Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Unconfined

Unconfined
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και οι 30 συμμετέχοντες καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, παρουσιάζουν από 7 έως 31 Ιανουαρίου 2009  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα , τη Νέα Διεθνή ΄Εκθεση Σύγχρονης Τέχνης Unconfined.

Unconfined στα ελληνικά σημαίνει χωρίς σύνορα, χωρίς όρια. Πρώτος σταθμός της η Αθήνα, από όπoυ κατάγεται η διοργανώτρια, επιμελήτρια και εικαστικός καλλιτέχνης Λωρέττα Τσαβάκη .

Έργα 30 νέων ταλαντούχων αλλά και καταξιωμένων διεθνώς στο χώρο της Τέχνης καλλιτεχνών, από 10 διαφορετικές χώρες, παρουσιάζονται για να προσφέρουν στο Ελληνικό κοινό μία σφαιρική αλλά και συγχρόνως πολύ λεπτομερή εικόνα της καλλιτεχνικής σκηνής όπως διαπλάθεται αυτή τη στιγμή ανά τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, στην πλειοψηφία τους πτυχιούχοι, μεταπτυχιακοί, καθηγητές και διδάκτορες των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώνουν το ταλέντο, τις γνώσεις, τις διαφορετικές κουλτούρες τους και καλούν το ευρύ κοινό να γνωρίσει το πάντρεμα των καταβολών τους με τους διαφορετικούς χώρους-χώρες που ζουν και εργάζονται.

Στόχος αυτής της Νέας Διεθνούς  Έκθεσης,  η οποία σχεδιάζεται να παρουσιαστεί μελλοντικά σε Αμερική, Γαλλία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, κ.α., είναι να καταδείξει και να αποδείξει ότι οι καλλιτέχνες σήμερα δεν περιορίζονται στον προσωπικό τους χώρο-χώρα, αλλά αντίθετα στο πνεύμα της παγκοσμιοποιημένης επικοινωνίας ακολουθούν την κινητικότητα όσον αφορά στην ανταλλαγή πολιτισμών και νοοτροπίας υιοθετώντας τα διαφορετικά νέα στοιχεία που λαμβάνουν, χωρίς όμως τελικά να ισοπεδώνεται η ταυτότητά τους ως προσωπικότητες και ως καλλιτέχνες, χαρακτηριστικό της νέας αντίληψης των πραγμάτων τα τελευταία χρόνια.  Επιπλέον,  στοχεύει στην διερεύνηση και προβολή των ιδιαιτεροτήτων των νέων αυτών ταυτοτήτων των καλλιτεχνών που καταφέρνουν τελικά να συνεχίζουν να δημιουργούν μια εικαστική εικόνα γεμάτη «γεύσεις» προερχόμενη από τις καταβολές τους σε συνδυασμό με τις εμπειρίες που συλλέγουν ακολουθώντας αυτόν τον τρόπο εργασίας και ζωής .

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην είναι οι εξής:
Αναγνώστου Ρούλα, Βαλαβανίδης Γιάννης, Barath Heike Kati, Βασδέκη Εύα, Βασδέκη Ιωάννα,Βασιλακόπουλος Γιάννης, Brummund Karen, Ciampini Paolo,Franchini Monica, Holder Frans John, Καπανίδου Κωνσταντίνα, Kasahara Miyuki, Kim Eunji, Λόλης Αντρέας, Mamini Ferucci Mauro, MCM Tiffany Μπακαλούμα Τζένη, Neri Francesco, Frank’O, Παπαδοπούλου Ιφιγένεια , Παρλάμας Μιχαήλ, Πασχάλης Ανάργυρος, Πέρρος Βασίλης, Πέρρου Ελένη, Ροσπόγλου Κώστας, Στρουμπούλη Αλίκη, Τσαβάκη Λωρέττα, Τσακνιά Αλεξάνδρα, Φαλιάγκας Θανάσης, Versari Enrico.

Σχετικές ειδήσεις
A World Not Ours: Οι καλλιτέχνες της έκθεσης
22.07.2016 13:53
Το Art Space Pythagorion της Σάμου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκθεσή του για το φετινό καλοκαίρι, με τίτλο A World Not Ours, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 4 Αυγούστου 2016, ενώ την επιμέλειά της έχει αναλάβει η Κατερίνα Γρέγου.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80: Έκθεση του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή
27.06.2016 14:46
Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη υποδέχεται την έκθεση Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80 με χαρακτικές συνθέσεις από τη συλλογή του αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή.
Τρεις Χώροι, Τρεις Προσωπικές Διαδρομές, Τρεις Ζωγραφικοί Λόγοι: έκθεση στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
21.03.2016 11:26
Στην γκαλερί Λόλα Νικολάου, η Έλλη Χρυσίδου, η Ljiljana Jaric, και η Έμμυ Χατζηφωτιάδου, με διαφορετικές αφετηρίες η κάθε μία και πορείες, συναντώνται και συνδιαμορφώνουν μία κοινή εικαστική πράξη.
8η εικαστική έκθεση Ελευσίνας «ΞενοΔοχείο»: Πρόσκληση συμμετοχής
07.03.2016 15:09
Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους καλλιτέχνες, όσο και σε ομάδες που δρουν με τη δυναμική τους εν τη ενώσει και ζουν, κατάγονται ή εμπνέονται από την Ελευσίνα.