Σε μία μεγάλη μουσική σκηνή θα μετατραπεί, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 στις 9μ.μ., η πλατεία Αγ. Ιωάννη (Λ. Βουλιαγμένης) με το συγκρότημα «Ωρίωνες»  σε μία ξεχωριστή ποπ – ροκ καλοκαιρινή συναυλία, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2015».

Οι «Ωρίωνες» ανεβαίνουν στη σκηνή για να διασκεδάσουν το κοινό με ποπ και ροκ μελωδίες από δικές τους συνθέσεις αλλά και από τραγούδια, που μικροί και μεγάλοι έχουμε αγαπήσει, παρασέρνοντας τους ακροατές σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1979 και πήρε το όνομά του από τον αστερισμό Ωρίωνα. Δημιουργήθηκε από τους Βασίλη και Σάκη Αβραμίδη και στη μακρόχρονη ιστορία του με μία πλούσια δισκογραφία, έχει προσφέρει σημαντικά ακούσματα στην ελληνική ροκ αλλά και ποπ σκηνή.

Οι «Ωρίωνες» έχουν γράψει τη μουσική επένδυση και έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες ελληνικές ταινίες, καθώς και σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως ο Μάνος Ξυδούς, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης και η Ελεονόρα Ζουγανέλη, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Τζώνης Βαβούρας και ο Νίκος Ζιώγαλας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα, έως τις 31 Αυγούστου διαμορφώνεται ως εξής:

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου στην πλατεία Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή και την Κυριακή 30 Αυγούστου στην πλατεία Καραμανλάκη στα Κάτω Πατήσια όσοι αγαπούν τα παραδοσιακά και νησιώτικα τραγούδια μπορούν να τα απολαύσουν στη συναυλία με τους Γρ. Νταραβάνογλου, Μ. Μανωλάκη και Μαν. Καρπάθιο.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Οργανισμού δίνει ραντεβού με τους λάτρεις του ελληνικού κινηματογράφου κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι την Παρασκευή 28 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό χώρο του  Ολυμπιείου (Στύλοι Ολυμπίου Διός), οι οποίοι θα απολαύσουν αγαπημένα μουσικά έργα από αριστουργήματα της ελληνικής μεγάλης οθόνης στη συναυλία «Φεγγάρι μάγια μου’ κάνες», υπό τη μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Μίχα.

Την ίδια μέρα, ο Σπύρος Πολυκανδριώτης με την πενταμελή ορχήστρα του συναντά το κοινό στην πλατεία Πανόρμου (έξοδος μετρό) για να παρουσιάσει τρία καθοριστικά, ιστορικά σημεία του παραδοσιακού ρεμπέτικου σμυρνέικου τραγουδιού.

Τέλος, το Σάββατο 29 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού (Ιωαννίνων & Καπανέως), η διεθνούς φήμης σολίστ του ακορντεόν και συνθέτης, Ζωή Τηγανούρια, με το μοναδικό προσωπικό της στυλ, θα παρουσιάσει στο κοινό, υπό το φως της πανσελήνου, το απόσταγμα των εμπειριών της στη συναυλία «Ζωή… χωρίς σύνορα».