Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων στο μινωικό ανάκτορο Μαλίων

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων στο μινωικό ανάκτορο Μαλίων

Στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων ανασκαφών στο μινωικό ανάκτορο των Μαλίων και του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου 2015, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου σε συνεργασία με τον ∆ήμο Χερσονήσου και τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, σας προσκαλούν να συμμετέχετε στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 στο μινωικό ανάκτορο Μαλίων.

 

Πρόγραμμα

 

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚ∆ΗΛΩΣΗ

Έναρξη: 18:30

Α. Χαιρετισμοί:

• των Προϊσταμένων των Εφορειών Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Κας Βασιλικής Συθιακάκη και Λασιθίου Κας Χρύσας Σοφιανού,

• του ∆ημάρχου Χερσονήσου Κου Ιωάννη Μαστοράκη και

• του ∆ιευθυντή της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών Κου Alexandre Farnoux

Β. Ομιλίες:

• της επίτιμης Εφόρου Αρχαιοτήτων Κας Βίλλυς Αποστολάκου, και

• του αρχιτέκτονα της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Κου Martin Schmid.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚ∆ΗΛΩΣΗ

Έναρξη: 21:30

Θεατρική παράσταση της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, από το θίασο των ViVi, του σκηνοθέτη Τηλέμαχου Μουδατσάκι. Πρόκειται για την επίσημη πρώτη στην Ελλάδα μετά την επιτυχή συμμετοχή της παράστασης στο παγκόσμιο φόρουμ για το θέατρο που πρόσφατα ολοκληρώθηκε στην Αβινιόν της Γαλλίας, όπου ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, παρουσιάστηκε στα ελληνικά με γαλλικούς υπέρτιτλους κερδίζοντας τους δύσκολους κριτικούς αλλά και το ιδιαιτέρως απαιτητικό κοινό, θεατές από όλο τον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις
Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ
20.12.2016 13:11
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με ένα μοναδικό πρόγραμμα δωρεάν εορταστικών εκδηλώσεων για ολόκληρη την οικογένεια, υποδέχεται με αισιοδοξία το 2017.
Εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο ΚΠΙΣΝ
19.12.2016 13:24
Αυτά τα Χριστούγεννα, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει τις πρώτες εορταστικές εκδηλώσεις στο νέο της σπίτι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους με ξεχωριστές ιστορίες από τις συλλογές της.
Εκδηλώσεις για τα 190 χρόνια της Ερμούπολης
23.08.2016 13:37
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», θα πραγματοποιηθούν τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 190 χρόνια από την ονοματοδοσία της Ερμούπολης, από την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 έως την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στην Ερμούπολη.
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Θέατρο Τεχνόπολις!
12.08.2016 15:58
Γεμάτο από ιδιαίτερες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις συνεχίζεται το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Θέατρο του Τεχνόπολις στο Ηράκλειο Κρήτης και τους υπόλοιπους μήνες του καλοκαιριού για το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας.
Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Μαρκοπούλου
04.07.2016 13:21
Ένα πλούσιο Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, διοργανώνει ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, και φέτος το καλοκαίρι.