Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Flos

Flos
Η fizz gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 13 Ιανουαρίου την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Γιώργου Βλασσόπουλου με τίτλο Flos. Πρόκειται για μία ενότητα ζωγραφικών και χαρακτικών έργων με θέμα το άνθος.

Ο Δημήτρης Παυλόπουλος, Λέκτορας Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γράφει: Ο καλλιτέχνης ενδιαφέρεται να μεγεθύνει τα θέματά του, τα φορτισμένα και για την ελληνική τέχνη με ποικίλες δηλώσεις, παραδηλώσεις και συμπαραδηλώσεις λουλούδια, εξαντλώντας κάθε δυνατή χρωματική παραλλαγή τους.

Επιμελής, σεβόμενος την οπτική πραγματικότητα, δίνει, με θαυμαστή ακρίβεια, την παραμικρή λεπτομέρεια στο σχέδιο. Άξιος διάδοχος των Ελλήνων επαγγελματιών χρωμολιθογράφων της ηρωικής εποχής (των δεκαετιών 1930, 1940 και 1950), βγάζει στην επιφάνεια την αλήθεια των εικόνων.

Ο καλλιτέχνης αναφερόμενος στη δουλειά του σχολιάζει: Τα άνθη είναι από τα πιο θαυμαστά στοιχεία που μας περιβάλλουν, και κατά συνέπεια είναι πολυδιάστατα σημεία αναφοράς.

Οι αναρίθμητες πρακτικές καθημερινές χρήσεις αντικατοπτρίζονται στον συμβολισμό εκείνο όπου τα άνθη λειτουργούν σαν σήματα της ζωτικής αναπαραγωγικής ενέργειας των φυτών, η οποία προσδιορίζει την ύπαρξη μας με πολλούς και θεμελιώδεις τρόπους.

Λειτουργικά, γευστικά, οσφρητικά και αισθητικά, είναι πάντα φορτισμένα θετικά, όπως ο έρωτας που οδηγεί στη γέννηση, στον καρπό που μας συντηρεί και μας υποστηρίζει.

Ο Γιώργος Βλασσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Απέκτησε Bachelor in Fine Arts στο West Surrey College of Art and Design και Masters Degree in Fine Arts στο Slade School of Fine Art, University College στο Λονδίνο. Έχει διδάξει στη σχολή Βακαλό και σήμερα εργάζεται στο τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών.

Σχετικές ειδήσεις
Watercolours: Έκθεση ζωγραφικής του James Foot στην Image Gallery
23.11.2016 13:27
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Watercolours” στην Image Gallery στην Αθήνα.
Η άλλη πόλη: Έκθεση του Φώτη Κλογέρη στην Myro gallery
15.11.2016 16:21
H Myrό Gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση με νέα σειρά έργων ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη στην Κεντρική Αίθουσα της, υπό τον τίτλο “Η άλλη πόλη”, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Eidomen: έκθεση του Βαγγέλη Τζερμιά στη Dépôt Αrt gallery
07.10.2016 15:50
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρες 20:00 έως 23:30 την έκθεση ζωγραφικών έργων του καλλιτέχνη Βαγγέλη Τζερμιά με τίτλο Eidomen.
Spinning Infinity: Έκθεση γλυπτικής του Ciprian Hopirtean στην Myro Gallery
17.02.2016 14:49
Η Myrό Gallery εγκαινιάζει την λειτουργία διακριτής αίθουσας “Greek Marble Initiative Showroom” στους χώρους της και έχει την τιμή να παρουσιάζει σε αυτήν την ατομική έκθεση του Ρουμάνου γλύπτη Ciprian Hopirtean με τίτλο “Spinning Infinity” την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016.
Εκ Φωτός: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ορέστη Διαμάντη στην Myrό Gallery
31.12.2015 11:28
Η Myrό Gallery παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη τον ανερχόμενο ζωγράφο Ορέστη Διαμάντη και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 στις 20.00 στην Κεντρική Αίθουσα της.