Γνωρίστε την πραγματική Κέρκυρα της δεκαετίας του ’60 σε μια ιδιαίτερη πολιτιστική εκδήλωση που απευθύνεται αποκλειστικά σε υποψιασμένους, σε σκεπτόμενους και σε αθεράπευτα ρομαντικούς.

Όταν όλα τα πανηγύρια και οι ανούσιες γιορτές θα έχουν τελειώσει, εμείς θα τιμήσουμε την Κέρκυρα που αγαπήσαμε, την Ελλάδα που νοσταλγούμε, με την επιμέλεια και την αδιάκοπη προσπάθεια του συγγραφέα κ. Κώστα Κουλούρη.

Ανήμερα του Άη Γιάννη, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, δίνουμε ραντεβού στην κεντρική πλατεία κατά το σούρουπο. Δεν θα βάλουμε φωτιές στις γειτονιές, όπως λέει το τραγούδι.

Θα αναβιώσουμε τη δεκαετία του ’60 με ενδύματα, βαλίτσες και άλλες αποσκευές εκείνης της εποχές, αλλά και ηθοποιούς που θα έρθουν με ένα Παλιό Ελληνικό Λεωφορείο του 1962 που έρχεται από την Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, οι εκδηλώσεις για την Κέρκυρα που αγαπάμε θα κορυφωθούν ένα ταξίδι στο χρόνο.

Το Παλιό Ελληνικό Λεωφορείο θα κάνει μια ιδιαίτερη βόλτα μέσα στην Κέρκυρα με σκετς, γέλια και τραγούδια που θα μας θυμίζουν τη δεκαετία του 1960. Στη συνέχεια θα περάσει από τις Μπενίτσες και τα Μωραΐτικα μέχρι να φθάσει στον τελικό προορισμό του, στη Λευκίμμη.

Μετά την άφιξη στη Λευκίμμη θα πάμε εξήντα χρόνια πίσω με αναπαραστάσεις της καθημερινότητας εκείνης της εποχής, όταν τα παιδιά της φτωχής Κέρκυρας ονειρεύονταν ένα καλύτερο μέλλον, πάλευαν πραγματικά για τον επιούσιο, αγαπούσαν – ερωτεύονταν – πονούσαν με χαμόγελο στα χείλη.

Σε αυτό το ταξίδι η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους. Θα κινηθούμε πέρα από τα συνηθισμένα και τα καταναλωτικά για να γνωρίσουμε μια πραγματικότητα που θα θέλαμε να ξανακάνουμε τρόπο ζωής.

Την πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζουν οι αδελφοί Χ. & Β. Λαζαρόπουλος με τα Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία της συλλογής τους, η Ε.Ο.Ο.Ε. και το ιστολόγιο busoldtimers.blogspot.com.

Σας περιμένουμε κοντά μας για κρασάκι, αναψυκτικά, παραδοσιακά προϊόντα και μία εκδήλωση που θα θυμάστε για καιρό!