Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το τραγούδι των λύκων

Το τραγούδι των λύκων
Με  τηγανίτες, ηπειρώτικο τσίπουρο, αλλά και παραδοσιακό και λαϊκό μουσικό πρόγραμμα , θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου στο Γκάζι η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Βάντας Κουτσοκώστα, στα πλαίσια ενός πολυθεάματος λόγου, τέχνης, μουσικής και γαστρονομικής παράδοσης, αφιερωμένο στις μικρές ορεινές μας πατρίδες.

Το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει :

Έκθεση φωτογραφίας του μεγάλου Έλληνα φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα. Πρόκειται για περισσότερες από 30 φωτογραφίες, τις οποίες ο φωτογράφος έχει προσφέρει στην αδελφότητα Κυψελιωτών Άρτας και στην Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων και των οποίων την επιμέλεια έχει αναλάβει το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη .

Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ηπειρώτισσας συγγραφέως, στιχουργού και δημοσιογράφου, Βάντας Κουτσοκώστα, με τίτλο Το τραγούδι των λύκων που κυκλοφορεί από την Εμπειρία Εκδοτική.

Πρόγραμμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιού με τη συμμετοχή του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη του λαϊκού τραγουδιού Τάκη Σούκα, σε μελωδίες του ίδιου και στίχους της Βάντας Κουτσοκώστα, αλλά και σε τραγούδια άλλων συνθετών, όπως της Πέρσας Σούκα, του Αλέξανδρου Χατζή και του Στέλιου Τζανετή.

Σημαντική θα είναι και η συμμετοχή ενός επίσης σπουδαίου καλλιτέχνη, του δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πέτρου Λούκα-Χαλκιά.

Συμμετέχουν: Χρυσαυγή Γιάμαρη, Κώστας Μάντζιος, Φάνης Μεζίνης, Στέλιος Μπέλλος, Δάφνη Νικολάου , Γιώργος Υδραίος, Αλέξανδρος Χατζής , καθώς και ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης, το Πολυφωνικό της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Κώτσου και οι μουσικοί Αχιλλέας Χαλκιάς (βιολί), Αλέξανδρος Μαρκόπουλος (λαούτο), Θοδωρής Μπαλντούμας (ντέφι).        

Σχετικές ειδήσεις
Η λίμνη των λύκων - John Verdon
02.01.2017 13:05
Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Η λίμνη των λύκων του John Verdon σε μετάφραση Γεώργιου Μπαρουξή.
«3 Εποχές στο Ίδιο Σπίτι»: Παρουσίαση Βιβλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
19.12.2016 12:41
Φέτος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο – λεύκωμα – ημερολόγιο που εξέδωσε το Μικρό Πολυτεχνείο με τον τίτλο «3 Εποχές στο Ίδιο Σπίτι», μέσα από το σεμινάριο Τριλογία, με εποπτεία Λίνας Νικολακοπούλου, Γιώργου Ανδρέου, Θράσου Καμινάκη.
Το Βραβείο Μυθιστορήματος του Αναγνώστη στον Ηλία Μαγκλίνη
15.06.2016 10:34
Η «Πρωινή γαλήνη» του Ηλία Μαγκλίνη απέσπασε το Βραβείο Μυθιστορήματος του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο Αναγνώστης».
Η Τέσυ Μπάιλα στον Ιανό
27.05.2016 09:46
Το Βιβλιοπωλείο Ιανός και οι Εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Τέσυς Μπάιλα, Άγριες Θάλασσες, στον χώρο του café την Τρίτη 31 Μαΐου 2016.
Παρουσίαση έκδοσης για τον Γιώργο Σισιλιάνο στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
19.05.2016 11:36
Την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 13:00 θα γίνει η παρουσίαση της έκδοσης «Γιώργος Σισιλιάνος 1920 - 2005. Επετειακό Αφιέρωμα» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στον Πολυχώρο του Συλλόγου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.