Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Unconfined

Unconfined
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και οι 30 συμμετέχοντες καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, παρουσιάζουν από 7 έως 31 Ιανουαρίου 2009  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα , τη Νέα Διεθνή ΄Εκθεση Σύγχρονης Τέχνης Unconfined.

Unconfined στα ελληνικά σημαίνει χωρίς σύνορα, χωρίς όρια. Πρώτος σταθμός της η Αθήνα, από όπoυ κατάγεται η διοργανώτρια, επιμελήτρια και εικαστικός καλλιτέχνης Λωρέττα Τσαβάκη .

Έργα 30 νέων ταλαντούχων αλλά και καταξιωμένων διεθνώς στο χώρο της Τέχνης καλλιτεχνών, από 10 διαφορετικές χώρες, παρουσιάζονται για να προσφέρουν στο Ελληνικό κοινό μία σφαιρική αλλά και συγχρόνως πολύ λεπτομερή εικόνα της καλλιτεχνικής σκηνής όπως διαπλάθεται αυτή τη στιγμή ανά τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, στην πλειοψηφία τους πτυχιούχοι, μεταπτυχιακοί, καθηγητές και διδάκτορες των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώνουν το ταλέντο, τις γνώσεις, τις διαφορετικές κουλτούρες τους και καλούν το ευρύ κοινό να γνωρίσει το πάντρεμα των καταβολών τους με τους διαφορετικούς χώρους-χώρες που ζουν και εργάζονται.

Στόχος αυτής της Νέας Διεθνούς  Έκθεσης,  η οποία σχεδιάζεται να παρουσιαστεί μελλοντικά σε Αμερική, Γαλλία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, κ.α., είναι να καταδείξει και να αποδείξει ότι οι καλλιτέχνες σήμερα δεν περιορίζονται στον προσωπικό τους χώρο-χώρα, αλλά αντίθετα στο πνεύμα της παγκοσμιοποιημένης επικοινωνίας ακολουθούν την κινητικότητα όσον αφορά στην ανταλλαγή πολιτισμών και νοοτροπίας υιοθετώντας τα διαφορετικά νέα στοιχεία που λαμβάνουν, χωρίς όμως τελικά να ισοπεδώνεται η ταυτότητά τους ως προσωπικότητες και ως καλλιτέχνες, χαρακτηριστικό της νέας αντίληψης των πραγμάτων τα τελευταία χρόνια.  Επιπλέον,  στοχεύει στην διερεύνηση και προβολή των ιδιαιτεροτήτων των νέων αυτών ταυτοτήτων των καλλιτεχνών που καταφέρνουν τελικά να συνεχίζουν να δημιουργούν μια εικαστική εικόνα γεμάτη «γεύσεις» προερχόμενη από τις καταβολές τους σε συνδυασμό με τις εμπειρίες που συλλέγουν ακολουθώντας αυτόν τον τρόπο εργασίας και ζωής .

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην είναι οι εξής:
Αναγνώστου Ρούλα, Βαλαβανίδης Γιάννης, Barath Heike Kati, Βασδέκη Εύα, Βασδέκη Ιωάννα,Βασιλακόπουλος Γιάννης, Brummund Karen, Ciampini Paolo,Franchini Monica, Holder Frans John, Καπανίδου Κωνσταντίνα, Kasahara Miyuki, Kim Eunji, Λόλης Αντρέας, Mamini Ferucci Mauro, MCM Tiffany Μπακαλούμα Τζένη, Neri Francesco, Frank’O, Παπαδοπούλου Ιφιγένεια , Παρλάμας Μιχαήλ, Πασχάλης Ανάργυρος, Πέρρος Βασίλης, Πέρρου Ελένη, Ροσπόγλου Κώστας, Στρουμπούλη Αλίκη, Τσαβάκη Λωρέττα, Τσακνιά Αλεξάνδρα, Φαλιάγκας Θανάσης, Versari Enrico.

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστική έκθεση του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. στο Πολιτιστικό Κέντρο
08.02.2017 10:18
Έως και τις 15 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας - Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. ταξιδεύει 82 καλλιτέχνες του στην πρωτεύουσα Αθήνα.
Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ
07.11.2016 17:09
Πώς μια συλλογή μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για νέους καλλιτέχνες; Πώς καλλιτέχνες επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμη και αν μεσολαβούν πολλές δεκαετίες; Πώς ορίζεται η έμπνευση και πώς φιλοξενείται και μετουσιώνεται σε έργο τέχνης στη….σοφίτα ενός μουσείου; Αυτό το άκρως δημιουργικό πλαίσιο έρχεται να αναδείξει η νέα έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ», στη Μονή Λαζαριστών, από τις 9 Νοεμβρίου 2016 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2017.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80: Έκθεση του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή
27.06.2016 14:46
Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη υποδέχεται την έκθεση Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80 με χαρακτικές συνθέσεις από τη συλλογή του αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή.
Τρεις Χώροι, Τρεις Προσωπικές Διαδρομές, Τρεις Ζωγραφικοί Λόγοι: έκθεση στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
21.03.2016 11:26
Στην γκαλερί Λόλα Νικολάου, η Έλλη Χρυσίδου, η Ljiljana Jaric, και η Έμμυ Χατζηφωτιάδου, με διαφορετικές αφετηρίες η κάθε μία και πορείες, συναντώνται και συνδιαμορφώνουν μία κοινή εικαστική πράξη.