Το Silent Voyage του Βαγγέλη Κατσούλη θα παρουσιαστεί live τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 στο Θέατρο Λευκών στη Πάρο και τη Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015 στον Κινηματογράφο Αντιπάρου.

Τέσσερις κορυφαίοι μουσικοί της Ελληνικής τζαζ σκηνής αποφάσισαν πρόσφατα να δώσουν μια νέα ζωή στο Silent Voyage του Βαγγέλη Κατσούλη με τον δικό τους διαφορετικό τρόπο, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητά του και την αξία του. Είναι ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ο πιανίστας Τάκης Φαραζής, ο μπασίστας Πέτρος Βαρθακούρης και ο ντράμερ Θάνος Χατζηαναγνώστου.

Βασικός πυρήνας ο Τάκης Φαραζής, ο οποίος έχει παίξει σε όλες τις εκτελέσεις του Silent Voyage από τη δισκογράφησή του μέχρι σήμερα. Καθοριστική και η παρουσία του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου, από τους μόνιμους συνεργάτες του Βαγγέλη Κατσούλη. Για το σχήμα αυτό προγραμματίζονται συναυλίες στο εξωτερικό στο άμεσο μέλλον.

Η μακρόχρονη παρουσία του άλμπουμ Silent Voyage έχει αποδείξει την αντοχή της μουσικής στο χρόνο και τώρα πλέον ήρθε η στιγμή να δείξει την αντοχή της σε πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις από την αρχική. Και μπορεί μεν στη τζαζ κάτι τέτοιο να είναι συνηθισμένο, όμως σε έργα περισσότερο δομημένα, όπως το Silent Voyage του Βαγγέλη Κατσούλη, η διαφορετική ερμηνεία και η διαφορετική σύνθεση του συνόλου ενδέχεται να σημαίνει μια ριζική μεταμόρφωση.

Κάνοντας μια μουσική περισσότερο conceptual ο Βαγγέλης Κατσούλης δημιουργεί έργα μεγάλης δομής, διάρκειας και πολυπλοκότητας που δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι επιδέχονται αλλαγές. Γι αυτόν το λόγο ο Βαγγέλης Κατσούλης εμπιστεύεται τη μουσική του σε μουσικές προσωπικότητες που με το ιδιοσυγκρασιακό τους παίξιμο μπορούν ν’ αφηγηθούν την ίδια ιστορία χωρίς να χρειάζεται να αποσιωπήσουν τίποτα από το δικό τους μουσικό σύμπαν.

Το αρχικό σχήμα με το οποίο το Silent Voyage ηχογραφήθηκε και έγινε γνωστό ήταν για τρομπέτα, σαξόφωνο, φωνή, πιάνο, πλήκτρα, κόντρα μπάσο και κρουστά με αρκετούς ακόμα μουσικούς σε έκτακτη συμμετοχή. Το άλμπουμ επέλεξαν οι κριτικοί ως ένα από τα καλύτερα της χρονιάς και ως ένα από τα καλύτερα της δεκαετίας.