Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ομηρικός ύμνος στη Δήμητρα, από το συγκρότημα SAOS στο Άλσος Βεΐκου

Ομηρικός ύμνος στη Δήμητρα, από το συγκρότημα SAOS στο Άλσος Βεΐκου

Μία Ομηρική συναυλία του συγκροτήματος SAOS σε μουσική και σκηνοθεσία του Ηφαιστίωνα Βαξεβανέρη στα Αρχαία Ελληνικά για την Περσεφόνη - Ψυχή και την Μητέρα της Δήμητρα – Φύση, έρχεται στο Άλσος Βεΐκου το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015. Για πρώτη φορά στις μέρες μας, μετά από τους αρχαίους χρόνους, συναντάμε μελοποίηση σε καθαρά αρχαίο στίχο, αφού έχουν μελοποιηθεί με παραδοσιακά και κλασικά όργανα , όλα τα κομμάτια της ιστορίας που μιλούν πρόσωπα αλλά και ο λόγος του αφηγητή Ομήρου, ενδεδυμένος με μουσικούς χρωματισμούς από Αρχαία Λύρα και Παραδοσιακά όργανα σε συνδυασμό με Ελληνικό παραδοσιακό ύφος. Για πρώτη φορά η παραδοσιακή μουσική και οι παραδοσιακοί ρυθμοί Κρήτης, Θράκης, Πόντου, Ηπείρου και Ανατολικής Ελλάδας, συναντώνται με Αρχαίες Κλίμακες, Αρχαίο Στοίχο και με κορυφαίους Έλληνες δεξιοτέχνες.

 

Με υπότιτλους: Νέα Ελληνικά

 

1.Hephaestion Vaxevaneris Composer, Vocals, Guitar Lute e.t.c.

2.Alex Haralambus Tselo

3.George Nikas Wind Instruments Gaida, Flut, Diavlos Bag Fluts and Ancient Lyre

4.John Mihailidis traditional Pontiac Lyre

5.Kostas Passadelis Dauli, Bendir Percussion e.t.c

6.Nikos Darilas Dauli, Bendir, Tumberlec percussion

7. Elianna Bazioti

8.Vaxevaneri Eleutheria Modern and Classic Dance Choreographer

 

33 Παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα, από το χορευτικό και πολιτιστικό εργαστήρι Χοροπατήματα σε συνδυασμό με κλασικό και μοντέρνο χορό.

Σχετικές ειδήσεις
Χίλια χρώματα, με τη Δήμητρα Μιχαήλ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
19.01.2017 12:47
Η νέα καλλιτέχνης Δήμητρα Μιχαήλ ανεβαίνει στη σκηνή του Γυάλινου – Up Stage την Κυριακή 22 Ιανουαρίου για να μας παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Χίλια Χρώματα».
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique live στο Άλσος Βεΐκου
10.08.2016 12:21
Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique εμφανίζονται στο Θέατρο του Άλσους Βεΐκου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Γαλατσίου 2016» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου.
Δήμητρα Γερολέμου & Ορχήστρα Τσέπης live στο Μπαράκι της Διδότου
10.06.2016 11:54
Η Δήμητρα Γερολέμου συναντά την πιο ευρηματική ορχήστρα τσέπης, τον Νίκο Στάικο στα πλήκτρα και τη φωνή και τον Ηλία Πολυχρονιάδη στα κρουστά και την κιθάρα και στήνουν μια πολύχρωμη μουσική παράσταση γεμάτη αυθορμητισμό και δεξιοτεχνία, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στο Μπαράκι της Διδότου.
Παραδοσιακά και όχι μόνο..., με τον Αποστόλη Βαγγελάκη στο Ρυθμός Stage
27.05.2016 10:00
Ένας από τους σπουδαιότερους, σύγχρονους μουσικούς πνευστών στην Ελλάδα, ο Αποστόλης Βαγγελάκης, θα παρουσιάσει την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον Ρυθμό Live Stage στην Ηλιούπολη τη μουσική παράσταση Παραδοσιακά και όχι μόνο...
Λαϊκή παραδοσιακή μουσική από το Ιράν με τους Saba στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 10:25
Το βραβευμένο συγκρότημα Σαμπά [Saba] έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο φάσμα οργανικών και φωνητικών συνθέσεων της ιρανικής μουσικής.