Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Project Φιλοξενία: Ερευνητικό εβδομαδιαίο εργαστήριο από το Festivart

Project Φιλοξενία: Ερευνητικό εβδομαδιαίο εργαστήριο από το Festivart

Το Festivart οργανώνει εβδομαδιαίο καλοκαιρινό φοιτητικό εργαστήριο από 24 έως 30 Αυγούστου 2015, με θέμα την «Φιλοξενία».

Στο εργαστήριο θα διερευνηθούν οι δυνατότητες του δημόσιου χώρου ως τόπου επικοινωνίας και υποδοχής σύγχρονης τέχνης. Με αφετηρία έναν θεωρητικό προβληματισμό σχετικά με τις κοινωνικές και θεσμικές ιδιότητες του σύγχρονου δημοσίου χώρου ως προς την έννοια της Φιλοξενίας, 30 σπουδάστριες-/στές Σχολών Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών και Καλών Τεχνών, θα φιλοξενηθούν σε περιοχές της πόλης του Λουτρακίου παρεμβαίνοντας με το προσωπικό ίχνος τους για τον μετασχηματισμό της δημόσιας εμπειρίας.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο διοργανώνεται από το FestivArt σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών καθώς και της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.

Στο εργαστήριο αυτό θα συμμετέχουν με διαλέξεις και δράσεις, προσκεκλημένες προσωπικότητες από τα πεδία της αρχιτεκτονικής, της τέχνης και της φιλοσοφίας. Σημαντικό αντικείμενο του εργαστηρίου θα είναι η επιτόπια έρευνα και η άμεση επαφή με αστικούς χώρους και ευρύτερες τοποθεσίες της πόλης του Λουτρακίου.

Ο διάλογος, η αισθητική εμπειρία και η συλλογική δράση θα γίνουν αντικείμενο χειρισμού στην έννοια της Φιλοξενίας σε κυριολεκτική και συμβολική διάσταση.

Επιστημονικοί Υπέυθυνοι Εργαστηρίου:

κ. Παναγιώτης Πάγκαλος, αρχιτέκτων, διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής, ιστορικός Αρχιτεκτονικής
κ. Κωνσταντίνος Ντάφλος, αρχιτέκτων & εικαστικός, επικ. καθηγητής ΕΜΠ

Οι εισηγητές καθηγητές των διαλέξεων και επιβλέποντες των εργαστηρίων που θα
συμμετάσχουν στο project «Φιλοξενία» είναι οι ακόλουθοι:

1. Ανδρέας Γιακουμακάτος, αρχιτέκτων, καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ & ΑΣΚΤ Αθηνών
2. Ιωάννης Γρηγοριάδης, εικαστικός, επικ. καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ
3. Ασπασία Κουζούπη, αρχιτέκτων | εικαστικός
4. Ανδρέας Λάζαρης, αρχιτέκτων
5. Κωνσταντίνος Μωραΐτης, αρχιτέκτων, καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜ Π
6. Ζάφος Ξαγοράρης, εικαστικός, αναπλ. καθηγητής ΑΣΚΤ Αθηνών
7. Νίνα Παππά, εικαστικός, Δρ. Σχολής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ
8. Νικόλαος - Ίων Τερζόγλου, αρχιτέκτων, επικ. καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς από την ομάδα Μικρός Νότος
23.11.2016 11:24
Το εργαστήριο με τίτλο «Παραμύθια & έθιμα στη σχολική τάξη: το θεατρικό παιχνίδι ως εκπαιδευτικό εργαλείο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις.
Εργαστήριο υποκριτικής της Ομάδας Νάμα 2016 στο Θέατρο Επί Κολωνώ
02.09.2016 11:30
Το θεατρικό εργαστήριο Studio NAMA ιδρύθηκε το 1992 από την Ελένη Σκότη και αποτελεί μια από τις βασικές συνιστώσες των δραστηριοτήτων του θεάτρου Επί Κολωνώ.
Εργαστήριο Χορού με την Ελισάβετ Πλιακοστάθη στο Πήλιο
13.07.2016 16:41
Το Athens Video Dance Project φιλοξενείται για πρώτη φορά από τον πολιτιστικό οργανισμό "Γ. Αγγελίνης-Π. Χατζηνίκου" στο Χόρτο Νοτίου Πηλίου και πραγματοποιεί ένα εργαστήριο Χορού με την Ελισάβετ Πλιακοστάθη από 23 έως 26 Ιουλίου 2016.
Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ από την ομάδα του Alessandro Sciarroni στο Φεστιβάλ Αθηνών
06.06.2016 15:01
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο από τους ερμηνευτές της ομάδας Alessandro Sciarroni (Lorenzo Crivellari, Edoardo Demontis, Victor Garmendia Torija, Pietro Selva Bonino), με τίτλο Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ (Untitled_Juggling Workshop).
επι-Γραφές - Τo σώμα της λέξης: εργαστήριο στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
02.03.2016 15:46
Το διαπολιτισμικό πρόγραμμα "Labirinto: Culture e Civiltà Mediterranee" παρουσιάζει το εργαστήριο «επί-Γραφές: Tο σώμα της λέξης», ένα διατμηματικό, διαδραστικό και διαπολιτισμικό εργαστήριο για τη γραφή και την οπτική της αντίληψη.