Ο σολίστας Νίκος Τατασόπουλος παρέα με τον Σωτήρη Παπατραγιάννη στο τραγούδι και τον μπαγλαμά και την Αθηνά Λαμπίρη στην κιθάρα και το τραγούδι θα ερμηνεύσουν, με ένα διαφορετικό εκφραστικό ύφος από ό,τι συνηθίζεται, αυθεντικό και φυσικό, αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια, το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015, στις 23.00΄, στην αυλή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης».

Ο Νίκος Τατασόπουλος γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι και να εμφανίζεται δημόσια με τον πατέρα του –τον βιρτουόζο και συνθέτη Γιάννη Τατασόπουλο- από την ηλικία των τριών ετών. Έχει σπουδάσει, επίσης, κλασικό πιάνο και τζαζ κιθάρα. Η τεχνική του θεωρείται σχολή για Έλληνες και ξένους. Έχει εμφανιστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ηχογραφεί και διδάσκει μουσική. «Πλέκοντας» αριστοτεχνικά τη ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική μας με δυτικά ακούσματα, αποδεικνύει με το ύφος και την τεχνική του ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, ότι είναι η κοινή γλώσσα όλων των ανθρώπων.

Ο Σωτήρης Παπατραγιάννης είναι αυτοδίδακτος μουσικός και τραγουδιστής. Έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα ρεμπετάδικα της Αθήνας, αλλά και στο εξωτερικό, καθώς και με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του χώρου. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, με τίτλο «Ρομάντζα», κυκλοφόρησε το 2011 (General και 8η Νότα). Είναι μέλος της πενταμελούς ρεμπέτικης ορχήστρας  «KOMPANÍA»  (www.kompania.gr), με σημαντικές διακρίσεις στο εξωτερικό και δύο δίσκους στην πρώτη δεκάδα της Ευρωπαϊκής έθνικ μουσικής (World Music Charts of Europe).

H Αθηνά Λαμπίρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Λιμενάρια Θάσου. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στην ηλικία των 8 ετών και έκανε μαθήματα κιθάρας για τρία χρόνια. Από το 2002 μέχρι το 2011 έζησε στο Ρέθυμνο, όπου σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Από το 2004 συνεργάστηκε με πολλούς κρητικούς μουσικούς και είχε την ευκαιρία να διδαχθεί πολίτικο και κρητικό λαούτο από τους λαουτιέρηδες Στέλιο Συκάκη και Δημήτρη Σιδέρη. Επίσης, συνεργάστηκε με τους λυράρηδες Ζαχαρία Σπυριδάκη και Δημήτρη Σγουρό. Πρόσφατα συμμετείχε στο τριπλό CD του Δημήτρη Σγουρού «Τραγούδια και μελωδίες από την Κρήτη. Το Αρχείο του Παύλου Γ. Βλαστού», που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011.