Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάρια Θεάτρου και Κίνησης στο Kyklos Festival

Σεμινάρια Θεάτρου και Κίνησης στο Kyklos Festival

Στο πλαίσιο του Kyklos Festival θα πραγματοποιηθούν από 26 έως 30 Αυγούστου 2015 σεμινάρια θεάτρου και χορού.

 

Αναλυτικά:

 

1. Δημήτρης Ράπτης | Λόγος είναι το σώμα και το σώμα λόγος.

Στο εργαστήριο αυτό θα ασχοληθούμε με τη συνειδητοποίηση του σώματός μας σε κάθε μας πράξη και λόγο. Θα ανακαλύψουμε την αλληλεπίδραση και την συμμετοχή του σε σχέση με τον λόγο. Λόγος θα μπορούσε να είναι ένα δομημένο κείμενο , ένα ποίημα , ένας αυτοσχεδιασμός. Λόγος θα μπορούσε να είναι το ίδιο μας το σώμα. Η αφύπνιση και η ενεργή συμμετοχή του σε κάθε μας λέξη και δράση είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει έναν performer να βρίσκεται στο παρόν, στην στιγμή που ενεργεί και βιώνει.

 

2. Rihannon Morgan |Dance (UK / Greece) και Io Le Moller |Music (Lux/ Greece) | Μουσικο-Χορογραφία: Το σώμα ως όργανο μουσικής.

Ποια είναι η εσωτερική μας μουσική; Πώς δονείται και συντονίζεται το σώμα μας όταν επικοινωνεί;

Πώς αντιδρούμε σε διαφορετικούς ρυθμούς και δυναμικές; Ποιες είναι οι επιπτώσεις και πώς βρίσκουν έκφραση στο σώμα μας;

Πώς μεταφράζουμε τη φαντασία μας σε χορογραφική γλώσσα;

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με 2 ώρες φυσική προθέρμανση, όπου θα συντονιστούμε με το σώμα μας και θα προετοιμαστούμε για τις χορογραφικές εργασίες της ημέρας.

Αντλώντας από παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές χορού (Cunningham και Release), καθώς και κινεζικές πολεμικές τέχνες (Qigong και Kung Fu), αυτό θα μας προσφέρει το πλαίσιο για την πλήρη ενσυναίσθηση και παρουσία σώματος/μυαλού.

Το δεύτερο μισό του εργαστηρίου θα είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση μεθόδων χορογραφικού αυτοσχεδιασμού, τόσο μεμονωμένα όσο και σε ομάδα, διερευνώντας τη μοναδική σχέση του ήχου και της κίνησης.

Μετά τις τρεις ημέρες που θα περάσουμε μαζί θα προτείνουμε μία σύντομη παράσταση , που θα αποτελείται από τα διάφορα στοιχεία που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Καθ' όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου θα μας συνοδεύει ζωντανή μουσική ακορντεόν, που θα παίζεται από την Ιώ Le Moller, η οποία θα καθοδηγεί και θα υποστηρίζει την εξερεύνηση της κίνησης.

Αυτό το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να βρουν μια μοναδική μορφή επικοινωνίας μέσω του σώματος, δοκιμάζοντας τα όριά τους και ανακαλύπτοντας το δικό τους μουσικο-χορογραφικό ταξίδι.

Σχετικές ειδήσεις
Νέα σεμινάρια στον Πολυχώρο Μεταίχμιο
12.01.2017 15:34
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνει από το 2006 σεμινάρια για ενηλίκους που προάγουν την αυτομόρφωση και τη διά βίου μάθηση. Το 2017, συνεχίζουμε δυναμικά με ένα πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων.
Θέατρο ΠΚ: Προγραμματισμός σεζόν 2016-2017
23.09.2016 14:26
Το Θέατρο ΠΚ μετρά ήδη έξι χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και συνεχίζει δυναμικά την παρουσία του τη νέα θεατρική σεζόν 2016-2017. Στον ανακαινισμένο πλέον χώρο του θεάτρου θα παρουσιαστούν έργα που απευθύνονται σε μία ευρεία γκάμα κοινού. Παραστάσεις χορού και θεάτρου από την ελληνική και παγκόσμια δραματουργία, παραστάσεις για παιδιά αλλά και σεμινάρια.
Νέα Σεμινάρια 2016 στον Πολυχώρο Μεταίχμιο
16.09.2016 15:53
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, εδώ και δέκα χρόνια, διοργανώνει σεμινάρια για ενηλίκους που προάγουν την αυτομόρφωση και τη διά βίου μάθηση. Το 2016, ένα έτος επετειακό για τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, καθώς συμπληρώνονται δέκα χρόνια πετυχημένης λειτουργίας, συνεχίζουμε δυναμικά με ένα πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων.
Θερινά μαθήματα με τον Δημήτρη Λάλο στο Θέατρο “Εν Αθήναις”
20.05.2016 15:32
Ο Δημήτρης Λάλος αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου “Εν Αθήναις” στο Γκάζι και προγραμματίζει σεμινάρια και μαθήματα υποκριτικής, θεάτρου και κινηματογράφου.
Θερινά Σεμινάρια 2016 με την Ελένη Σκότη στο Θέατρο Επί Κολωνώ
10.05.2016 15:46
Στα πλαίσια των μαθημάτων που πραγματοποιούνται στο Studio ΝΑΜΑ, στο θέατρο Επί Κολωνώ, η δασκάλα υποκριτικής και σκηνοθέτιδα Ελένη Σκότη θα πραγματοποιήσει και φέτος θερινά σεμινάρια υποκριτικής.