Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

"Περί ηλιθίων ο λόγος" με δύο παραστάσεις στο Φεστιβάλ Πολιτισμού Αναγέννηση Ν. Πύργου

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Νέου Πύργου Ευβοίας “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων για το καλοκαίρι του 2015 σας προσκαλεί σε ένα διήμερο αφιερωμένο στο ερασιτεχνικό θέατρο την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 με Θεατρικό Πειραματικό Εργαστήρι Λαμίας «Αριστοφάνης» και την Κυριακή 23 Αυγούστου με το Πειραματικό Καλλιτεχνικό εργαστήρι Ιστιαίας στις 20:45 στο Λιμανάκι Νέου Πύργου με ελεύθερη είσοδο.

 

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου το Θεατρικό Πειραματικό Εργαστήρι Λαμίας «Αριστοφάνης» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Οι ηλίθιοι» του Neil Simon με μια διαφορετική οπτική σε απόδοση και διασκευή Οδυσσέα Γκοτζαμάνη. Συμμετέχουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Οδυσσέας Γκοτζαμάνης, Κώστας Καραμέτος, Δήμητρα Σούλιου, Ρίτα Καραγιώργου, Κώστας Τσιμπούκας, Στάθης Τσιγάνης, Απόστολος Ρούσκας, Γιάννα Φουντούκη, Μάκης Σταμουλαράς, Όλγα Στάμου, Κώστας Μπούρας, Γιώργος Ντελής, Εύη Πανέτσου και Βάσια Δανιήλ.

 

Την Κυριακή 23 Αυγούστου το Πειραματικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιστιαίας παρουσιάζει την παράσταση “Δείπνο Ηλιθίων” του Francis Weber.  Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αποστόλης Λούλης , Φωτεινή Παπαϊωάννου , Γιάννης Βαλμάς, Παναγής Ζερβός, Χρίστος Ξάνθης, Κατερίνα Κάρντελ, Χρήστος Ζάκκας, Μαρία Ντελκή, Στέφανος Αναγνώστου, Μαρία Ντελκή. Τεχνική υποστήριξη: Στέφανος Αναγνώστου και Ιορδάνα Βογιατζοπούλου. Μετάφραση: Κώστας Σπυρόπουλος. Επεξεργασία κειμένου: Σπύρος Φώτης. Η σκηνοθεσία έγινε από όλο το θίασο σε συνεργασία με την Ιωάννα Μπογδάνου.

 

"..Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας..."

Κάρολος Κουν

 

Δύο θεατρικές ομάδες. Δύο θεατρικές παραστάσεις. "Περί ηλιθίων ο λόγος" στο ΛΙΜΑΝΙ του ΝΕΟΥ ΠΥΡΓΟΥ. Την Παρασκευή 21 Αυγούστου το Θεατρικό Πειραματικό Εργαστήρι Λαμίας με το έργο "Οι Ηλίθοι" του Neil Simon και την Κυριακή 23 Αυγούστου το Πειραματικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιστιαίας με το "Δείπνο Ηλιθίων".

 

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πύργου “Αναγέννηση”

 

Σας περιμένουμε!

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις V: Ρώσοι συγγραφείς στο Βeton7
26.07.2016 14:23
Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 διοργανώνει το Φεστιβάλ "Θεατρικές Συνθέσεις V" (Νοέμβριος 2016 - Μάιος 2017) το οποίο είναι αφιερωμένο στους Ρώσους συγγραφείς, από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Το γιατρικό του Νίκου Βαλβαζάνη στο θέατρο Σοφούλη
01.06.2016 11:40
Ο Νίκος Βαλβαζάνης μετά το επιτυχημένο stand up comedy "Έχω μια τρέλα" επιστρέφει με το πρώτο του θεατρικό κείμενο "Το Γιατρικό" στο Θέατρο Σοφούλη για τρεις μόνο παραστάσεις, στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2016.
Οι Κυνικοί στον Άδη: 2 τελευταίες παραστάσεις στο Εργαστήρι Μαιρηβή
04.04.2016 16:51
Ολοκληρώνονται και φέτος οι παραστάσεις θεάτρου κούκλας, από Έλληνες κουκλοπαίκτες στο "Εργαστήρι Μαιρηβή", με την παράσαση Οι Κυνικοί στον Άδη.
Θεατρικό Φεστιβάλ Κω
03.03.2016 13:10
Σ αυτό το «χάραγμα» της καινούργιας χρονιάς, συγκεκριμένα από 14 έως 31 Μαρτίου 2016, υλοποιούμε στη Κω ένα πρωτοποριακό, εκτιμούμε, θεατρικό φεστιβάλ με τίτλο "Θεατρικοί Βηματισμοί στο νησί του Ιπποκράτη".