Τα φετινά MTV Video Music Awards απονεμήθηκαν την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 με οικοδέσποινα τη θεσπέσια Miley Cyrus και μεγάλη νικήτρια της βραδιάς την Taylor Swift, η οποία απέσπασε 4 βραβεία.

Τα highlights:

Στη 13 λεπτών ομιλία που ακολούθησε τη βράβευσή του με το Michael Jackson Video Vanguard Award, ο Kanye West στοχάστηκε πάνω στη ζωή και το έργο του, την τέχνη και την κουλτούρα του καταναλωτισμού, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με τις τελετές βράβευσης. Παίρνοντας το βραβείο από τα χέρια της Taylor Swift, ο West είπε πως μετάνιωσε για την εισβολή του στη σκηνή κατά τη διάρκεια της βράβευσης της Taylor στα MTV Video Music Awards του 2009, αλλά δεν θα πάψει να υπεραπίζεται τους καλλιτέχνες. Και μετά ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2020!

Η Taylor Swift ήταν η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αφού απέσπασε 4 βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του “Video of the Year” για το φουτουριστικό, φεμινιστικό “Bad Blood”. Η Taylor Swift κέρδισε επίσης το “Best Female Video” για το “Blank Space” ενώ οι Mark Ronson και Bruno Mars πήραν το “Best Male Video” για το “Uptown Funk.”  

Η παρουσιάστρια της βραδιάς Miley Cyrus πρόσφερε ένα τολμηρό θέαμα γεμάτο γκλίτερ, τρελά κοστούμια και ξεκαρδιστικούς διαλόγους με τον Andy Samberg, τον Snoop Dogg και άλλους πολλούς.

Η Nicki Minaj άνοιξε το show καθισμένη στον θρόνο που σχημάτιζαν οι χορευτές της και τραγούδησε το “Trini Dem Girls.” Όταν η Minaj πέρασε στο “The Night Is Still Young” άρχισαν οι εκπλήξεις: Η Taylor Swift εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στη σκηνή και οι δυο τους συμφιλιώθηκαν με μια επική performance.

Μια από τις πιο δυνατές στιγμές του show ήταν η θριαμβευτική επιστροφή του Justin Bieber, ο οποίος πέταξε πάνω από το κοινό τραγουδώντας το “Where Are Ü Now” και το νέο του single “What Do You Mean?” Μετά από τη ατμοσφαιρική του είσοδο, ο Bieber τραγούδησε και χόρεψε, όταν ξαφνικά έπεσε σκοτάδι. Ο Bieber άρχισε να ίπταται πάνω από τη σκηνή ενθουσιάζοντας τους fan του. Το τέλος του act του τον βρήκε  πολύ συγκινημένο.  

Στο open πάρτυ στο κέντρο της πόλης, η τελευταία εκρηκτική performance ήρθε από τον Pharrell Williams που ερμήνευσε το “Freedom” κάτω από τον νυχτερινό ουρανό.

Τα MTV Video Music Awards 2015 προβλήθηκαν ζωντανά από το Microsoft Theater στο Los Angeles, με αρκετές performance από το VMAs Downtown Los Angeles stage της Pepsi έξω από το εμβληματικό Orpheum Theatre.

Στο ανεπανάληπτο φινάλε, η Miley Cyrus έκλεισε το show μαζί με τους θρυλικούς The Flaming Lips με το υπέροχα παράξενο νέο της τραγούδι “DOO It,” που μιλάει για την αγάπη, την ειρήνη, το σύμπαν, τους ιπτάμενους δίσκους και την κάνναβη. Η Cyrus βγήκε μέσα από μια οθόνη LED που πρόβαλλε πολύ κοντινά πλάνα από το καλυμμένο με γκλίτερ στόμα της.  Ακολούθησε μια στρατιά από drag queens με φωσφοριζέ κορμάκια.

Μην χάσετε τα VMA στις…. και επανάληψη… Αποκλειστικό υλικό και συνεχείς ειδήσεις στο mtvgreece.gr.

Η λίστα των νικητών:

VIDEO OF THE YEAR
Taylor Swift ft. Kendrick Lamar – “Bad Blood”

BEST MALE VIDEO
Mark Ronson ft. Bruno Mars – “Uptown Funk”

BEST FEMALE VIDEO
Taylor Swift – “Blank Space”

BEST HIP HOP VIDEO
Nicki Minaj – “Anaconda”

BEST POP VIDEO
Taylor Swift – “Blank Space”

BEST ROCK VIDEO
Fall Out Boy – “Uma Thurman”

ARTIST TO WATCH presented by Taco Bell®
Fetty Wap – “Trap Queen”

BEST COLLABORATION
Taylor Swift ft. Kendrick Lamar – “Bad Blood”

VIDEO WITH A SOCIAL MESSAGE
Big Sean ft. Kanye West and John Legend – “One Man Can Change the World”

SONG OF SUMMER presented by Samsung Galaxy Tab S2
5 Seconds of Summer — “She’s Kinda Hot”

PROFESSIONAL CATEGORIES

BEST ART DIRECTION
Snoop Dogg – “So Many Pros” (Jason Fijal)

BEST CHOREOGRAPHY
OK Go – “I Won’t Let You Down” (OK Go, air:man and Mori Harano)

BEST CINEMATOGRAPHY
Flying Lotus ft. Kendrick Lamar – “Never Catch Me” (Larkin Sieple)

BEST DIRECTION
Kendrick Lamar – “Alright” (Colin Tilley & The Little Homies)

BEST EDITING
Beyoncé – “7/11” (Beyoncé, Ed Burke, Jonathan Wing)

BEST VISUAL EFFECTS
Skrillex & Diplo – “Where Are U Now” with Justin Bieber (Brewer)