Το metamatic:taf μας προσκαλεί στο πρώτο live της νέας σεζόν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στις 21.30 με τον Κώστα Μπαλταζάνη και τη μουσική του παρέα, για να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο διατηρώντας κάτι από τη μαγεία του καλοκαιριού.

Ο γνωστός τζαζίστας Κώστας Μπαλταζάνης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στην Αμερική, συναντά για μία και μοναδική εμφάνιση τους φίλους του Μιχάλη Καπηλίδη, Βαγγέλη Στεφανόπουλο και Μιχάλη Ευδαίμων, σε μια βραδιά αφιερωμένη στους djs του metamatic:taf και στους φίλους που αγαπούν τις μουσικές του κόσμου, όπου θα παίξουν και θα αυτοσχεδιάσουν σε μουσικές του Wayne Shorter, Miles Davis αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

Ο Κώστας Μπαλταζάνης σπούδασε jazz σύνθεση και κιθάρα στο Berklee College of Music της Βοστόνης και από το 1991 είναι ενεργό μέλος της jazz σκηνής της Αθήνας. Το 1995 σχημάτισε, μαζί με τον Πέτρο Κούρτη και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου τους IASIS, οι οποίοι πραγματοποίησαν χιλιάδες πωλήσεις δίσκων και πολλές εμφανίσεις στα σημαντικότερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ συνεργάστηκαν στη σκηνή με μερικούς από τους πιο γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως Omar Faruk Tekbilek, Bulgarian Voices, David Lynch κ.α. Ο Κώστας Μπαλταζάνης έχει κάνει ζωντανές εμφανίσεις στην Αμερική, την Ελλάδα, την Ισπανία το Ισραήλ, τη Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Κύπρο και τη Βουλγαρία. Μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει εμφανιστεί είναι οι: Alex Foster, The Mingus Orchestra, Arturo Sandoval, David Friedman, Jeff Tain Watts, James Genus, MikeWolff, Kenwood Dennard, Ron Savage, Ray Santisi, Greg Badolato,  Omar Faruk Tekbilek, Jim Kelly, Rick Peckham, The Stuttgart Symphony Orchestra, ενώ το 2002 συνέθεσε τη μουσική της ταινίας “Paradise is a Personal Affair”. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, έχει συμπληρώσει 25 χρόνια διδασκαλίας στα πιο σημαντικά μουσικά σχολεία της Αμερικής και της Ευρώπης και οι μαθητές του είναι πλέον επαγγελματίες μουσικοί και καθηγητές μουσικής.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε το νέο του μουσικό έργο, με τίτλο “End Of Seas” που κυκλοφορεί ψηφιακά σε όλες τις πλατφόρμες (iTunes, Amazon, Spotify κλπ). Για το άλμπουμ συνεργάστηκε με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών που αποτελούν την επίσημη μπάντα του δημιουργού, καθώς και πολλούς αξιόλογους guests. Η δουλειά αυτή, αν και άμεσα επηρεασμένη από την τριετή πλέον επαφή του με τη jazz σκηνή της Νέας Υόρκης, διατηρεί στο σύνολό της μια έντονη Μεσογειακή γεύση, η οποία αποτελεί το στοιχείο που τη διαφοροποιεί και την κάνει να ξεχωρίζει.
 
Κώστας Μπαλταζάνης – κιθάρα
Μιχάλης Καπηλίδης – τύμπανα
Βαγγέλης Στεφανόπουλος – πιάνο
Μιχάλης Ευδαίμων – μπάσο