Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Έντουαρντ, ο Ψαλιδοχέρης

Έντουαρντ, ο Ψαλιδοχέρης

Η γοτθική φαντασία του Tim Burton συναντάει τις μοναδικές χορογραφίες του Matthew Bourne και μια εκπληκτική παράσταση για όλη την οικογένεια είναι γεγονός!

Ο αγαπημένος Ψαλιδοχέρης όλων των μικρών και μεγάλων παιδιών ζωντανεύει στη σκηνή του Badminton τον Ιανουάριο και υπόσχεται να μας μαγέψει, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Johnny Depp, πρωταγωνιστής της ομώνυμης ταινίας του ‘90!

Η ιστορία του Ψαλιδοχέρη μιλά για ένα αγόρι διαφορετικό από τα άλλα. Έναν ήρωα που μένει μόνος στον κόσμο, με ψαλίδια αντί για χέρια, όταν ο εκκεντρικός εφευρέτης του πεθαίνει ξαφνικά και τον αφήνει ατελείωτο.

Ο σκοτεινός περιθωριακός Έντουαρντ παλεύει να βρει τη θέση του μέσα στον κόσμο των πολύχρωμων αμερικάνικων προαστίων και να πείσει τους καλοπροαίρετους κατοίκους του Hope Springs ότι πίσω από το σκληρό παρουσιαστικό του κρύβεται μια αθώα και ευγενική ψυχή.

Πολύ γρήγορα εξελίσσεται στον ήρωα της γειτονιάς, μεταμορφώνοντας τους ομοιόμορφους και βαρετούς κήπους σε «έργα τέχνης» και φτιάχνοντας εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο, ενώ με τα ευφάνταστα πανκ κουρέματά του ξαφνιάζει ευχάριστα τις «καθώς πρέπει» κυρίες. Πόσοι όμως μπορούν να αναγνωρίσουν την ομορφιά και την αθωότητα που κρύβονται πίσω από τις ουλές και τα ψαλίδια του;