Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Τα λαϊκά κορίτσια συνεχίζουν!

Τα λαϊκά κορίτσια συνεχίζουν!
Το τραγούδι πάει θέατρο… o μποέμ τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής, το συγκρότημα Ανωτάτη Ζαμπετική και ο θρυλικός θηλυκός θίασος ζήτω τα λαϊκά κορίτσια παρουσιάζουν στο Μεταξουργείο, ένα χειροποίητο μουσικoθεατρικό θέαμα .

Οι παραστάσεις μπαίνουν αισίως στον τρίτο μήνα .Ελαφρά τραγούδια και βαριά λαϊκά, με jazz διάθεση και rock άποψη! Μεικτό θέαμα βασισμένο σε τραγούδια και κείμενα με θέμα τα λαϊκά κορίτσια της διπλανής πόρτας. Παράσταση μουσική , με πρόζες, τραγούδια, ποτό και τσιγάρο! Κωμωδία μετά μουσικής! Κάτι ώριμο και φρέσκο, σοβαρό και αστείο, σύνθετο με απλά υλικά. Όπως ήταν τα λαϊκά κορίτσια της εφηβείας μας, όπως είναι η ίδια η ζωή εξάλλου...

Η Τίνα, η Μαργαρίτα, η Τζένη, η Σοφία και η Τζούλι, πέντε καθημερινά κορίτσια, ανεμίζουν με μπρίο τα λουλουδάτα φορέματα εποχής, σχολιάζουν, παιζοτραγουδούν και χορεύουν με χαρά, κέφι και άφθονη θετική ενέργεια.

Τα όργανα της Ανωτάτης Ζαμπετικής παίρνουν φωτιά! Σαν ένα γιορτινό τραπέζι με φίλους, γνωστούς, γείτονες και συγγενείς που κάποιος πετάει πρώτος ένα ανέκδοτο, ένας άλλος πιάνει την κιθάρα και λέει ένα τραγούδι, η ωραία της παρέας ανεβαίνει στο τραπέζι και αρχίζει το χορό και όλοι μαζί σιγοντάρουν και κρατούν το ρυθμό με παλαμάκια.

Μουσικές λοιπόν, κέφι, χορός, συναίσθημα, χιούμορ με σοβαρότητα, σάτιρα και πολύ γέλιο, αυτή είναι η σουρεαλιστική συνταγή που μαγειρεύουν  Παρασκευές και Σάββατα στο Caminito live stage. Η αυλαία ανοίγει λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι μουσικές αρχίζουν, μαζί αρχίζουν και τα παρατράγουδα.


Τραγουδούν έκτακτα  :Γιάννης Μποσταντζόγλου, Ρένος Χαραλαμπίδης & o βαρύτονος Ζαφείρης Κουτελιέρης

Σχετικές ειδήσεις
Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι, για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης
10.10.2016 13:37
Το έργο Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι, του Βασίλη Παπαβασιλείου, η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Τέχνης, επιστρέφει στη σκηνή της Φρυνίχου αυτή τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και για μόνο 6 παραστάσεις!
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Αργοπορημένη: το τραγουδι ενός καουμπόυ, της Sarah Ruhl στο Θέατρο Skrow
10.05.2016 15:01
Η Γιούλα Μπούνταλη επιστρέφει στην θεατρική σκηνή και παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο της Αμερικανίδας Σάρα Ρουλ «Αργοπορημένη: το τραγούδι ενός καουμπόυ» στο θέατρο Skrow από τις 19 Μαΐου 2016 κάθε Πέμπτη με Κυριακή.
Εξ απαλών ονύχων, από την ομάδα Opposite στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
13.04.2016 15:22
Η νεοσύστατη ομάδα Opposite σε συνεργασία με το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εμπνεύστηκε και δημιούργησε την παράσταση "Eξ απαλών ονύχων" η οποία θα παιχτεί μόνο για τέσσερις παραστάσεις.
Δυο λαϊκά παραμύθια από την Κάρπαθο στο Θέατρο Σφενδόνη
26.10.2015 16:26
Το Θέατρο Σφενδόνη παρουσιάζει μία αφήγηση δυο λαϊκών παραμυθιών από την Κάρπαθο σε τοπικό ιδίωμα, με τη συνοδεία ενός μουσικού που παίζει κρουστά.