Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Tρεις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Tρεις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο πλαίσιο της έκθεσης του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015 και των επιμέρους δράσεων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τρεις ειδικές εκδηλώσεις-παρουσιάσεις.

Οι εκδηλώσεις:

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου

Διάλεξη «Όταν τα Avatars Παίρνουν τους Δρόμους» με την Βασιλεία Κάγκα στις 18:00
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μέγαρο Σταθάτου (Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1)

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 18:00, στο χώρο που εκτίθεται η εγκατάσταση  Eternal Internet Brotherhood/Sisterhood (1-3) του Άγγελου Πλέσσα, θα πραγματοποιηθεί  διάλεξη με τίτλο «Όταν τα Avatars Παίρνουν τους Δρόμους» από την ακτιβίστρια/επιμελήτρια Βασιλεία Κάγκα (aka Cyber Daddi). H Baσιλεία Κάγκα θα αναφερθεί σε θέματα ιντερνετικού φεμινισμού, ταυτότητας και διαδικτυακού εκφοβισμού (bullying) μέσω των προσωπικών της βιωμάτων. Η in situ απόπειρα εξερεύνησης των εννοιών αυτών στηρίζεται σ' ένα πλαίσιο όπου η φαντασία γίνεται βίωμα και η επιθυμία όχημα.

Eίσοδος ελεύθερη
Για την εκδήλωση θα τηρηθεί σειρά με δελτία προτεραιότητας.
Ομάδα συμμετεχόντων: έως 20 άτομα

Ανάγνωση κειμένων από τον Πέτρο Μώρη στις 19:00
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μέγαρο Σταθάτου (Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1)

Την ίδια μέρα, στις 19:00, με αφορμή την παρουσίαση της γλυπτικής εγκατάστασης Copies, Columns, Reconfiguration στην έκθεση του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015, ο Πέτρος Μώρης θα πραγματοποιήσει ανάγνωση αφηγηματικών κειμένων στο προαύλιο του Μουσείου. Τα κείμενα αποτελούν κεφάλαια της ηλεκτρονικής έκδοσης του καλλιτέχνη Remainders and Reminders, η οποία αναπτύσσει το εννοιολογικό και ποιητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο εξελίσσεται το έργο του.

Η ανάγνωση ολοκληρώνεται με μια προσωρινήεγκατάσταση στη σκάλα του προαυλίου, πέντε σταχτοδοχεία προς χρήση, τα οποία κατασκευάστηκαν με τα υπολείμματα της μαρμάρινης ψηφίδας που χρησιμοποιήθηκε για το έργο που παρουσιάζεται στο μουσείο .
 
Eίσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου

Προβολή της ταινίας Lung Neaw visits his neighbours (2011) του Rirkrit Tiravanija στις 17:00
Διάρκεια: 2 ώρες 35 λεπτά
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Auditorium, 5ος όροφος (Νεοφύτου Δούκα 4)

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00, στο πλαίσιο του έργου Εξάντληση για το Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2015, ο Γιάννης Παπαδόπουλος προτείνει την προβoλή της ταινίας ‘Lung Neaw visits his neighbours’ (2011) του Rirkrit Tiravanija. Στην ταινία ακολουθούμε τον Lung Νeaw, ένα χωρικό στη Βόρεια Ταϊλάνδη να ζει σε ένα κόσμο από απλές πραγματικότητες / απλά την καθημερινότητα του, περιμένοντας την Εποχή των Βροχών. Το έργο επιλέχθηκε για το ρυθμό και την αντίσταση που προβάλλει στον ανυπόμονο θεατή. Όπως αναφέρει ο Michael Atkison  σχετικά με την προβολή του έργου στο MoMA της Νέας Υόρκης  τον Ιούλιο του 2012: «... το έργο βιώνεται σαν ένας διαλογισμός που έκανες κατά λάθος».

Eίσοδος ελεύθερη

Σχετικές ειδήσεις
Robert McCabe. Αναμνήσεις & μνημεία του Αιγαίου: έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
24.11.2016 10:38
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν» το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει από 8 Δεκεμβρίου μέχρι 19 Μαρτίου την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Robert McCabe. Αναμνήσεις & μνημεία του Αιγαίου».
“Αi Weiwei at Cycladic”: η έκθεση έως τέλος Οκτωβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
13.10.2016 16:51
Mέχρι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic» που έχουν επισκεφθεί χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Για να διευκολύνει τους επισκέπτες του, το Μουσείο, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, θα διευρύνει το ωράριό του μέχρι τις 20.00 (10.00-20.00) ενώ την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοιχτό 10.00-17.00.
Ai Wei Wei at Cycladic: Late Night Party στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης!
13.09.2016 14:58
Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει Late Night Party στην έκθεση «ΑΙ Weiwei at Cycladic»!
O Ai Weiwei με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
19.05.2016 15:12
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοίνωσε την έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic». Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, καθώς και για τη μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως μέχρι σήμερα.
Ai Weiwei at Cycladic: έκθεση του Ai Weiwei στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
06.04.2016 17:02
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic». Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, καθώς και για τη μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως μέχρι σήμερα.