Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Dela Dap σημαίνει ρυθμός

Dela Dap σημαίνει ρυθμός
Οι Deladap με αρχηγό και κύριο εκφραστή τους, τον Τσέχο Stani Vana, αναβιώνουν τη μουσική των τσιγγάνων, συμπλέκοντας την παράδοση με το balcan-beat, το dub, τη freestyle electronica  και το flamenco για δυο παραστάσεις στο Gazarte.

Αν μπορούσε κανείς να πει ότι η παράδοση της μουσικής των τσιγγάνων της Κεντροδυτικής Ευρώπης είναι απλά μια μουσική που μπορεί κανείς να ακούσει και να συναντήσει μόνο στα εθνολογικά μουσεία, τότε είναι γελασμένος.

Dela Dap : στη γλώσσα των Ρομά σημαίνει ρυθμός-κέφι ή απλά χορός.
Μετά από δύο πολύ πετυχημένα album και τουλάχιστον πέντε χρόνια περιοδείας σε όλο τον κόσμο, αποφασίζουν να γιορτάσουν μαζί με το αθηναϊκό κοινό και να διοργανώσουν μια μοναδική gypsy groove βραδιά με τρόπο που μόνο οι ίδιοι μπορούν να φανταστούν.

Βιολί, κοντραμπάσο, ακορντεόν, φωνητικά  και dj set  μαζί, γιατί η μουσική των Deladap, είναι ένα ταξίδι στον κόσμο δίχως διαβατήριο, είτε τους ονομάσετε Nu-Roma ή Nu-Gipsy ή απλά Deladap καταλαβαίνετε ότι το ταξίδι θα είναι έντονο και χορευτικό, με αυτούς στη θέση του κυβερνήτη και όλους εμάς στη θέση των επιβατών.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Πέτρος Κλαμπάνης και ο Σταύρος Λάντσιας live στο Atheneaum Κελάρι
09.11.2016 11:29
Το ATHENEAUM Κελάρι έχει την τιμή να φιλοξενεί δύο από τους σημαντικότερους και καταξιωμένους μουσικούς της jazz σκηνής, τον Σταύρο Λάντσια και τον Πέτρο Κλαμπάνη, που ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τα προσωπικά τους album καθώς και μουσική εμπνευσμένη από την ελληνική μουσική παράδοση.
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.
Η Τεχνόπολη μας προσκαλεί και φέτος σε ένα μουσικό καλοκαίρι!
23.06.2016 15:52
Save The Dates γιατί καλοκαίρι… σημαίνει μουσική στην Τεχνόπολη! Η σκηνή μας γεμίζει με αγαπημένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί και φέτος υπέροχες αναμνήσεις.
Country Music Showdown @ Ρυθμός Stage
12.05.2016 12:33
Οι Greekcowboys and Country Girls, θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στη γνωστή μουσική σκηνή Ρυθμός Stage το πάρτι τους “Country Music Showdown”.
Ο Δημήτρης Μπάσης με τη Σοφία Κουρτίδου στο
18.03.2016 12:37
Ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Κουρτίδου συμπράττουν σε μια μουσική παράσταση με ήχους μοντέρνους, έντεχνους αλλά και λαϊκούς, για δύο παραστάσεις στον "Ρυθμός Stage" τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου.