Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μετάθεση των εκδηλώσεων για την Κάλλας

Μετάθεση των εκδηλώσεων για την Κάλλας
Αλλαγή και στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Ατενέουμ, προκάλεσαν οι βουλευτικές εκλογές. Ετσι, το αφιερωματικό Γκαλά για το «Ετος Μαρία Κάλλας» μεταφέρεται για την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Αλλαγή και στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Ατενέουμ, προκάλεσαν οι βουλευτικές εκλογές. Ετσι, το αφιερωματικό Γκαλά για το «Ετος Μαρία Κάλλας» μεταφέρεται για την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Ατενέουμ σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, κάθε χρόνο αφιερώνει στη μεγάλη ντίβα στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα του θανάτου της, συναυλία στο Ηρώδειο . Φέτος, μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, η ημερομηνία αυτή αλλάζει.

Οι τρεις μεγάλες προγραμματισμένες συναυλίες , στο πλαίσιο τη συμπλήρωσης των 30 χρόνων από το θάνατό της και του επίσημου «Ετους Μαρία Κάλλας», στις 11, 14 και 16 Σεπτεμβρίου, αναδιαμορφώνεται.

Συγκεκριμένα, το Γκαλά «Η νέα γενιά των Ελλήνων λυρικών τραγουδιστών για την Μαρία Κάλλας» που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τη συμμετοχή της Χορωδίας της ΕΡΤ και 20 ερμηνευτών λυρικού τραγουδιού της νεότερης γενιάς, θα δοθεί την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη».

Χωρίς ημερομηνία μένει η συναυλία με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ , που ήταν προγραμματισμένη για τις 11 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, ενώ η συναυλιακή παρουσίαση στην Αθήνα της όπερας «Η Τραβιάτα» του Τζιουζέπε Βέρντι με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, με αρχικό προγραμματισμό στις 14 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη στις 20 Σεπτεμβρίου.

Info
Γκαλά, «Η νέα γενιά των Ελλήνων λυρικών τραγουδιστών για την
Μαρία Κάλλας»
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Μαέστρος: Βύρων Φιδετζής
Σκηνές από διάφορες όπερες των Ροσσίνι, Βέρντι, Γκουνό, Ντονιτσέτι, Μότσαρτ, Μπετόβεν
Συμμετέχει η Χορωδία της ΕΡΤ
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου
Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Σχετικές ειδήσεις
Η δεσποινίς Μαρία Καλογεροπούλου: Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στο Μέγαρο
08.02.2017 13:28
Μια γοητευτική, όσο και σπάνια, πλευρά της Κάλλας μας αποκαλύπτει το πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο σπουδαίος σολίστ και παιδαγωγός του κλασικού τραγουδιού Άρης Χριστοφέλλης, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ρεσιτάλ τραγουδιού για την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης
22.09.2016 12:43
Με ένα ρεσιτάλ τραγουδιού με την σπουδαία Ελληνίδα υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την μνήμη της Μαρία Κάλλας, συνεισφέροντας με τα έσοδα από τα εισιτήρια στην δημιουργία της Ακαδημία Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας", η οποία θα δημιουργηθεί στο διαμέρισμα που έζησε η Μαρία Κάλλας στα νεανικά της χρόνια, στην Οδό Πατησίων 61, στην Αθήνα.
Οι εκδηλώσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τον Σεπτέμβριο
12.09.2016 16:55
Λίγο πριν την έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-17, η Εθνική Λυρική Σκηνή καλωσορίζει το φθινόπωρο με μια σειρά εκδηλώσεων μέσα στον Σεπτέμβριο.
Αρώματα του Κόσμου & Παραδοσιακά Μύρα: Η Ζωή Τηγανούρια στο Κηποθέατρο Παπάγου
06.09.2016 14:30
Η διεθνούς φήμης συνθέτης, σολίστ του ακορντεόν και performer Ζωή Τηγανούρια, έρχεται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κηποθέατρο Παπάγου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
Metamorphosis: Οι μουσικές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
01.06.2016 16:32
Από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει το “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”, ένα τετραήμερο εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, όπου πάνω από 400 καλλιτέχνες συμπράττουν στη σύνθεση μιας μεγάλης γιορτής γνωριμίας με τον χώρο. Κεντρικό ρόλο στις εκδηλώσεις έχει η Μουσική, με τη συμμετοχή 14 ξεχωριστών προγραμμάτων συναυλιών, διαδραστικών εργαστηρίων, και παραστάσεων. Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος φέρει την υπογραφή της Limor Tomer, Γενικής Διευθύντριας Συναυλιών & Διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, ενώ η διεθνούς φήμης καλλιτέχνις Laurie Anderson, είναι προσκεκλημένη Καλλιτεχνική Διευθύντρια.