Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στη Δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στη Δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης ολοκλήρωσε με επιτυχία για 4η συνεχή χρονιά την Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης & της Δημιουργικότητας. Φέτος διαπιστώσαμε πόσους ρόλους μπορεί να παίξει μια βιβλιοθήκη, για τον λόγο αυτό ο τίτλος ήταν: Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι κρυψώνα θησαυρών… μηχανή του χρόνου… μουσείο… πειρατικό καράβι… ατελιέ ενός διάσημου ζωγράφου… εργαστήρι πεταλούδων… ομάδα παλαιοντολόγων... εργαστήρι προϊστορίας κι ανακάλυψης αρχαίων πολιτισμών… μουσικό στούντιο …κινηματογράφος κ.ά.!

 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου. Απευθύνθηκαν σε παιδιά από 4 ετών έως έφηβους 15 ετών.

 

Μέσα από 37 δράσεις, 585 παιδιά ανοίγοντας την πόρτα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης μας, με έκπληξη διαπίστωσαν πως Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι τόπος μάθησης, διασκέδασης, φιλίας!

 

Ο στόχος  όλων των δράσεων ήταν η προώθηση της ανάγνωσης μέσα από το παιχνίδι, η επαφή με τον πολύπλευρο ρόλο των βιβλίων, οι φανταστικοί κόσμοι που μας μεταφέρουν, το ξεκλείδωμα της δημιουργικότητας των παιδιών, η ψυχαγωγία, η συνεργασία κι η κριτική σκέψη.

 

Το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, 181 παιδιά δανείστηκαν 329 παιδικά κι εφηβικά βιβλία μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, οργανώνοντας ανάλογες δράσεις όλο το χρόνο.

 

Ένα θερμό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ οφείλουμε στους ακούραστους εθελοντές  και εμψυχωτές μας.

 

Οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο Πανελλαδικής Καλοκαιρινής Εκστρατείας για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας που οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τη συνεργασία του δικτύου των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σχετικές ειδήσεις
Χριστούγεννα με παιδικές παραστάσεις και εργαστήρια στη Μουσική Βιβλιοθήκη!
22.12.2016 13:42
Η Μουσική Βιβλιοθήκη υποδέχεται τους μικρούς της φίλους και τους γονείς τους στις εορταστικές της παραστάσεις.
Το ΙQ του Mozart: μουσικοθεατρικό αναλόγιο  για όλη την οικογένεια στη Μουσική Βιβλιοθήκη
31.10.2016 17:24
Μετά την περσινή επιτυχία «Τα παιδιά του Μπαχ», η Μάγδα Μαυρογιάννη μαζί με ταλαντούχους σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου αναβιώνουν στη Μουσικής Βιβλιοθήκη τη ζωή του Μότσαρτ. Τα πιο ταλαντούχα παιδιά συναντούν το πιο ταλαντούχο παιδί, τον W.A. Mozart. Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο βασισμένο στη ζωή, το έργο και τον χαρακτήρα του και με ιδιαίτερη έμφαση στο IQ του μεγαλοφυή συνθέτη.
Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης
12.10.2016 11:30
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης συνεχίζει, για πέμπτη χρονιά, το πρόγραμμα «Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες», για τα παιδιά των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.
Παρέα με τα παραμύθια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης
11.10.2016 12:27
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, μετά τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα, με τίτλο «Παρέα με τα παραμύθια στη Βιβλιοθήκη», για παιδιά από 3 έως 7 ετών μαζί με τους γονείς τους.
Παρέα με τη μουσική: Μουσικό καλοκαιρινό εργαστήρι στη Μουσική Βιβλιοθήκη
23.05.2016 15:01
Με το ξεκίνημα του καλοκαιριού, η Μουσική Βιβλιοθήκη διοργανώνει το πρωτότυπο και ψυχαγωγικό διαδραστικό πρόγραμμα Παρέα με τη μουσική για παιδιά 7-12 ετών.