Την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015 στην πανέμορφη αυλή του Πολυχώρου Χυτήριο θα προβληθεί η ταινία «Γλυκιά Ίρμα», σε σκηνοθεσία του Μπίλι Γουάιλντερ.

Βραβευμένη απολαυστική κωμωδία, μια ταινία που άφησε εποχή, μια κινηματογραφική απολαυστική ερμηνεία από τους Τζακ Λέμον και Σίρλεϊ Μακ Λέιν, που δίνουν ένα πραγματικό ρεσιτάλ ηθοποιίας.

Υπόθεση

Η Ίρμα είναι γνωστή στην πιάτσα που κάνει πεζοδρόμιο και πετυχημένη στο “επάγγελμά” της. Όλοι ξέρουν τι επικρατεί σε αυτή την γειτονιά και όλοι κοιτάνε να βγάλουν και κάποιο κέρδος από αυτό, αστυνομικοί, γιατροί, νταβατζήδες, κλέφτες όλοι μια αρμονική οικογένεια εδώ και πολύ καιρό. Μια μέρα όμως καταφθάνει στη γειτονιά αυτή ένας καινούργιος ‘ψαράς’ αστυνομικός (Jack Lemmon) που βάζει πάνω απ’ όλα το καθήκον και που αγνοεί τους κανόνες και τους συμβιβασμούς που τόσα χρόνια υπήρχαν. Μόνο που αυτός θα πέσει παράφορα ερωτευμένος με την γλυκιά Ίρμα, δύσκολα όμως θα δεχτεί να την μοιραστεί με άλλους άντρες και έτσι αρχίζει να μεταμφιέζεται και να παριστάνει πελάτες της για να την έχει μόνο αυτός…

1963 – Όσκαρ Καλύτερου Σάουντρακ

Υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου και καλύτερης φωτογραφίας

Χρυσή Σφαίρα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

Παίζουν: Τζακ Λέμον, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Λου Τζακόμπι, Μπρούς Γιάρνελ.

Σκηνοθέτης: Μπίλι Γουάιλντερ

Διάρκεια: 140′ λεπτά