Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Flos

Flos
Η fizz gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 13 Ιανουαρίου την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Γιώργου Βλασσόπουλου με τίτλο Flos. Πρόκειται για μία ενότητα ζωγραφικών και χαρακτικών έργων με θέμα το άνθος.

Ο Δημήτρης Παυλόπουλος, Λέκτορας Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γράφει: Ο καλλιτέχνης ενδιαφέρεται να μεγεθύνει τα θέματά του, τα φορτισμένα και για την ελληνική τέχνη με ποικίλες δηλώσεις, παραδηλώσεις και συμπαραδηλώσεις λουλούδια, εξαντλώντας κάθε δυνατή χρωματική παραλλαγή τους.

Επιμελής, σεβόμενος την οπτική πραγματικότητα, δίνει, με θαυμαστή ακρίβεια, την παραμικρή λεπτομέρεια στο σχέδιο. Άξιος διάδοχος των Ελλήνων επαγγελματιών χρωμολιθογράφων της ηρωικής εποχής (των δεκαετιών 1930, 1940 και 1950), βγάζει στην επιφάνεια την αλήθεια των εικόνων.

Ο καλλιτέχνης αναφερόμενος στη δουλειά του σχολιάζει: Τα άνθη είναι από τα πιο θαυμαστά στοιχεία που μας περιβάλλουν, και κατά συνέπεια είναι πολυδιάστατα σημεία αναφοράς.

Οι αναρίθμητες πρακτικές καθημερινές χρήσεις αντικατοπτρίζονται στον συμβολισμό εκείνο όπου τα άνθη λειτουργούν σαν σήματα της ζωτικής αναπαραγωγικής ενέργειας των φυτών, η οποία προσδιορίζει την ύπαρξη μας με πολλούς και θεμελιώδεις τρόπους.

Λειτουργικά, γευστικά, οσφρητικά και αισθητικά, είναι πάντα φορτισμένα θετικά, όπως ο έρωτας που οδηγεί στη γέννηση, στον καρπό που μας συντηρεί και μας υποστηρίζει.

Ο Γιώργος Βλασσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Απέκτησε Bachelor in Fine Arts στο West Surrey College of Art and Design και Masters Degree in Fine Arts στο Slade School of Fine Art, University College στο Λονδίνο. Έχει διδάξει στη σχολή Βακαλό και σήμερα εργάζεται στο τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών.

Σχετικές ειδήσεις
Υπό κατασκευήν, έκθεση του Μίλτου Γκολέμα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
30.01.2017 10:09
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση του Μίλτου Γκολέμα με τίτλο «Υπό κατασκευήν». Η έκθεση αποτελείται από την τελευταία ενότητα ζωγραφικών έργων του εικαστικού και θα διαρκέσει από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2017.
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
The Future is Nostalgic, έκθεση του Raed Yassin στις Kalfayan Galleries
16.01.2017 16:26
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν στην γκαλερί της Αθήνας την τρίτη ατομική έκθεση του Λιβανέζου καλλιτέχνη Raed Yassin με τίτλο ‘The Future is Nolstagic’. Τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία του καλλιτέχνη, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 19.00 – 21.00.
Νίκος Κρυωνίδης 1990-2016: έκθεση στη Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
12.01.2017 17:23
Η Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 20:30 το βράδυ την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Νίκου Κρυωνίδη.
Eidomen: έκθεση του Βαγγέλη Τζερμιά στη Dépôt Αrt gallery
07.10.2016 15:50
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρες 20:00 έως 23:30 την έκθεση ζωγραφικών έργων του καλλιτέχνη Βαγγέλη Τζερμιά με τίτλο Eidomen.