκθεσης που αποτελεί σημείο αναφοράς του εμπορικού δικτύου Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, θα είναι σημαιοφόρος της τέχνης και του πολιτισμού.

Η στρατηγική της ΔΕΘ-Helexpo εστιάζεται στην εξωστρέφεια, καινοτομία και την τεχνολογία. Με στόχο το πρωτοπόρο, το σύγχρονο, το διαφορετικό, το αποτελεσματικό και με σκοπό την ενίσχυση της ελκυστικότητας των διεθνών εκθέσεων της, προσθέτει καινοτόμα στοιχεία ενίσχυσης της εμπορικότητας. Η ΔΕΘ-Helexpo αναγνωρίζοντας την CHEAPART την προσκαλεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η παρουσία της CHEAPART στη ΔΕΘ επισφραγίζει τον χαρακτήρα της έκθεσης-ορόσιμο που πρώτη το 1995 άνοιξε μια νέα αγορά σύγχρονης τέχνης στο ευρύ κοινό. Ανέτρεψε τα ως τότε δεδομένα μιας κλειστής αγοράς και έδωσε την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν από κοντά τον καλλιτέχνη και την δουλειά του, και αποκτήσουν ένα αυθεντικό έργο σε ένα συμβολικά χαμηλό κόστος.

Η CHEAPART στην φετινή συνεργασία της με τη ΔΕΘ φέρνει μαζί της την μεγάλη αυτή καλλιτεχνική οικογένεια εικαστικών και φιλότεχνου κοινού που συμμετέχει και παρακολουθεί συστηματικά τις εκθέσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Στην συνεχή καλλιτεχνική παρουσία της στην εγχώρια εικαστική σκηνή η CHEAPART έχει παρουσιάσει στο κοινό, πάνω από 800 καλλιτέχνες.

Συμμετέχουν:

Anthia Mega Chavre, Γιώργος Αγγελάκης, Χρήστος Αλατσάκης, Στέφανος Αλαφούζος, Σωτήριος Αντωνιάδης, Γιώτα Αποστολοπούλου, Νίκος Βαβάτσης, Θωμάς Γιατράς, Δόμνα Δέλλιου, Έφη Δούλια, Άγγελος Ζυμάρας, Μιχάλης Ηλιού, Νικόλας Καραθανάσης, Θοδωρής Καρανίκας, Γιάννης Καρδάσης, Ελένη Καστρινογιάννη, Έλλη Κατσάρα, Χρήστος Κολιός, Γιώτα Κότικα, Τερψιχόρη Κουζούνη, Πάνος Κουφός, Φαίδρα Κρέσπη, Πετρούλα Κρίγκου, Αφροδίτη Κροντήρη [Ende Neu], Τάνια Κωτίκα, Γιώργος Λυντζέρης, Ντορίνα Μάλλιου, Ντία Μάνεση, Ηλίας Μαυρόβας, Ντοροτέ Μεσάντερ, Έλσα Μπoμπόλη, Έλενα Μπουντουράκη, Δέσποινα Πανταζή, Γιώργος Παντελέων, Κυριακή Παπαδημητρίου / Κώστας Παπασταματίου, Ελένη Παπαδοπούλου, Ανδρέας Παπαστεργίου, Λευθέρης Πλακίδας, Νάντια Ράπτη, Θάνος Στόκας, Ιωάννα Συμεωνίδου, Τζίνα Νάτση Τζήκα, Τσιάλιου Μάνθα, Μαρία Τσιμπουρλά, Βούλα Φερεντίνου, Γεωργία Χαριζάνη, Άντυ Χαντζή – didiBliss, Έμυ Χατζηφωτιάδου, Νίκος Χριστοφοράκης.

Την επιμέλεια της CHEAPART στην 80η TIF HELEXPO αναλαμβάνουν οι: Λευθέρης Πλακίδας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Φωτεινή Καπίρη