Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Η μεγάλη νύχτα της τζαζ φθάνει...

Η μεγάλη νύχτα της τζαζ φθάνει...
Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, το Μέγαρο Μουσικής μεταμορφωμένο, γίνεται ένα σκηνικό για τους μουσικούς και τους λάτρεις της τζαζ, στο οποίο συμμετέχουν μεγάλα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας σκηνής.

H μεγάλη γιορτή της τζαζ με συναυλίες , jamm sessions, διαλέξεις, εργαστήρια, έκθεση με τα ιστορικά εξώφυλλα της δισκογραφικής εταιρίας Blue Note, Record Bazaar και Jazz Kiosks με περιοδικά, βιβλία, αναμνηστικά και ό,τι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει τους φίλους της τζαζ εντάσσεται στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες .

Η τζαζ πιστεύει στην ομορφιά, δηλώνει το πείσμα στη ζωή, αποπνέει μια αβίαστη ανθρωπιά μέσα στο περιβάλλον της σύγχρονης βίας. Η ίδια, ένα χάος που  πάντα επιστρέφει στη λογική, μια ανατροπή που φτιάχνει τη δική της πειθαρχία. Η τζαζ επέμενε πάντα προκλητικά σε μια απόλυτη ευτυχία και μια ευγενή ελευθερία και έδωσε νέες διαστάσεις στο μουσικό πεδίο, δημιούργησε έναν κόσμο πέρα από την παρτιτούρα.

Από τον  εμβληματικό μπασίστα Ρόν Κάρτερ, στον  έξοχο τυφλό πιανίστα Μάρκους Ρόμπερτς, στον Ισραηλινό σαξοφωνίστα Γκίλαντ Ατζμον και στον Ούγγρο, επίσης σαξοφωνίστα Τόνι Λάκατος, στο συγκρότημα του δικού μας Γιώργου Φακανά, στον εξαιρετικό πιανίστα Μάρκο Αλεξίου, στο κλασικό Κουαρτέτο του Τάκη Πατερέλη, στο Λάτιν Σεξτέτο του Δημήτρη Σεβδαλή, μέχρι την κορύφωση της Τζάμ Σέσιον, που θα αρχίσει στις 2 το πρωί, όλα υπόσχονται απόλαυση υψηλής ποιότητας αυτής της μουσικής που ξεκινάει από την καταπίεση και το τραύμα για να φτάσει στη διαρκή αναζήτηση αξιών και ομορφιάς, σε έναν κόσμο δύσμορφο και αφιλόξενο.

Τίποτε λοιπόν καλύτερο από μια μεγάλη γιορτή της τζαζ, μια ολονυχτία αφιερωμένη στον αυθορμητισμό και τον αυτοσχεδιασμό αυτής της μουσικής, που από τη γέννησή της, στις αρχές του αμερικανικού εικοστού αιώνα, βρίσκεται στην καρδιά της σύγχρονης κουλτούρας.

Σχετικές ειδήσεις
Yfilios Project: Συναυλία με άξονα τη τζαζ στην Θεσσαλονίκη!
09.02.2017 14:22
Το Yfilios Project είναι μια ημέρα γεμάτη τζαζ και μουσικούς αυτοσχεδιασμούς που ξεκινάει από μια παρουσίαση – συναυλία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στις 20:30 και συνεχίζεται μ’ ένα jam session στη Μαύρη Τρύπα στις 23:00.
Ένα διήμερο για την ανθρώπινη φωνή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
23.01.2017 15:24
Μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στη φωνητική μουσική, Ένα διήμερο για την ανθρώπινη φωνή, διοργανώνει το Μέγαρο, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και χορωδιακών συνόλων από πολλούς και διαφορετικούς μουσικούς χώρους.
Το Human Requiem, ο Ύμνος στη ζωή και την αλληλεγγύη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
20.04.2016 14:29
Μια συγκλονιστική μουσική παράσταση, το Human Requiem, παρουσιάζεται τη Μεγάλη Εβδομάδα, στο πλαίσιο του Κύκλου Αdagio – Μουσική για τις μέρες του Πάσχα, τη Μεγάλη Τρίτη 26 και τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου (ώρα έναρξης 21:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Dimitris Kalantzis Quartet feat. Dimitris Tsakas live στο Τρένο στο Ρουφ
05.04.2016 13:14
Σταθερή αξία μεταξύ των γνωστών jazzmen της ελληνικής σκηνής, ο Δημήτρης Καλαντζής, από τους πιστούς φίλους του Τρένου στο Ρουφ, μας προσφέρει μία συναρπαστική νύχτα, γεμάτη με τζαζ μελωδίες.
Από την κλασική στην τζαζ: Πιανόραμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
29.03.2016 17:17
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσκαλεί στο φετινό Πιανόραμα σε δύο ειδικές συναυλίες, οι οποίες θα μας ταξιδέψουν από την κλασική στην τζαζ μουσική.