Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Φεστιβάλ Ημέρες Μουσικής - Σεπτέμβριος στη Ρόδο 2015

Φεστιβάλ Ημέρες Μουσικής - Σεπτέμβριος στη Ρόδο 2015

Το Φεστιβάλ «ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ 2015», σε οργάνωση παραγωγής από την Εταιρεία Συναυλιών ΦΟΡΜΙΓΞ, πιστό στο ραντεβού του για 16η χρονιά, ανοίγει τις πύλες του στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου από τη 1η Σεπτεμβρίου 2015, για τέσσερις ξεχωριστές βραδιές κλασικής μουσικής με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τη Ρόδο -μέσω του Φεστιβάλ- να φιλοξενεί σημαντικές συναυλίες με πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον, η φετινή διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα τόσο στους κατοίκους του νησιού όσο και στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν από κοντά ένα πολιτιστικό προϊόν υψηλής μουσικής ποιότητας.

 

Την 1η και τη 2η Σεπτεμβρίου η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων –αυτός ο θεσμός που βασίστηκε σε μια ιδέα της γνωστής φιλόμουσης Λένι Κονιαλίδη, και έχει καταφέρει στη διάρκεια επτά ετών να αγαπηθεί από το κοινό των δύο χωρών αλλά και να εκθειαστεί από τους κριτικούς-  ρίχνει για άλλη μία φορά γέφυρες συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς παρουσιάζοντας προγράμματα όπου οι σπουδαιότεροι συνθέτες όλων των εποχών συνδυάζονται με γνωστές επιτυχίες της κινηματογραφικής μουσικής. Τη δεύτερη βραδιά ένας από τους πλέον καταξιωμένους μαέστρους της γείτονος χώρας, o Cem Mansur, θα πρωταγωνιστήσει διευθύνοντας τους νέους μουσικούς. Στις 4 Σεπτεμβρίου ο ταλαντούχος πιανίστας Πάρις Τσενίκογλου, που ζει και διαπρέπει στην Αυστρία έχοντας καταφέρει να προκαλέσει αίσθηση με τις ερμηνείες του και να στρέψει το βλέμμα του γερμανικού τύπου προς το μέρος του, θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα όπου κορυφαίες συνθέσεις του 19ου αιώνα συνυπάρχουν με σύγχρονες εκπλήξεις –όπως η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση έργου του σημαντικού ομογενή συνθέτη John Psathas. Το Φεστιβάλ ρίχνει την αυλαία του, στις 6 Σεπτέμβρη, με τον Στέφανο Κορκολή σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, με την ανερχόμενη Σοφία Μανουσάκη να ερμηνεύει τα τραγούδια με την αιθέρια φωνή της. Το μουσικό πρόγραμμα, δουλεμένο και επιμελημένο για χρόνια, σε αγαστή συνεργασία με τον συνθέτη, αποτελεί την προσωπική ερμηνεία του Στέφανου Κορκολή πάνω στο έργο του συνθέτη σε μια πανοραμική εκδοχή του –και το επιστέγασμα μιας καλλιτεχνικής σχέσης με διάρκεια και βαθιά αλληλοεκτίμηση.

 

Το Φεστιβάλ «ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ» έχοντας μετακαλέσει ηχηρά ονόματα της κλασικής μουσικής, έχοντας παρουσιάσει πρωτότυπα προγράμματα με ελληνικό ενδιαφέρον που έστρεψαν τα φώτα της πανευρωπαϊκής δημοσιότητας προς αυτό –όπως η συχνή συνεργασία με την ΕBU-, έχοντας συνδυάσει τον μεσαιωνικό χαρακτήρα του νησιού με κορυφαία μουσικά σύνολα αντίστοιχου χαρακτήρα που σπάνια εμφανίζονται στην Ελλάδα, έχει καταφέρει να αφήσει το πολυετές στίγμα του μέσω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του. Και η χρόνια παρουσία του ισοδυναμεί με ένα πραγματικά δυνατό χαρτί για την διεκδίκηση της υποψηφιότητας της πόλης ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, 21:00

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Κινηματογραφικές μελωδίες & μουσική δωματίου

Ερμηνεύουν τα μέλη της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων

 

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, 21:00

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων

[Έργα: Beethoven, Mozart, Mendellsohn]

Διεύθυνση Ορχήστρας: Cem Mansur

Σολίστ: Ελλη Παπαγρηγορίου, βιολί - Μιχάλης Ίσκας, βιόλα

 

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, 21:00

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Ρεσιτάλ Πιάνου: Πάρις Τσενίκογλου

[Έργα: Beethoven, Debussy, Schubert, Μιχάλη Βεκιάρης, Psathas]

 

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015, 21:00

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

O Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη

Σοφία Μανουσάκη, ερμηνεία τραγουδιών

Σχετικές ειδήσεις
7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel στη Ρόδο
10.02.2017 16:55
Το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel επιστρέφει από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο: 43+2 ταινίες μικρού μήκους, 8 ημέρες προβολών. Στον Κινηματογράφο Παλλάς από τις 15 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:00.
Φεστιβάλ Ημέρες Μουσικής - Σεπτέμβριος στη Ρόδο 2016
24.08.2016 13:25
Το Φεστιβάλ «ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ 2016» πιστό στο ραντεβού του για 17η χρονιά, ανοίγει τις πύλες του στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου για τέσσερις ξεχωριστές βραδιές κλασικής μουσικής με δωρεάν είσοδο για το κοινό.
Σεπτέμβριος στον Κήπο του Μεγάρου με κλασική μουσική
16.08.2016 14:07
Οι βραδιές κλασικής μουσικής στον Κήπο, μετά τη μεγάλη απήχηση που είχαν πέρυσι στο κοινό, συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά στις 7, 14 και 23 Σεπτεμβρίου, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ (7/9), την Αcademica Αθηνών (14/9) και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (23/9). Ας υποδεχτούμε το φθινόπωρο λοιπόν με καλοκαιρινή διάθεση και δημοφιλείς μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε!
Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη: 1ο φεστιβάλ ρεμπέτικου στη Σύρο
08.08.2016 15:15
Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και το Επιμελητήριο Κυκλάδων συνδιοργανώνουν στη Σύρο, κατά το διάστημα από 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2016, το 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» προς τιμήν του μεγάλου Συριανού δημιουργού και θεμέλιου λίθου της λαϊκής μουσικής στην Ελλάδα, Μάρκου Βαμβακάρη.
9η Γιορτή Μουσικής στη Ρόδο
13.07.2016 16:25
Η 9η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά Σορωνής Ρόδου, ανοίξει τα μικρόφωνα και τις εντάσεις το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου 2016!