Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

RE-culture 4 & Artwalk 2: Πρόσκληση εθελοντών

RE-culture 4 & Artwalk 2: Πρόσκληση εθελοντών

Το RE-culture 4, το Artwalk 2 και η Art in progress προετοιμάζονται για το πιο ανατρεπτικό και αντισυμβατικό Διεθνές εικαστικό φεστιβάλ και αναζητούν εθελοντές.

 

Τι είναι τέχνη και ποια τα όρια αυτής;

Μπορεί μια δημιουργία που δεν εκτέθηκε ποτέ, να αποτελέσει έργο τέχνης;

Οφείλει η τέχνη να είναι επώνυμη;

Πώς το παρελθόν μπορεί να συνυπάρξει και να συμβαδίσει με το σήμερα μέσω της τέχνης στο δημόσιο χώρο;

 

Το διεθνές εικαστικό φεστιβάλ RE-culture 4 (21 Οκτώβρη - 9 Δεκέμβρη 2016) και το Street Art Festival Αrtwalk 2  (15 Απριλίου - 15 Μαΐου 2016) έρχονται ακόμα πιο δυναμικά, πιο ανατρεπτικά, πιο αντισυμβατικά από ποτέ. Θα ακροβατήσουν και θα μας μεταφέρουν στον καλλιτεχνικό κόσμο μεταξύ των ορίων της Τέχνης και της Μη Τέχνης.

 

Οι αντίξοες συνθήκες της εποχής δεν πτοούν το ηθικό της κοινωνίας πολιτών που συντελούν την Art in Progress, το αντίθετο!

 

Με νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, τον ιστορικό τέχνης, Θανάση Μουτσόπουλο, ένα επιτελείο σημαντικών και νέων επιμελητών από την υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό καθώς και με μία, εδώ και 4 χρόνια, ενωμένη ομάδα ανήσυχων και φιλότεχνων νέων συμπολιτών μας, υπόσχονται να σας ταξιδέψουν στις πιο αδιευκρίνιστες και αχαρτογράφητες περιοχές της καλλιτεχνικής δημιουργίας στον ελλαδικό χώρο άλλα και όχι μόνο.

 

Οι χώροι φιλοξενίας του RE-culture 4 θα είναι για ακόμη μια χρονιά: το Σκαγιοπούλειο Κέντρο, η Αγορά Αργύρη και τα πρώην Δημοτικά Λουτρά. Το 2016 ένας νέος χώρος θα συμβάλει στην προσπάθεια αυτή, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και αρχαιολογικοί ανοιχτοί χώροι της πόλης, είναι πρόθυμοι να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο μέρος ενός πρωτότυπου Διεθνούς εικαστικού φεστιβάλ στην Πάτρα.

 

Πληροφορίες λένε ότι το RE-culture ίσως παρουσιαστεί για πρώτη φορά και εκτός των συνόρων της πόλης. Ας τους αφήσουμε να μας εκπλήξουν…

 

Μετά από 3 επιτυχημένες προσπάθειες να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να ενταχθεί η πόλη της Πάτρας στον πολιτισμικό χάρτη της χώρας και της Ευρώπης, η Art in Progress χρειάζεται και φέτος εθελοντές που μπορούν να μοιραστούν το ίδιο όραμα. Όσοι ενδιαφέρονται να ανατρέψουν, έστω και λίγο, την καθημερινότητα της Πάτρας, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην αίτηση:

https://docs.google.com/forms/d/1uyRIdFvcEYDFeRmTl5cBCoQK4i3aw8leJJySkaEQIRQ/edit

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με την Art in progress στο ethelontes@artinprogress.eu

 

Η Art in progress συνεχίζει με περισσότερη διάθεση και φρεσκάδα από ποτέ να δημιουργεί ουσιαστικές πολιτιστικές δομές για την Πάτρα. Σας ευχαριστεί και σας περιμένει.

Σχετικές ειδήσεις
Βραβείο Φωτογραφίας Medphoto: Πρόσκληση συμμετοχής
23.05.2016 11:36
Το Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας "Medphoto" διοργανώνει διαγωνισμό για μια in-progress φωτογραφική δουλειά ντοκουμέντου.
r2, η αρχιτεκτονική συναντά τα εικαστικά: Workshop στα πλαίσια του Artwalk 2
12.05.2016 15:08
Η Art in Progress σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας (ΣΑΝΑ), διοργανώνουν ένα πρωτοποριακό workshop στο πλαίσιο του 2ου Street Art Festival Patras | Artwalk 2.
Ανοιχτός Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα το ArtWalk 2
11.05.2016 11:22
Η Art in Progress σας προσκαλεί όλους τους πολίτες της Πάτρας και όχι μόνο, να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα το 2ο Patras Street Art Festival | ArtWalk 2, από 13 Μαΐου έως 13 Ιουνίου 2016.
4ο Διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture 4: Open call
27.04.2016 11:21
Το 4o Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture 4 επιθυμεί να υποστηρίξει την ευρύτερη αναζήτηση των νέων εικαστικών που ζουν στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια αυτή, προκηρύσσει ανοιχτό κάλεσμα/open call σε πολλές από τις θεματικές του.
Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας: Πρόσκληση συμμετοχής
07.03.2016 14:40
Στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας μεταξύ LAGFF με τις «Ημέρες Γαστρονομίας» και το «Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας», οι διοργανωτές σχεδιάζουν ένα ξεχωριστό θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική γαστρονομία και τη νέα ελληνική κουζίνα.