Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Blue Hour / L’heure Bleue: Ομαδική έκθεση στο Ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel Σπέτσες

Blue Hour / L’heure Bleue: Ομαδική έκθεση στο Ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel Σπέτσες

Ο όρος blue hour/l' heure blueu σηματοδοτεί το διάστημα του ημίφωτος κάθε πρωί και κάθε δειλινό, την ώρα που ο ήλιος βρίσκεται σε μακρινή απόσταση κάτω από τον ορίζοντα και το έμμεσο ηλιακό φως αποκτά μια έντονη μπλε απόχρωση. Κατά τη διάρκεια της "μπλε ώρας" (τυπικά η περίοδος αυτή διαρκεί περίπου 40 λεπτά), το κόκκινο φως περνά απευθείας στο διάστημα καθώς το μπλε φως σκορπίζεται στην ατμόσφαιρα και φτάνει μέχρι την επιφάνεια της γης. Εξαιτίας της ποιότητας του φωτός, το χρονικό αυτό διάστημα λατρεύεται από τους καλλιτέχνες .

 

Η "μπλε ώρα" είναι διάσημη κυρίως στους καλλιτεχνικούς κύκλους για τις ρομαντικές της υποδηλώσεις. Ένα λαϊκό γαλλικό ρητό χαρακτηρίζει την "μπλε ώρα" ως μια χρονική περίοδο σύγχυσης και μυστηρίου, καθώς είναι αδύνατο να προσδιορίσει κανείς αν στην πραγματικότητα είναι νύχτα ή μέρα.

 

Με έμπνευση την "μπλε ώρα" και τις χιλιάδες μυστηριακές αποχρώσεις της, η ομαδική εικαστική έκθεση «BLUE HOUR/L’HEURE BLEUE» σχεδιάστηκε ειδικά για τους κοινόχρηστους χώρους του Ξενοδοχείου Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες, προσκαλώντας σημαντικούς Έλληνες εικαστικούς, ζωγράφους και γλύπτες. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 στις 20:00 σε κοινή εκδήλωση και δεξίωση με την ομαδική έκθεση κοσμήματος «A Jewel Made in Greece» και την ομαδική συνοδευτική έκθεση με εικαστικά έργα μικρών διαστάσεων «Greek Treasures», που σε οργάνωση της Μαίρης Σαμόλη και επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, συνεχίζονται σε ξεχωριστό εκθεσιακό χώρο του ξενοδοχείου.

 

Ως αφετηρία έμπνευσής της η έκθεση «BLUE HOUR/L’HEURE BLEUE» έχει την ίδια την τοποθεσία και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, στο επίκεντρο της οποίας δεσπόζει το ιστορικό οίκημα στο νησί.

 

Συμμετέχουν:

Όλγα Αλεξοπούλου, Εριέττα Βορδώνη, Γιώργος Βορρές, Μάριος Βουτσινάς , Μαρία Γιαννακάκη, Ελένη Γκινοσάτη, Όλγα Γουλανδρή, Τάνια Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μιχάλης Μαδένης, Αλίνα Μάτσα, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Γιώργος Σαλταφέρος, Μαίρη Σαμόλη, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Βάσω Τρίγκα, Γιώργος Χαδούλης, Αθηνά Χατζή

 

Οργάνωση: Ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel Σπέτσες

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
Η περίπτωση Καποδίστρια: Ομαδική έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου
02.08.2016 15:59
Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στην Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ναυπλίου στο Βουλευτικό η ομαδική εικαστική έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Βlue Line: Ομαδική Έκθεση στην Skoufa Gallery Mykonos
12.07.2016 15:06
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Blue line” στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.
Έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου στην Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες
10.06.2016 12:15
Τη μαγεία της Ανατολής και της μουσικής μεταφέρει η νέα έκθεση της κορυφαίας ζωγράφου της τέχνης του ναΐφ Σοφίας Καλογεροπούλου που εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 18 Ιουνίου.
Κάλλος / Kallos: ομαδική εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας
25.04.2016 17:11
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 19:00 η ομαδική εικαστική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου έως τις 26 Ιουνίου.