Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το ξύπνημα της άνοιξης

Το ξύπνημα της άνοιξης
Το αριστουργηματικό έργο του Φρανκ Βέντεκιντ το Ξύπνημα της άνοιξης επέλεξε φέτος η σκηνή του σύγχρονου θεάτρου Αθήνας. Μια παράσταση του εθνικού που εστιάζει στη σύγχρονη διάσταση και την τολμηρή οπτική του έργου, μέσα από την ιδιαίτερη σκηνοθετική πρόταση του Νίκου Μαστοράκη.

Προβλήματα, ανασφάλειες και ερωτήματα πνίγουν τους συμμαθητές ενός επαρχιακού σχολείου, που περνάνε στην εφηβική ηλικία χωρίς να υπάρχει κανείς να τους δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις. Το οικογενειακό περιβάλλον , γεμάτο συμπλέγματα και ενοχές, κόβει κάθε γραμμή επικοινωνίας.

Το σχολείο αναμασάει ένα τυφλό, ανόητο εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς καμία προσπάθεια πραγματικής κατανόησης. Και εκείνοι, φυλακισμένοι στο φόβο και στην άγνοια, ακολουθούν το ένστικτό τους και ψηλαφίζουν στα τυφλά το μυστήριο του έρωτα. Μέσα στο σκοτάδι, εκεί όπου η αθώα σκέψη μοιάζει να καταδικάζεται, θα προβάλει ξαφνικά μια ακτίνα φωτός, ένας δρόμος προς την ελευθερία. Θα μπορέσουν άραγε να τον ακολουθήσουν;

Γεμάτο ευαισθησία, λυρισμό και τρυφερότητα, προσεγγίζει τις ανησυχίες των εφήβων και την ανάγκη τους για αληθινή επαφή με τους γονείς και τους καθηγητές τους, την ίδια στιγμή που ο κόσμος των ενηλίκων μοιάζει ανίκανος να ανταποκριθεί σε αυτήν την έκκληση.

Διανομή:
Μόριτς Στήφελ Προμηθέας Αλειφερόπουλος
Μυγοσκοτώστρας / Δρ. Μπράουζεπουλφερ / Κύριος Στήφελ Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Ίνα Μύλλερ / Τέα Νατάσα Ζάγκα
Ντήτχελμ / Καθηγητής Ψωμόλυσσας Δημήτρης Καρτόκης
Κυρία Μπέργκμαν Αγγελική Καρυστινού
Μάρτα / Κυρία Σμιτ Αννίτα Κούλη
Καθηγητής Βούρδουλας / Κύριος Γκάμπορ / Ο Άντρας με τη Μάσκα Δημήτρης Κουτρουβιδέας
Βέντλα Ιωάννα Παππά
Μέλχιορ / Όμηρος Πουλάκης
Όττο Όμηρος Πουλάκης / Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Ίλζε Άλκηστις Πουλοπούλου
Χέλμουτ / Καθηγητής Κάμινος Μίλτος Σωτηριάδης
Ερνστ / Πάστωρ Κοιλάρας Θάνος Τοκάκης
Χένσχεν Ρίλοφ / Γρήγορος Μιχάλης Φωτόπουλος
Καθηγητής Παπατρέχας / Ρούπρεχτ Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος
Κυρία Γκάμπορ Γαλήνη Χατζηπασχάλη

Σχετικές ειδήσεις
Ριχάρδος ο Γ', για δεύτερη χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο
28.11.2016 11:01
Η παράσταση «Ριχάρδος ο Γ» σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά, συνεχίζεται για 2η χρονιά στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου, με την Καίτη Κωνσταντίνου, ως performer Ριχάρδο, να κερδίζει κοινό και κριτικούς.
Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη – Ερμηνεύει ο Πάρις Κατσίβελος, στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας
06.07.2016 13:33
Ο Δήμος Καλλιθέας και ο Ηθοποιός, Σκηνοθέτης και Καθηγητής Δραματικής Τέχνης Πάρις Κατσίβελος, σας προσκαλούν την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 στον κήπο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας, στην Ποιητική Παράσταση <<Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη – Ερμηνεύει ο Πάρις Κατσίβελος>>, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
4, του Rodrigo Garcia στο Φεστιβάλ Αθηνών
13.06.2016 16:23
Ο ανατρεπτικός Αργεντίνος καλλιτέχνης Ροντρίγκο Γκαρσία, το «τρομερό παιδί του σύγχρονου θεάτρου», επισκέπτεται για τρίτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών, με την τελευταία του παραγωγή: 4.
Ο Rush Rehm  και η παράστασή του
10.03.2016 09:58
Ένας πολύ σημαντικός μελετητής του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, ο Rush Rehm, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Stanford Repertory Theater και διακεκριμένος καθηγητής των Τμημάτων Classics και Theater & Performance Studies του Πανεπιστημίου Stanford, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την παράσταση Κλυταιμνήστρα - Αντίνομο Δίκαιο, τη δική του προσέγγιση της Ορέστειας του Αισχύλου, στο Ναύπλιο, στο θέατρο «Τριανόν», στις 17 Μαρτίου 2016, στις 20.00.
Κανόνες ηθικής | Το ξύπνημα της Άνοιξης, στον Τεχνοχώρο Cartel
02.03.2016 14:10
Ο Τεχνοχώρος Cartel παρουσιάζει από τις 2 Μαρτίου την παράσταση Κανόνες ηθικής | Το ξύπνημα της Άνοιξης.