Μια από τις γυναικείες φωνές που έχουν καθορίσει το χαρακτήρα της σημερινής αγγλόφωνης σκηνής στην Ελλάδα, η γλυκύτατη Ειρήνη Σκυλακάκη, θα σημάνει την επανέναρξη του νέου θεσμού της πόλης, των Gazarte Taratsa Live Sessions, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015. Η λαμπρή τραγουδοποιός που όλοι αγαπήσαμε όταν τη γνωρίσαμε από το In the Light μέσω του Jumping Fish, επανέρχεται στο Gazarte μετά το sold out  που σημείωσε η τελευταία της εμφάνιση εδώ. Στις αποσκευές της βρίσκεται ο περίφημος δεύτερος δίσκος της Before Dawn, που κατόρθωσε να κερδίσει τόσο την αγάπη του κοινού, όσο και τους ύμνους της κριτικής, και του οποίου το mastering έχει κάνει ο πολύς Adam Ayan, κάτοχος Grammy και συνεργάτης, μεταξύ άλλων,  των Paul McCartney, Lana del Rey, Bruce Springsteen, Madonna, the Foo Fighters, the Rolling Stones, , Rush, Pearl Jam, The Animals!  Θα τη συνοδεύει πλήρες το εξαμελές συγκρότημά της.

Σαν παραμύθι  η ιστορία της Ειρήνης με τη μουσική: Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα κορίτσι καλής οικογενείας, που όμως είχε αντικαταστήσει τα γαλλικά και το πιάνο με αγγλικά και κιθάρα.  Στην κιθάρα είναι που άρχισε το κορίτσι να γράφει τραγούδια, νομίζοντας πως ο καθένας μπορούσε να το κάνει. Κάνοντας σπουδές νομικής στο Λονδίνο, αλλά κι εξερευνώντας τη σχέση της με τη μουσική και εντρυφώντας στην πλούσια συναυλιακή σκηνή της πόλης, άρχισε να καταλαβαίνει πως ίσως αυτή της η συνθετική άνεση να μην ήταν και τόσο συνηθισμένη. Όταν όλη η Ελλάδα τραγουδούσε το In the Light, το κορίτσι ήταν και πάλι στο Λονδίνο, για το μεταπτυχιακό του, και δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί! Επιστρέφοντας, και κυκλοφορώντας το Before Dawn,  αποφάσισε πια πως η ζωή της θα είχε να κάνει με τη μουσική. Ευτυχώς – για όλους μας.

Ελάτε λοιπόν στη δροσερή ταράτσα μας, για να χαρείτε από κοντά στο Gazarte το ευτυχές φινάλε του παραμυθιού. Η Ειρήνη Σκυλακάκη θα σας ταξιδέψει έτσι όπως μόνο εκείνη ξέρει.  Η μοναδική θέα και τα άψογα κοκτέιλς θα βοηθήσουν κι αυτά στο ταξίδι σας μέσα στη νύχτα, αλλά και μέσα στο φως…