Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Κραυγές: Έκθεση του Γιώργου Πολ. Ιωαννίδη στη Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας

Κραυγές: Έκθεση του Γιώργου Πολ. Ιωαννίδη στη Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 εγκαινιάζεται στο Τμήμα Περιοδικών εκθέσεων (Περιστύλιο) της "Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας" η έκθεση του Γιώργου Πολ. Ιωαννίδη, με τίτλο Κραυγές.

 

Η Ιστορικός της Τέχνης Μαρία Μελέντη έγραψε για τη θεματογραφία του καλλιτέχνη:

Ένα μεγάλο ταξίδι στον πλατύ, προαιώνιο χρόνο η ματιά του Γιώργου Ιωαννίδη μας οδηγεί σε μία συγκλονιστική εμπειρία, πρωτόγνωρη αλλά και γεμάτη μνήμη, όπως η μεθυστική βύθισή μας στον κόσμο του επέκεινα... Ο δημιουργός προσκαλεί τον θεατή να βιώσει, να ενωθεί με τον κόσμο των αγώνων, της διαμαρτυρίας, της σκληρής αντίστασης. Να μην παραιτηθεί από την ελπίδα της πολύπαθους αλλά και τελικής νίκης. Τα σύμβολα του σκότους όπως ο αρπακτικός γύπας της εκμετάλλευσης και της κακίας βρίσκονται δίπλα στον μαχητή άνθρωπο που γυμνός και ειλικρινής παλεύει με ίδια μέσα, φυλακίζεται, βασανίζεται, εξορίζεται, σταυρώνεται και ανασταίνεται στο φως της ελπίδας. Στην πολύπαθη, τραγική αλλά και σωτήρια πορεία του η πατρίδα της ανάπαυσης και της ψυχικής ανάτασης βρίσκεται πάντα ως Γη της Επαγγελίας στον βάθος κάθε ιστορίας. Το μήνυμα έρχεται λαμπερό, θερμό με απαστράπτουσα ορμή. Σε αυτό τον μεγάλο αγώνα μετά τα τόσα δάκρυα, τον πόνο, το αίμα, νικήτρια με την ρομφαία στο χέρι επιστρέφει η αλήθεια της Δικαιοσύνης και της Σωτηρίας.

Σχετικές ειδήσεις
Homo Utopicus in Crisis: Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
19.01.2017 17:00
To Mουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσιάζει στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων Κυριάκος Κρόκος την έκθεση HOMO UTOPICUS IN CRISIS, η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017.
Εκφραστές του μοντέρνου: έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από τη Συλλογή Γ. Βογιατζόγλου
13.01.2017 17:25
Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, Νέα Ιωνία Αττικής, παρουσιάζουν την έκθεση «Εκφραστές του Μοντέρνου» με έργα από τη Συλλογή του αρχιτέκτονα Γιώργου Βογιατζόγλου, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή.
«Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα - Αμβέρσα»: έκθεση από το ΕΜΣΤ και το M HKA
26.10.2016 13:24
Η πρώτη έκθεση που θα εγκαινιάσει τον χώρο των Περιοδικών εκθέσεων του ΕΜΣΤ ταυτόχρονα με το Πρόγραμμα Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο, είναι μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA).
Εικόνες από την Πινακοθήκη Τρετιακόφ: έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
21.09.2016 14:39
Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:30 εγκαινιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά η έκθεση «Εικόνες από την Πινακοθήκη Τρετιακόφ. Η Ρωσική Ζωγραφική εικόνων μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης».
Έκθεση του Stelarc στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας
18.05.2016 13:15
Έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό και ντοκουμέντα από την πρόσφατη δουλειά του διάσημου Αυστραλού, Κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη Stelarc, εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας (Περιστύλιο).