Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Dela Dap σημαίνει ρυθμός

Dela Dap σημαίνει ρυθμός
Οι Deladap με αρχηγό και κύριο εκφραστή τους, τον Τσέχο Stani Vana, αναβιώνουν τη μουσική των τσιγγάνων, συμπλέκοντας την παράδοση με το balcan-beat, το dub, τη freestyle electronica  και το flamenco για δυο παραστάσεις στο Gazarte.

Αν μπορούσε κανείς να πει ότι η παράδοση της μουσικής των τσιγγάνων της Κεντροδυτικής Ευρώπης είναι απλά μια μουσική που μπορεί κανείς να ακούσει και να συναντήσει μόνο στα εθνολογικά μουσεία, τότε είναι γελασμένος.

Dela Dap : στη γλώσσα των Ρομά σημαίνει ρυθμός-κέφι ή απλά χορός.
Μετά από δύο πολύ πετυχημένα album και τουλάχιστον πέντε χρόνια περιοδείας σε όλο τον κόσμο, αποφασίζουν να γιορτάσουν μαζί με το αθηναϊκό κοινό και να διοργανώσουν μια μοναδική gypsy groove βραδιά με τρόπο που μόνο οι ίδιοι μπορούν να φανταστούν.

Βιολί, κοντραμπάσο, ακορντεόν, φωνητικά  και dj set  μαζί, γιατί η μουσική των Deladap, είναι ένα ταξίδι στον κόσμο δίχως διαβατήριο, είτε τους ονομάσετε Nu-Roma ή Nu-Gipsy ή απλά Deladap καταλαβαίνετε ότι το ταξίδι θα είναι έντονο και χορευτικό, με αυτούς στη θέση του κυβερνήτη και όλους εμάς στη θέση των επιβατών.

Σχετικές ειδήσεις
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.
Country Music Showdown @ Ρυθμός Stage
12.05.2016 12:33
Οι Greekcowboys and Country Girls, θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στη γνωστή μουσική σκηνή Ρυθμός Stage το πάρτι τους “Country Music Showdown”.
Ο Δημήτρης Μπάσης με τη Σοφία Κουρτίδου στο
18.03.2016 12:37
Ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Κουρτίδου συμπράττουν σε μια μουσική παράσταση με ήχους μοντέρνους, έντεχνους αλλά και λαϊκούς, για δύο παραστάσεις στον "Ρυθμός Stage" τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου.
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης για δύο εμφανίσεις στο
05.11.2015 14:58
Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης έρχεται στην Αθήνα για δύο ακόμη συναντήσεις με το αγαπημένο του κοινό. Τα Σάββατα 28 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στη μουσική σκηνή του "Ρυθμός Stage".
Οι Χαΐνηδες για τρία live στο Ρυθμός Stage
29.10.2015 14:53
Οι Χαΐνηδες επιστρέφουν στο Ρυθμός Stage για τα τρία πρώτα Σάββατα του Νοεμβρίου (7, 14 και 21), παρουσιάζοντας μία μουσική παράσταση όπως μόνο οι Χαΐνηδες ξέρουν.