Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Synomilia...

Synomilia...
Από την δισκογραφική εταιρεία Polytropon κυκλοφορεί το project Συνομιλία των Serge Adam και  Γιούλα Μιχαήλ που αποτελεί τη συνέχεια των συναυλιών τους που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη…

Το project Synomilia με τους προηχογραφημένους ήχους (samples) της φωνής και της τρομπέτας που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με το ζωντανό αυτοσχεδιασμό των δύο μουσικών μάς ταξιδεύει σε άγνωστους ηχητικούς χώρους.  Το ηχητικό αυτό περιβάλλον ζωντανεύει με διάφορους ρυθμούς που διαμορφώνουν τη βάση πάνω στην οποία το ντουέτο αναπτύσσει τον αυτοσχεδιασμό του.  Μια πραγματική μουσική αφήγηση που αντλεί τη δύναμή της - και διαμορφώνει τη δομή της - από την ένταση της στιγμής, του ζωντανού αυτοσχεδιασμού, ανακαλώντας εικόνες σαν σενάριο μιας φανταστικής ηχητικής ταινίας.

Στο δίσκο από το ένα κομμάτι στο άλλο, η φωνή - είτε προηχογραφημένη είτε ηχογραφημένη κατά τη διάρκεια της συναυλίας - λειτουργεί ως βάση για το μουσικό οικοδόμημα και αναπτύσσεται με τον ίδιο τρόπο.  Η φωνή συνοδεύεται από ένα μπάσο που εισάγει σαμπλαρισμένα τα ντραμς, τα πλήκτρα και την τρομπέτα και συνομιλεί με τους δύο μουσικούς οι οποίοι με τη σειρά τους, απελευθερωμένοι από τα ηλεκτρονικά όρια της σύνθεσης, αφήνουν ελεύθερη τη μουσική τους φαντασία.

Ο Serge Adam, είναι συνθέτης και τρομπετίστας, διαθέτει πλήθος καλλιτεχνικών εμπειριών που περιλαμβάνουν αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό στη γραφή και τον ήχο.

H Γιούλα Mιχαήλ σπούδασε λυρικό τραγούδι στη Aθήνα, μουσική παιδαγωγική και τζαζ αυτοσχεδιασμό στο Παρίσι Στην Eλλάδα συνεργάζεται με ωδεία της Θεσσαλονίκης και της Aθήνας ως μουσικοεκπαιδευτικός και καθηγήτρια μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού.

Σχετικές ειδήσεις
Δημήτρης Βοζαΐτης and band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
09.12.2016 10:37
Κάτι καινούργιο και πολύ δυνατό σηματοδοτεί την έναρξη των μουσικών παραστάσεων του νέου ερμηνευτή Δημήτρη Βοζαΐτη στο Γυάλινο- UpStage.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.
Ιάννης Ξενάκης: Μουσική | Αρχιτεκτονική, μια ημερίδα και μια συναυλία στο Μέγαρο
11.04.2016 12:28
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ συνδιοργανώνουν το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, σε συνεργασία με το Megaron Plus, την ημερίδα ΙΑΝNΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ | ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.