Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιός του Παντοπώλη - Le Fils De L’ Epicier

Ο Γιός του Παντοπώλη - Le Fils De L’ Epicier
Η ταινία του Eric Guirado  Ο Γιός του Παντοπώλη, που συλλαμβάνει με διεισδυτικότητα πνεύματος τις δυναμικές μιας οικογένειας, της οποίας τα μέλη κρύβουν την κατάθλιψή τους για δεκαετίες, αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους την πρώτη μέρα του Γενάρη.

Βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού και ο Antoine υποχρεούται να φύγει από τη πόλη, για να βοηθήσει τη μητέρα του στο μπακάλικο της οικογένειας, που βρίσκεται στην επαρχία της Προβηγκίας.

Ο πατέρας του Antoine είναι άρρωστος. Είναι πλανόδιος μπακάλης και έχει υπό τη κατοχή του ένα φορτηγό που είναι παράλληλα και μαγαζί. Πριν την ασθένεια έκανε διανομή αγαθών από χωριό σε χωριό, στους ελάχιστους εναπομείναντες κατοίκους της περιοχής. Τώρα πια, αυτή την αποστολή καλείται να διεκπεραιώσει ο γιος.

Το παιδί της μεγαλούπολης συναντά δυσκολίες, αλλά βρίσκει ευχάριστες τις συναντήσεις του με τους ανθρώπους της υπαίθρου. Οι τελευταίοι είναι πεισματάρηδες, έχουν χιούμορ και αυτή η τεράστια όρεξή τους για ζωή, φαίνεται γοητευτική για έναν μητροπολίτη.

Στους λόφους και στις μακρινές διαδρομές ο Antoine ανακαλύπτει σιγά, σιγά την χαμένη του επιθυμία να ζήσει ελεύθερος. Αρχίζει να έρχεται σε επαφή με τον τόπο καταγωγής του και αναπτύσσει δεσμούς αγάπης με την ύπαιθρο, αναλαμβάνοντας ευθύνες. Ο άσωτος υιός επιστρέφει, ανακαλύπτοντας παράλληλα τον εαυτό του.

Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cazale, Clotilde Hesme, Daniel Duval, Jeanne Goupil, Stephan Guerin Tillie, Liliane Rovere, Chad Chenouga.

Σχετικές ειδήσεις
Alone in Berlin, του Βίνσεντ Περέζ
01.11.2016 13:00
Η ταινία Alone in Berlin του Βίνσεντ Περέζ, είναι μια απίστευτη αληθινή ιστορία για τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και την αξία του κουράγιου, με πρωταγωνιστές τους Έμμα Τόμσον και Μπρένταν Γκλίσον.
Flix it, από τον Δεκέμβριο, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
17.10.2016 16:40
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το κινηματογραφικό site Flix.gr. Από αυτόν τον Δεκέμβρη και κάθε μήνα μέχρι και το Μάιο του 2017, οι λάτρεις του κινηματογράφου κλείνουν ραντεβού στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για μια σειρά προβολών που κρύβουν εκπλήξεις, συστήνουν δημιουργούς και κάνουν το γύρο του κόσμου, προτείνοντας τις εικόνες που θέλουμε να βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη.
Και οι 7 ήταν Υπέροχοι, του Antoine Fuqua
16.09.2016 16:12
Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 22 Σεπτεμβρίου 2016 την ταινία Και οι 7 ήταν Υπέροχοι (Magnificent Seven) σε σκηνοθεσία του Antoine Fuqua.
Ο γιος του Σαούλ, του Λάζλο Νέμες στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
05.07.2016 11:34
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στη θερινή προβολή της αριστουργηματικής ταινίας «Ο γιος του Σαούλ» (2015, 107') του Λάζλο Νέμες την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, στις 21:00, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ.
«Ο Γιος» του Jο Nesbo γίνεται ταινία!
23.06.2016 15:09
Μετά τον «Χιονάνθρωπο», ένα ακόμα συναρπαστικό μυθιστόρημα του νορβηγού μπεστελερίστα Jο Nesbo, Ο Γιος, θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστή τον Jake Gyllenhaal.