Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

The Marathon: Σειρά ζωντανών επιτελέσεων από το epitelesis στο Booze

The Marathon: Σειρά ζωντανών επιτελέσεων από το epitelesis στο Booze

Υπό το τίτλο “The Marathon”, ο οργανισμός epitelesis - Performance Art Foundation παρουσιάζει τη σειρά ζωντανών επιτελέσεων (performances) το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 στους χώρους του Booze, ως αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού εργαστηρίου με διάρκεια από τις 14 μέχρι 20 Σεπτεμβρίου.

 

Υπό τη καθοδήγηση της εικαστικού Dagmar I. Glausnitzer Smith και του καλλιτεχνικού διδύμου Zeirle & Carter, με βάση τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και των προσκεκλημένων δασκάλων Αντρέα Πασιά και Francesco Kiàis, οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου έχουν ως σημείο έναρξης του ‘μαραθωνίου’ τους το κέντρο της Αθήνας, καθώς επιλέχθηκαν μέσω ανοιχτού καλέσματος από Ελλάδα, Κύπρο και χώρες του εξωτερικού.

 

Με αναφορά στην εντατική προσπάθεια και την ικανότητα συγκέντρωσης, ο ‘μαραθώνιος’ έχει συνήθως ως απώτερο σκοπό την κατάκτηση της τερματικής γραμμής. Κατά τη διάρκεια της πορείας του, ο δρομέας μαθαίνει την αναγκαιότητα διαμερισμού ενέργειας, αντιμετωπίζοντας κάθε βήμα ως ένα ‘στόχο’. Στη σειρά επιτελέσεων “The Marathon”, ο κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζει το έργο του ως ένα ακόμη βήμα-στόχο της προσωπικής του πορείας, μέσα από την εμπειρική διαδικασία μάθησης του εργαστηρίου και την καθοδήγηση των ‘προπονητών’ του. Σε μία χρονική στιγμή κοινωνικής αβεβαιότητας, τα σημεία συνάντησης του σώματος ενός καλλιτέχνη με το κοινό, όπου οι διάφορες διαδρομές συγκλίνουν, αποτελούν ένα χώρο συνεύρεσης, ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής προβληματισμών, με σκοπό την επίτευξη του επόμενου κοινού ‘βήματος’ παρά την κατάκτηση μίας τερματικής γραμμής.

 

Το epitelesis - Performance Art Foundation αποτελεί μία καλλιτεχνική πλατφόρμα η οποία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2013, με σκοπό τη συγκέντρωση και τη διάδοση του έργου καλλιτεχνών στο τομέα του performance art. Με βάση την Αθήνα, έχει ως στόχο την προώθηση της ενεργής συμμετοχής τοπικών καλλιτεχνών και του κοινού σε δράσεις με κεντρικό άξονα την επιτέλεση. Ταυτοχρόνως, η δράση του οργανισμού εξελίσσεται κρατώντας άμεση επαφή με άτομα και οργανισμούς σε διεθνές επίπεδο, με σκοπό τη δημιουργία μίας υποστηρικτικής δομής για την οργάνωση δρώμενων και εκθέσεων, τη παρουσίαση και καταγραφή πολιτιστικών δραστηριοτήτων και την προώθηση μάθησης και συνεργασίας μεταξύ καλλιτεχνών.

 

Φωτογραφία: "Victory Podium" από την Eva Isleifsdottir, 2011

Σχετικές ειδήσεις
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
14 παραστάσεις από τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου της Α. Χιώτη στο Bios
18.04.2016 13:18
Την Τετάρτη 27 Απριλίου στις 19:00, σας προσκαλούμε στις τελικές παρουσιάσεις παραστάσεων των συμμετεχόντων του εργαστηρίου σκηνοθεσίας της Αργυρώς Χιώτη, στο πλαίσιο του 1ου Γυμνάσιου Σκηνοθεσίας Θεάτρου (Νοέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016).
Το Ψάρι επιστρέφει στο Booze
21.03.2016 11:12
Το Ψάρι, η παράσταση που τόσο αγαπήθηκε από κοινό και δημοσιογράφους, επιστρέφει στη σκηνή του Booze Cooperativa.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.