Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Αγρότισσα γυναίκα: Διαγωνισμός ψηφιακής φωτογραφίας

Αγρότισσα γυναίκα: Διαγωνισμός ψηφιακής φωτογραφίας

Το Κοινωνικό-οικο-πολιτιστικό Δίκτυο (Κ.ΟΙ.ΠΟ.ΔΙ.) Δήμου Χερσονήσου, σε συνεργασία με την Φωτογραφική Εταιρία Κρήτης και τον Δήμο Χερσονήσου, προκηρύσσουν ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ με θέμα «Αγρότισσα γυναίκα», με σκοπό τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα της Υπαίθρου (17 Οκτωβρίου).

 

Τελευταία ημερομηνία υποβολής: 1 Οκτωβρίου 2015

 

1.Στο διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος.

2.Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι και τέσσερα (4) έργα έγχρωμα ή ασπρόμαυρα.

3.Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακό αρχείο jpeg, 300 dpi, με μέγιστη οριζόντια ή κάθετη διάσταση 2400 και χρωματικό προφίλ: s-RGB.

4.Σε αυτό το διαγωνισμό δεν γίνονται αποδεκτές πειραματικές φωτογραφίες που αλλοιώθηκαν με λογισμικά προγράμματα σε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Επιτρέπεται η ελαφριά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, του cropping και η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε μαυρόασπρη.  Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (επέμβαση στη σύνθεση), η αφαίρεση στοιχείων της φωτογραφίας και ο μερικός αποχρωματισμός τμήματος ή στοιχείου της. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να έχουν πλαίσια, υδατογραφήματα, υπογραφές και οποιουδήποτε άλλου τύπου γραφικά.

5.Το όνομα κάθε αρχείου πρέπει να αποτελείται από το επίθετο, το όνομα, και το αύξων αριθμό της φωτογραφίας σε λατινικούς χαρακτήρες. Π.χ. συμμετοχή του Νικηφοράκη Πολυχρόνη: Nikiforakis-polichronis-A1…4 

6.Ο φωτογράφος πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που θα υποβάλει. Σε περίπτωση που φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο Φωτογράφος

7.Τις φωτογραφίες θα κρίνει ανεξάρτητη πενταμελής κριτική επιτροπή, οι αποφάσεις της οποίας θα είναι οριστικές και αμετάκλητες.

8.Οι διοργανωτές δικαιούνται να αποκλείσουν οποιαδήποτε φωτογραφία η οποία δεν συνάδει με το πνεύμα του διαγωνισμού ή δεν ακολουθεί τους κανονισμούς.

9.Η υποβολή φωτογραφιών στο διαγωνισμό σημαίνει αποδοχή όλων των πιο πάνω όρων και η μη συμμόρφωση με οποιονδήποτε από αυτούς θα συνεπάγεται αποκλεισμό από το διαγωνισμό. 

 

Δελτία συμμετοχής μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από τους Συλλόγους – μέλη του Κ.ΟΙ.ΠΟ.ΔΙ., την ιστοσελίδα της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης, την ιστοσελίδα του Δήμου Χερσονήσου.

     

Η συμμετοχή είναι δωρεάν!

 

Οι φωτογραφίες που θα διακριθούν και θα βραβευτούν θα χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση έκθεσης στα εγκαίνια της οποίας θα γίνει η απονομή των βραβείων και των επαίνων. Οι φωτογραφίες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθούν τιμητικά για την διακόσμηση δημοτικών εσωτερικών χώρων του Δήμου Χερσονήσου / του ΚΟΙΠΟΔΙ / των συλλόγων μελών του ΚΟΙΠΟΔΙ και σε μελλοντικές δραστηριότητές τους με ονομαστική αναφορά στο φωτογράφο και το έτος συμμετοχής.

 

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

Οι διοργανωτές αθλοθετούν 6 βραβεία: Χρυσό, Αργυρό, Χάλκινο Μετάλλιο και 1ο, 2ο, 3ο έπαινο. Επίσης το Χρυσό βραβείο συνοδεύεται από δώρο διακοπών στον Δήμο Χερσονήσου

 

ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι συμμετοχές πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από δελτίο συμμετοχής

Οι συμμετοχές πρέπει να αποστέλλονται (μέχρι και την 1η Οκτωβρίου) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: diktiohers@gmail.com

Σχετικές ειδήσεις
Faces in Spaces: διαγωνισμός φωτογραφίας από την ομά Κα.Δρώ
10.08.2016 12:45
Η Φωτογραφική Ομάδα Κα.Δρώ διοργανώνει και φέτος ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας. Το θέμα έχει τίτλο Faces in Spaces.
Αγαπημένες μου Εικόνες...: διαγωνισμός φωτογραφίας από το METApolis
08.08.2016 16:52
Το METAPolis διοργανώνει νέο Online διαγωνισμό φωτογραφίας (Instagram ή Facebook ), με διαφορετική θεματολογία, με γενικό τίτλο "Αγαπημένες μου Εικόνες...".
1ο Πανελλήνιος Μανδακάσειος Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2016
05.07.2016 14:42
Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», θέλοντας να αναδείξει το αναξιοποίητο μνημειακό πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας καλλιεργώντας συγχρόνως την τέχνη της φωτογραφίας με δημιουργικό και ωφέλιμο τρόπο, διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Μανδακάσειο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016 με θεματικό αντικείμενο τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης και Πολιτισμού.
Ανοιχτός Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα το ArtWalk 2
11.05.2016 11:22
Η Art in Progress σας προσκαλεί όλους τους πολίτες της Πάτρας και όχι μόνο, να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα το 2ο Patras Street Art Festival | ArtWalk 2, από 13 Μαΐου έως 13 Ιουνίου 2016.
Κτήρια σε κίνδυνο στην Ελλάδα: Διαγωνισμός φωτογραφίας 2016 από την Monumenta
04.05.2016 15:31
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα "Κτήρια σε κίνδυνο στην Ελλάδα" ξεκίνησε και έχει σαν στόχο φωτογραφίζοντας να αναδείξουμε και να προστατεύσουμε τον νεότερο αρχιτεκτονικό πλούτο της χώρας που βρίσκεται σε κίνδυνο.