Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο 2015

Εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο 2015

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου, υποδέχεται το κοινό στους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της, διοργανώνοντας υπό το φως του φεγγαριού τις ακόλουθες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό:

 

Το Σάββατο στις 29 Αυγούστου 2015 και ώρα 09:00 μ.μ. σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μουζακίου θα πραγματοποιηθεί στο μαγευτικό Κάστρο Φαναρίου η μουσική εκδήλωσηKάτω από το φως του φεγγαριού” από τη μουσική ομάδα «Χρόες», (Αναστασία Μαρκαντώνη: Τραγούδι, Χριστίνα Γρηγορίου: Βιολί , Χρήστος Διαμαντής: Κιθάρα & Μαντολίνο, Γιάννης Μπάτρας: Πιάνο & Ενορχηστρώσεις). Το ρεπερτόριο της βραδιάς θα περιλαμβάνει κυρίως κομμάτια αφιερωμένα στην πιο όμορφη πανσέληνο του χρόνου, που την ίδια στιγμή θα λάμπει ολόγιομη στο ουράνιο στερέωμα.

 

Tην Κυριακή στις 30 Αυγούστου 2015 και ώρα 09:00 μ.μ. η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει στον αρχαιολογικό χώρο του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα στη Μητρόπολη τη Σχολή Μπαλέτου Ξένιας. Η χορογράφος και υπεύθυνη της σχολής κα Ξένια Παπαθανασίου αντλώντας έμπνευση από το πλούσιο αρχαιοελληνικό παρελθόν, έχει στήσει ένα μοναδικό κινησιολογικό δρώμενο με τίτλο: “στη σκιά του φεγγαριού”. Η μουσική υπόκρουση που θα συνοδεύει τη χορογραφία περιέχει συνθέσεις σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, όπως την επική Μυθωδία του Βαγγέλη Παπαθανασίου, τις Τρωάδες της Καραΐνδρου κ.α., που απηχούν το μεγαλείο του πολιτισμού μας. Τέλος, ο επιβλητικός από μόνος του αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα λουσμένος στο σεληνόφως θα παίξει για πρώτη φορά το ρόλο του ενεργού σκηνικού. Μπροστά και τριγύρω από το μνημείο οι μικρές χορεύτριες της σχολής μέσα από τη χορογραφία τους θα επιχειρήσουν να μας ταξιδέψουν νοερά πίσω στον χρόνο, δίνοντας παράλληλα πνοή ζωής στα λησμονημένα τη σημερινή εποχή της κρίσης απομεινάρια του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας.

 

Παράλληλα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στους παραπάνω αρχαιολογικούς χώρους.

 

Το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας σας προσκαλεί να αποχαιρετήσουμε συντροφιά το φετινό, ιστορικά δύσκολο καλοκαίρι, πλάι στις αρχαιότητες του τόπου μας.

 

Τέλος, επισημαίνουμε ότι η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την εθελοντική εργασία του προσωπικού της Εφορείας, την ευγενική υποστήριξη των Δήμων Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, των καλλιτεχνών και των ιδιωτών χορηγών, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Σχετικές ειδήσεις
Δωδώνη. Οι ερωτήσεις των χρησμών: επιστημονική συνάντηση στο Μουσείο Ακρόπολης
08.09.2016 16:38
Το Μουσείο Ακρόπολης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συνεργάστηκαν για την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το Μαντείο των Ήχων» στο Μουσείο Ακρόπολης (20.06.2016-10.01.2017). Στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης, το Μουσείο Ακρόπολης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους Ιωαννιτών και Δωδώνης διοργανώνουν επιστημονική συνάντηση με τίτλο «Δωδώνη. Οι ερωτήσεις των χρησμών. Νέες προσεγγίσεις στα χρηστήρια ελάσματα» στο Μουσείο Ακρόπολης στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.
Αυγουστιάτικη πανσέληνος με τον Δημήτρη Βασιλάκη στη Βραυρώνα
16.08.2016 13:03
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, συνδιοργανώνουν συναυλία του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Δημήτρη Βασιλάκη και σας προσκαλούν την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 9:00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας, για να απολαύσουμε μαζί μία εξαιρετικά ατμοσφαιρική τζαζ συναυλία, με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής και φόντο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο!
Εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο 2016
12.08.2016 14:08
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας προσκαλεί το κοινό να απολαύσει το ολόγιομο φεγγάρι στους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της, διοργανώνοντας δύο παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.
Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2016 με τους String Demons στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
08.08.2016 11:44
Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στις 21.15 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα φιλοξενήσει στο αίθριο του Μουσείου το συγκρότημα String Demons.
Δωρεάν Εκδηλώσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο
20.07.2016 13:00
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο.