Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνές Συνέδριο Συγγραφέων στο Φεστιβάλ Τήνου 2015

Διεθνές Συνέδριο Συγγραφέων στο Φεστιβάλ Τήνου 2015

Στο Διεθνές Συνέδριο Συγγραφέων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τήνου, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, θα παραστούν συγγραφείς, ποιητές, ιστορικοί, φιλόσοφοι και μεταφραστές από πολλές χώρες. Το βασικό θέμα μας είναι οι Έλληνο-Ρωσικές πνευματικές σχέσεις.

 

Θα μιλήσουν:


Λόλα Ζβονάρεβα ακαδημαϊκός РАЕН και Ακαδημίας Πετρούπολης Τεχνών και Επιστημών, γραμματέας της Ένωσης Συγγραφέων της Μόσχας, διδάκτωρ ιστορικών επιστημών, αρχισυντάκτη του διεθνούς ανθολογία "Λογοτεχνικό χρονολόγηση"

«Η αντίθεση στην ζωή και τον θάνατο στην Ρωσική ποίηση στις αρχές της υπάρξεις της»

Πρωτοιερέας Μιχαήλ (Ντουντκό) αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ορθόδοξη Μόσχα» (εφημερίδα του Πατριάρχη της Μόσχας και Πάσης Ρωσίας), Ρωσία

Λαρίσα Τσερκάσινα, ιστορικός, πουσκινολόγος, Ρωσία

«Πούσκιν - ο κληρονόμος των ιδεών και της γνώσης του Ομήρου»

Νικολάι Τσερκάσιν, Ρώσος αξιωματικός και σπουδαιότερος ιστορικός-μαρινίστας, Ρωσία  «Ο μυστικισμός του Μπουλγκάκοβ» Διεθνές Βραβείο του Αγίου Ανδρέα. Βραβείο του Λένινσκι Κομσομόλ. Βραβείο του Ζούκοφ. Ρωσία

Δμιτρι Σαλινσκι, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός . Αναπληρωτής Διευθυντή της εφημερίδας

«SKNεα», Ρωσια.

«Η Χρυσή Τομή και ο θάνατος ενός δίδυμο»

Eυγένι Ντεμένοκ, συγγραφέας, μέλος της Ένωσης  Ρώσων Συγγραφέων, της Ένωσης Δημοσιογράφων, και της Ένωσης των Ρώσων συγγραφέων της Τσεχικής Δημοκρατίας, Ουκρανία

«Περικλής Στάυροβ. О Έλληνας ποιητής της Οδησσού»

Ειρήνα Αναστασιάδου – συγγραφέας, μεταφράστρια, αρχισυντάκτρια του περιοδικού «9 Μούσες». Ελλάδα

«Ο Ορφέας – ο πατέρας της σημερινής Ευρωπαϊκής λογοτεχνίας».

 

21.30 

Συναυλία μουσικής μπαρόκ

Βίκτωρ Βασιλειάδης, Ελλάδα Κουλαίδου

Σχετικές ειδήσεις
6 συγγραφείς ζητούν το κοινό τους: εργαστήρι νέων θεατρικών συγγραφέων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.12.2016 10:22
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, δίνει την ευκαιρία και υποστηρίζει νέους δημιουργούς για να γράψουν έργα σύγχρονα, καινοτόμα που μιλούν τη γλώσσα της εποχής μας.
Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος: Διεθνές Συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία
15.07.2016 13:34
Υπό την αιγίδα της A.E. του Προέδρου της Δημοκρατίας τέθηκε το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος», το οποίο πραγματοποιείται από τις 28 έως 31 Αυγούστου 2016 στην Αρχαία Ολυμπία στο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, με οργανωτικό φορέα το Πανεπιστήμιο Πατρών.
«Πέρα από τα Σύνορα»: 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Καστελλόριζο
23.06.2016 14:48
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), ταξιδεύει αυτό το καλοκαίρι στο Καστελλόριζο καθιερώνοντας, ως ετήσιο θεσμό, ένα διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πέρα από τα Σύνορα», από 28 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2016.
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες»: Κάλεσμα συμμετοχής
13.06.2016 11:51
Για 7η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ''Γέφυρες'' θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε επιλεγμένους χώρους, καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.
Οι R. Ascott, Stelarc & Μ. Δανέζης στο συνέδριο του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών
18.05.2016 16:17
Ρηξικέλευθοι πρωτοπόροι της σύγχρονης τέχνης και της επιστήμης είναι φέτος, οι κεντρικοί ομιλητές στο διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα: Ο Βρεττανός Roy Ascott, οΑυστραλός Κυπριακής καταγωγής Stelarc, (αμφότεροι βραβευμένοι με «Χρυσή Νίκη» στην Ars Electronica), και ο γνωστός Έλληνας αστροφυσικός Μάνος Δανέζης.