Η Ανώτερη Δραματική Σχολή «Μοντέρνοι Καιροί» ανακοινώνει πως οι εισαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις για τη σχολική χρονιά 2015-2016 θα γίνουν την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 στη 1 μ.μ.

Η εκπαίδευση στη σχολή μας διέπεται από ανθρωπιστικό πνεύμα και προάγει την αντίληψη του κοινωνικού ρόλου του θεάτρου.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ

Σ’ αυτούς που ψάχνουν τα πράγματα.

Σ’ αυτούς που ενδιαφέρονται για μια άλλη Θεατρική Εκπαίδευση.

Σ’ αυτούς που αναζητούν τη Σχολή που τους ταιριάζει.

Αυτούς τους σπουδαστές αναζητούμε και εμείς.

Ας κοιτάμε πάντα τη θεατρική εκπαίδευση μέσα από τα άπειρα, αλλά λαμπερά, διψασμένα μάτια των μαθητών μας, των αυριανών ηθοποιών μας, αυτών που ίσως κάνουν το θέατρο στην Ελλάδα καλύτερο.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι δωρεάν.

Οι υποψήφιοι πρέπει να κλείσουν ραντεβού για προσωπική συνέντευξη με τη διεύθυνση της Σχολής, και να συμπληρώσουν αίτηση με την οποία να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιάσουν ένα μονόλογο, ένα ποίημα κι ένα τραγούδι της επιλογής τους. Εξετάζονται επίσης σε αυτοσχεδιασμό και κίνηση.

Η σχολή προσπαθεί να διατηρεί τα δίδακτρα σε χαμηλά επίπεδα. Προσφέρονται επίσης για το Α’ Έτος 5 θέσεις στην προνομιακή τιμή των 150€ το μήνα (εφόσον συμπληρωθεί ο μίνιμουμ αριθμός μαθητών του τμήματος).

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία για ραντεβού και συνέντευξη με τη διεύθυνση της σχολής.

Πληροφορίες για τη σχολή

Οι «Μοντέρνοι Καιροί» είναι μια Ανώτερη Δραματική Σχολή, αναγνωρισμένη από το κράτος, που προσφέρει στους σπουδαστές της μια συγκεκριμένη, σύγχρονη μέθοδο θεατρικής εκπαίδευσης, και ένα αποτελεσματικό εργαλείο αντιμετώπισης των προβλημάτων της θεατρικής έκφρασης.

Τα συστήματα του Στανισλάφσκι, του Γκροτόφσκι, του Λεκόκ, η μέθοδος του Μπρεχτ, οι τεχνικές της παντομίμας και του θεάτρου μαριονετών, η δουλειά του Actors Studio, του Μπρουκ, της Μνιουσκίν, του Όιντα, της Μάρσαλ, καθώς και τα σοβαρά σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης ηθοποιών, συνθέτουν την εκπαιδευτική μεθοδολογία της σχολής μας διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο σπουδών που στοχεύει στη μέγιστη ανάπτυξη των εκφραστικών μέσων του ηθοποιού.

Ο αυτοσχεδιασμός αποτελεί βασικό εργαλείο στην εκπαίδευση, το ίδιο και η σωματική εξάσκηση. Καθημερινά μαθήματα αυτοσχεδιασμού και κίνησης είναι απαραίτητα για την απόκτηση καλής φυσικής κατάστασης αλλά και την ανάπτυξη της σωματικής ευφυΐας, της κινησιολογικής φαντασίας, της απελευθέρωσης, της χαλάρωσης, της δημιουργικότητας.

Στον τομέα της υποκριτικής, δουλέυουμε πάνω σε μια πλατιά κλίμακα ρεπερτορίου, από την αρχαία τραγωδία και τον Σαίξπηρ, ως το επικό θέατρο του Μπρεχτ και το θέατρο του Παραλόγου.

Εμπλουτίζουμε τις σπουδές με σεμινάρια που πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Στη σχολή μας διδάσκουν σημαντικοί δάσκαλοι του θεάτρου, με εμπειρία και μέθοδο ενώ οι χώροι της σχολής είναι σύγχρονοι, ευχάριστοι, και με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές.