Η fizz gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 13 Ιανουαρίου την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Γιώργου Βλασσόπουλου με τίτλο Flos. Πρόκειται για μία ενότητα ζωγραφικών και χαρακτικών έργων με θέμα το άνθος.

Ο Δημήτρης Παυλόπουλος, Λέκτορας Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γράφει: Ο καλλιτέχνης ενδιαφέρεται να μεγεθύνει τα θέματά του, τα φορτισμένα και για την ελληνική τέχνη με ποικίλες δηλώσεις, παραδηλώσεις και συμπαραδηλώσεις λουλούδια, εξαντλώντας κάθε δυνατή χρωματική παραλλαγή τους.

Επιμελής, σεβόμενος την οπτική πραγματικότητα, δίνει, με θαυμαστή ακρίβεια, την παραμικρή λεπτομέρεια στο σχέδιο. Άξιος διάδοχος των Ελλήνων επαγγελματιών χρωμολιθογράφων της ηρωικής εποχής (των δεκαετιών 1930, 1940 και 1950), βγάζει στην επιφάνεια την αλήθεια των εικόνων.

Ο καλλιτέχνης αναφερόμενος στη δουλειά του σχολιάζει: Τα άνθη είναι από τα πιο θαυμαστά στοιχεία που μας περιβάλλουν, και κατά συνέπεια είναι πολυδιάστατα σημεία αναφοράς.

Οι αναρίθμητες πρακτικές καθημερινές χρήσεις αντικατοπτρίζονται στον συμβολισμό εκείνο όπου τα άνθη λειτουργούν σαν σήματα της ζωτικής αναπαραγωγικής ενέργειας των φυτών, η οποία προσδιορίζει την ύπαρξη μας με πολλούς και θεμελιώδεις τρόπους.

Λειτουργικά, γευστικά, οσφρητικά και αισθητικά, είναι πάντα φορτισμένα θετικά, όπως ο έρωτας που οδηγεί στη γέννηση, στον καρπό που μας συντηρεί και μας υποστηρίζει.

Ο Γιώργος Βλασσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Απέκτησε Bachelor in Fine Arts στο West Surrey College of Art and Design και Masters Degree in Fine Arts στο Slade School of Fine Art, University College στο Λονδίνο. Έχει διδάξει στη σχολή Βακαλό και σήμερα εργάζεται στο τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών.