Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Γκόλφω forever: Έξι βραβεία για την θεατρική ομάδα Δήμου Νίκαιας-Α.Ι.Ρέντη «Ρενδία Λέξις»

Γκόλφω forever: Έξι βραβεία για την θεατρική ομάδα Δήμου Νίκαιας-Α.Ι.Ρέντη «Ρενδία Λέξις»

Mε έξι βραβεία στις «αποσκευές» επέστρεψε το Θεατρικό Εργαστήρι "Ρενδία Λέξις" του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη με το έργο του Ντίνου Σπυρόπουλου, " Γκόλφω forever" σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή. Η ομάδα έλαβε μέρος στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Διστόμου και προκρίθηκε ανάμεσα στις επτά ομάδες και εργαστήρια που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ. 

 

Η κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από τους:

Αγγελική Δαρλάση (θεατρολόγος, σκηνοθέτης, συγγραφέας)

Γιάννη Δεγαΐτη (ηθοποιός, σκηνοθέτης)                                       

Λιάνα Καραβασίλη (καθηγήτρια μουσικής)

Λαμπρινή Μίχου (ηθοποιός)

Λένα Σύρου  ( χορογράφος, κινησιολόγος)                            

τίμησε την παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου "Ρενδία Λέξις" του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, με τα εξής βραβεία:

- Β ´ Γυναικείου Ρόλου στην Ελίζα Μουτσοπούλου

- Β ´ Ανδρικού Ρόλου στον Λεωνίδα Περιφάνη

- Κοστουμιών στην Αιμιλία Αποστολίδου

- Μουσικής Σύνθεσης  στον Γιάννη Δημητρίου

- Σκηνοθεσίας στον Παναγιώτη Ναρλή

- Α ´ Καλύτερης Παράστασης

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παράσταση θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Ι. Ρέντη και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 8ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής.

Σχετικές ειδήσεις
Οι «Επτά επί Θήβας» στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας
05.09.2016 17:25
Τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη για τα 30 χρόνια λειτουργίας του θεάτρου.
Η Σταχτοπούτα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
06.07.2016 11:45
Ποια ψάχνει το γοβάκι της στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας; Το κλασικό αγαπημένο παραμύθι των παιδιών «Η Σταχτοπούτα» παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Μπροντγουαίη το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.
Τα φετινά Queer Theatre Awards V στο Θέατρο Κνωσός
26.05.2016 12:55
Τα περήφανα θεατρικά βραβεία της Αθήνας προωθούν για 5η χρονιά την ορατότητα των queer θεματικών και της διαφορετικότητας στο θέατρο. Τα βραβεία αποτελούν επίσημο event του Athens Pride Week, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride.
Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2014-2015: Οι μεγάλοι νικητές
11.11.2015 15:26
Με τη «Μεγάλη Χίμαιρα» να αναδεικνύεται σε παράσταση της χρονιάς, έγινε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η τελετή απονομής για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού από το περιοδικό Αθηνόραμα, σε μια βραδιά αφιερωμένη όχι μόνο στο θέατρο και τους ανθρώπους του, αλλά και στα πέντε μεγαλύτερα πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας.
Το Αμάρτημα της Μητρός μου στο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας
03.11.2015 15:13
«Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού είναι ένα από τα αριστουργηματικά διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας και ένα σπάνιο κείμενο για την παγκόσμια λογοτεχνία, από το οποίο εμπνεύστηκε για ακόμα μια φορά ο ταλαντούχος Δήμος Αβδελιώδης και θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας «Μάνος Λοϊζος» την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015.