Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Along Those Lines: Προβολή φιλμ στο 3 137

Along Those Lines: Προβολή φιλμ στο 3 137

Το 3 137 με χαρά υποδέχεται παράλληλα με το πρόγραμμά του την προβολή φιλμ καλλιτεχνών Along Those Lines την οποία επιμελείται η Catriona Gallagher.

 

Τα φιλμ αυτά εξερευνούν τη φύση αυτού που μας περιβάλλει μέσω της γραμμής και της φόρμας και τοποθετούνται μαζί με την κοινή ικανότητα τους να εφαρμόζουν πρακτικές σχεδίου στην κινούμενη εικόνα. Ακολουθώντας γραμμές που υπάρχουν στην αρχιτεκτονική και γύρω από αυτή ή δημιουργώντας γραμμές, τα φιλμ σχεδιάζουν στο χώρο εξετάζοντας οπτικά τη γραμμή και το περίγραμμα υφαίνοντας επιπλέον αφηγήσεις με τον τρόπο αυτό στη γλώσσα. Ο φακός καθώς κινείται μπορεί να είναι ένα εργαλείο με το οποίο κανείς σχεδιάζει ή και ένας ακίνητος μάρτυρας της γραμμικότητας στις δομές γύρω καθώς αυτές ξεδιπλώνονται εμπρός του. Συχνά ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί την παρουσία μιας φιγούρας, φανερής ή όχι, που η αλληλεπίδρασή του με αυτή αφήνει ίχνη κατά τις εξερευνήσεις της. Πλάι στις γραμμές της γης- ή του αστικού τοπίου- τα φιλμ σχεδιάζουν με τις περιπλανήσεις τους· είναι ένας τρόπος για να κατανοήσουμε καλύτερα τη σχέση μας με αυτά που μας περιβάλλουν.

 

Along Those Lines

Luke Burton, Kirstie Forbes, Catriona Gallagher, Rosie Sillitoe, John Smith, Θοδωρής Ζαφειρόπουλος

 

Σας περιμένουμε!

Σχετικές ειδήσεις
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
Crossing the lines: έκθεση του STMTS στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
23.11.2016 13:54
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 7.30 μ.μ. εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής «Crossing the lines» τoυ STMTS.
Ένα τέλος – Μια αρχή: Προβολή του έργου του Νίκου Αλεξίου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
26.09.2016 12:03
Η προβολή του έργου του Νίκου Αλεξίου «Ένα τέλος – Μια αρχή» στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Πλατεία Κοτζιά αποτελεί την αρχή των εορταστικών εκδηλώσεων της Τράπεζας για τα 175 χρόνια από την ίδρυσή της.
Arch Points 2016: Νέοι αρχιτέκτονες μας προσκαλούν σε ένα τριήμερο διαφυγής
26.04.2016 10:13
Το Arch Points αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προβολή της δραστηριότητας των νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, με κοινό θεματικό άξονα τη #διαφυγή. Τι είναι η διαφυγή; Πώς την εντοπίζουμε στο χώρο και την αρχιτεκτονική; Από τις 13 έως τις 15 Μαΐου, 17 αρχιτεκτονικά γραφεία ανοίγουν τις πόρτες τους για πρώτη φορά στο κοινό και 5 αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις μας προσκαλούν σε μία εναλλακτική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας!
 Athens Biennale 2015 - 2017: ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της Σύναψης 2
26.04.2016 09:48
Με την προβολή της ταινίας «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» ολοκληρώθηκε χθες ο πρώτος κύκλος της Σύναψης 2: Επαναπροσδιορίζοντας την κριτική των θεσμών. Από την Σκοπιά του Νότου» // “Synapse 2: Rethinking Institutional Critique. A View from the South.”, μέρους του προγράμματος της Athens Biennale 2015-2017 “OMONOIA”.