Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκινά η νέα περίοδος για τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης

Ξεκινά η νέα περίοδος για τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης

Η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης συμπληρώνει φέτος 75 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ακολουθώντας πάντα το όραμα και τη διδασκαλία του Καρόλου Κουν. Στόχος είναι η δημιουργία άξιων στελεχών του θεάτρου, που, στηριζόμενα στην παράδοση, να μπορούν να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις του μέλλοντος.

Διευθυντής της Σχολής, από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Κωστής Καπελώνης, απόφοιτος της Σχολής του Θεάτρου Τέχνης το 1981.

Στη νέα χρονιά διδάσκουν οι:

Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμό: Κωστής Καπελώνης, Κάτια Γέρου, Μαριάννα Κάλμπαρη, Μάνια Παπαδημητρίου , Δημήτρης Δεγαΐτης, Μυρτώ Αλικάκη , Φώτης Μακρής, Κίμων Φιορέτος, Όλια Λαζαρίδου , Γιώργος Παλούμπης

Αγωγή Προφορικού Λόγου: Αντέλα Μέρμηγκα

Κινησιολογία-Χορό: Μαρίζα Τσίγκα, Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Δραματολογία, Ιστορία Μεσαιωνικού, Ελληνικού και Ξένου Θεάτρου: Ερρίκος Μπελιές

Ιστορία Αρχαίου Θεάτρου, Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας: Γιάννης Λιγνάδης

Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας: Διονύσης Καψάλης

Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Κατερίνα Σωτηρίου

Ιστορία - Πρακτική Κινηματογράφου: Τώνης Λυκουρέσης

Μουσική - Τραγούδι: Μαρίνα Χρονοπούλου, Θοδωρής Οικονόμου .

Αιτήσεις συμμετοχής για τις εισαγωγικές εξετάσεις από την 1η Σεπτεμβρίου

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τις εισαγωγικές εξετάσεις της Σχολής ξεκινούν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται στο κτήριο της Σχολής (Ιπποκράτους 70), από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12-6μμ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

α) Πιστοποιητικό γεννήσεως ή φωτοαντίγραφο ταυτότητας.

β) 2 έγχρωμες φωτογραφίες.

γ) Εξέταστρα 20 ευρώ.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται στην α' φάση των εξετάσεων σε ένα θεατρικό μονόλογο, ένα ποίημα και ένα τραγούδι, όλα δικής τους επιλογής.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και να μην έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι καθημερινή, υποχρεωτική στις ώρες 2-8μμ.

Το επίσημο πρόγραμμα , των 32 ωρών εβδομαδιαία, συμπληρώνεται με πρόσθετα σεμινάρια και κύκλους μαθημάτων για την αρτιότερη εκπαίδευση των σπουδαστών.

Οι μαθητές του Θεάτρου Τέχνης, κατά παράδοση, συμμετέχουν σε παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης και έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση στην υποστήριξη των παραστάσεων, καθώς και στη λειτουργία του Θεάτρου, στο ΥΠΟΓΕΙΟ και στο Θέατρο Τέχνης της ΦΡΥΝΙΧΟΥ .

Περισσότερες πληροφορίες, για τις εισαγωγικές εξετάσεις και τη λειτουργία της Σχολής, μπορείτε να βρείτε μέσω του site του Θεάτρου Τέχνης, www.theatro-technis.gr, ή στο ανανεωμένο site της Σχολής, που θα λειτουργήσει τις επόμενες μέρες, www.theatro-technis.edu.gr

Σχετικές ειδήσεις
Έναρξη τμήματος μετεκπαίδευσης ηθοποιών με την Κάτια Γέρου  Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης
12.10.2016 14:18
Φέτος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν τμήμα μετεκπαίδευσης αποφοίτων ηθοποιών με την Κάτια Γέρου.
Αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
16.09.2016 15:30
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 παρουσιάζεται στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
Ξεκινούν οι αιτήσεις εισαγωγικών εξετάσεων στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης
29.08.2016 11:51
Από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, για το έτος 2016-2017. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Έναρξη εγγραφών στη δραματική σχολή Αθηναϊκή Σκηνή
23.08.2016 16:33
Η Ανώτερη Δραματική Σχολή "Αθηναϊκή Σκηνή" Κάλβου – Καλαμπόκη ξεκινά τις εγγραφές για τους νέους σπουδαστές Υποκριτικής, καθώς και για σπουδαστές από μεταγραφή Β’ και Γ’ έτους, την Τετάρτη 24 Αυγούστου.
Θερινό θεατρικό σεμινάριο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης
24.06.2016 10:00
Η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης διοργανώνει ένα θερινό σεμινάριο γνωριμίας με την ιστορία και τις βασικές αρχές της Σχολής.