Ειδική Μνεία για τη Σκηνοθεσία από την επιτροπή και το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για το βασικό ανδρικό καστ (Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς) απέσπασε το Chevalier, η νέα ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη, στο 21ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο (14 – 22 Αυγούστου 2015). Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Calin Netzer.

Τα βραβεία παρέλαβαν στην τελετή λήξης η σκηνοθέτης Αθηνά Τσαγγάρη, και, εκ μέρους των έξι πρωταγωνιστών, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Πάνος Κορώνης.

Το Chevalier έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο (Locarno Film Festival, 5 – 15 Αυγούστου 2015), ενώ στη συνέχεια θα προβληθεί στο Φεστιβάλ του Τορόντο (ενότητα Contemporary World Cinema). Παράλληλα, η Τσαγγάρη θα φιλοξενηθεί ως Filmmaker in Residence 2015 του κορυφαίου Film Society of Lincoln Center (53ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης).

Η ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη αποτελεί μια παραγωγή της Faliro House Productions και της Haos Film με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Σύνοψη:

Μια παρέα αντρών επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ.

Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier.

To Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.

Cast:

Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς

και οι Γιάννης ∆ρακόπουλος, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου

Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσαγγάρη

Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου & Αθηνά Τσαγγάρη

Executive Producer: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος

Παραγωγοί: Μαρία Χατζάκου & Αθηνά Τσαγγάρη

Παραγωγή: FALIRO HOUSE PRODUCTIONS & HAOS FILM 

Σε συμπαραγωγή με NOVA & THE MATCH FACTORY και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης, GSC

Μοντάζ: Ματ Τζόνσον, Γιώργος Μαυροψαρίδης

Ήχος: Λέανδρος Ντούνης

Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης

Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα

Σκηνικά: Άννα Γεωργιάδου

Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Μπιρμπίλης

Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους από τη Feelgood Entertainment.