Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

FestivArt 2015 στο Λουτράκι

FestivArt 2015 στο Λουτράκι

Στις 28, 29 & 30 Αυγούστου 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το festivArt στους χώρους του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Lab2Art.

 

To festivArt είναι μια ετήσια γιορτή των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδειχθούν εκθέτοντας και προωθώντας τη δουλειά τους.

 

Τα δρώμενα του festivArt ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής 29 Αυγούστου με την Βραδιά Ταινιών Μικρού Μήκους (Short Film Night 15) και ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής 30 Αυγούστου με live συναυλίες και party.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, bazaar χειροποίητων αντικειμένων, master classes και workshops για μικρούς και μεγάλους. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα λάβουν χώρα παιδικές εκδηλώσεις, live graffiti καθώς και συναυλίες πλαισιώνοντας έτσι το πλήρες πρόγραμμα το φεστιβάλ.

 

FestivArt

 

To FestivArt είναι ένας ετήσιος θεσμός επικοινωνίας των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδειχθούν εκθέτοντας και προωθώντας τη δουλειά τους στις εκθέσεις, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκειά του.

 

Το FestivArt εκτός των άλλων φιλοδοξεί να γίνει τόπος και χρόνος συνάντησης με τον πιο δημιουργικό μας εαυτό. Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιούνται σεμινάρια τέχνης για μικρούς και μεγάλους και δράσεις κατά τις οποίες οι επισκέπτες θα συμμετέχουν ενεργά.

 

Μάλιστα, με τη συνδρομή φορέων (πανεπιστημιακών και μη), καταξιωμένων καλλιτεχνών και σπουδαστών φιλοδοξεί να καταθέσει, μέσω της ερευνητικής προσέγγισης, εφαρμόσιμες προτάσεις πάνω σε επιλεγμένα πεδία που αφορούν το κοινωνικό σύνολο αλλά και το δημόσιο χώρο.

 

Το FestivArt πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στους χώρους του Lab2art στο Λουτράκι, σε μια έκταση 2000 τετραγωνικών μέτρων και σε επιλεγμένους χώρους της πόλης. Στεγασμένοι και μη χώροι διαμορφώνονται κατάλληλα για τις ανάγκες των εκθέσεων, των συναυλιών, προβολών και δράσεων του φεστιβάλ.

 

Κοινωνική ανταπόδοση

 

Σκοπός της τέχνης είναι πρώτα από όλα ο άνθρωπος. Για αυτό το λόγο, με συνέπεια και για τέταρτη συνεχή χρονιά, η οργανωτική ομάδα του Festivart επιθυμεί να είναι κοντά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

Το Festivart, αξιοποιώντας τη συμμετοχή των επισκεπτών του φεστιβάλ σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα έχει σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, αλλά και την κοινωνική προσφορά.

 

Σε αυτά τα πλαίσια αναζητούμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία με άτομα, φορείς και οργανισμούς που εστιάζουν στον συνάνθρωπο και δρουν προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο.

 

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: http://www.festivart.gr/festival/programma/

Σχετικές ειδήσεις
1ο Fashion Film Festival στη Λάρισα
23.01.2017 11:33
Ένα νέο φεστιβάλ ξεκινάει στη Λάρισα. Το Fashion Film Festival! Η διαλεκτική σχέση της μόδας και του κινηματογράφου σε κοινωνικό πλαίσιο. Διοργανώνεται στις 21, 22, 23 Φεβρουαρίου 2017 από την artfools σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με πολλές εκπλήξεις και ταινίες από τον κόσμο της μόδας.
Brass Band Fest: Συνάντηση Φιλαρμονικών  στη Μονή Λαζαριστών
25.08.2016 16:31
Μια γιορτή μουσικής έκφρασης, αλλά κι ένα ολοζώντανο διήμερο πανηγύρι μουσικής συμμετοχής αποτελεί το πρώτο Brass Band Fest , την ξεχωριστή αυτή συνάντηση φιλαρμονικών που διοργανώνει το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Τετάρτη 31 Αυγούστου και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το Διεθνές Φεστιβάλ “EARTHDANCERS” στο Κηποθέατρο Παπάγου
24.08.2016 12:01
Το Διεθνές Φεστιβάλ “EARTHDANCERS”, πιο δυναμικό και εντυπωσιακό από ποτέ, ανοίγει τις πόρτες του την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 στο Κηποθέατρο Παπάγου να πλημμυρίσει με μουσικές, ήχους και χρώματα από όλο τον κόσμο.
Το 6ο Φεστιβάλ Θερινού Σινεμά ετοιμάζει βαλίτσες για Πράμαντα!
12.08.2016 13:03
Με την στήριξη του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων το 6ο Φεστιβάλ Θερινού Σινεμά ταξιδεύει τη Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στις 9 το βράδυ στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου στη Πράμαντα.
All That Guitar: 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου
03.06.2016 14:40
Το Λουτράκι φιλοξενεί για δεύτερη φορά, στις 8, 9 & 10 Ιουλίου 2016 το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου All That Guitar.