Με  τηγανίτες, ηπειρώτικο τσίπουρο, αλλά και παραδοσιακό και λαϊκό μουσικό πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου στο Γκάζι η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Βάντας Κουτσοκώστα, στα πλαίσια ενός πολυθεάματος λόγου, τέχνης, μουσικής και γαστρονομικής παράδοσης, αφιερωμένο στις μικρές ορεινές μας πατρίδες.

Το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει :

Έκθεση φωτογραφίας του μεγάλου Έλληνα φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα. Πρόκειται για περισσότερες από 30 φωτογραφίες, τις οποίες ο φωτογράφος έχει προσφέρει στην αδελφότητα Κυψελιωτών Άρτας και στην Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων και των οποίων την επιμέλεια έχει αναλάβει το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη.

Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ηπειρώτισσας συγγραφέως, στιχουργού και δημοσιογράφου, Βάντας Κουτσοκώστα, με τίτλο Το τραγούδι των λύκων που κυκλοφορεί από την Εμπειρία Εκδοτική.

Πρόγραμμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιού με τη συμμετοχή του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη του λαϊκού τραγουδιού Τάκη Σούκα, σε μελωδίες του ίδιου και στίχους της Βάντας Κουτσοκώστα, αλλά και σε τραγούδια άλλων συνθετών, όπως της Πέρσας Σούκα, του Αλέξανδρου Χατζή και του Στέλιου Τζανετή.

Σημαντική θα είναι και η συμμετοχή ενός επίσης σπουδαίου καλλιτέχνη, του δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πέτρου Λούκα-Χαλκιά.

Συμμετέχουν: Χρυσαυγή Γιάμαρη, Κώστας Μάντζιος, Φάνης Μεζίνης, Στέλιος Μπέλλος, Δάφνη Νικολάου, Γιώργος Υδραίος, Αλέξανδρος Χατζής, καθώς και ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης, το Πολυφωνικό της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Κώτσου και οι μουσικοί Αχιλλέας Χαλκιάς (βιολί), Αλέξανδρος Μαρκόπουλος (λαούτο), Θοδωρής Μπαλντούμας (ντέφι).