Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

6ο Athens Bike Festival στη Τεχνόπολη

6ο Athens Bike Festival στη Τεχνόπολη

Στην Ευρώπη ο Σεπτέμβριος θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μήνας του ποδηλάτου, καθώς τότε γιορτάζεται σε όλες τις χώρες η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά στην Αθήνα το Athens Bike Festival από τις 18 ως τις 20 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

 

Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου, που διοργανώνεται από το ποδηλατικό περιοδικό MBike και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και έχει ως στόχο να φέρει το ποδήλατο πιο κοντά στους πολίτες. Θα τους επιτρέψει να ζήσουν τρεις ολόκληρες ημέρες γνωρίζοντας τα είδη του ποδηλάτου, να κάνουν ποδήλατο σε πραγματικές συνθήκες, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ειδικές δράσεις και παιχνίδια που θα τα κάνουν να αγαπήσουν αυτό το μοναδικό μέσο.

 

Μέσα από τις δράσεις του, το Athens Bike Festival, φιλοδοξεί να κάνει την ίδια την πόλη περισσότερο φιλική στο ποδήλατο. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι 0δυνατότητες και οι προοπτικές ενός μέσου που θα μπορούσε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των μικρών μετακινήσεων στην πόλη και ταυτόχρονα να βάλει στην καθημερινότητά μας την ήπια άσκηση.

 

Στο 6ο Athens Bike Festival, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη ποδηλάτου - για την πόλη, το βουνό, το δρόμο - αλλά και να γνωρίσουν τη μεγάλη ανάπτυξη που παρατηρείται στο ηλεκτρικό ποδήλατο, ένα “νέο μέσο” που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της μετακίνησης στις σύγχρονες πόλεις για άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

 

Με δωρεάν είσοδο και φέτος, το Athens Bike Festival στοχεύει να μας ανεβάσεις στο ποδήλατο. Στις τρεις ημέρες της λειτουργίας του, μπορείτε να δείτε ποδήλατα, αξεσουάρ και εξοπλισμό, να κάνετε ποδήλατο και να μάθετε τα πάντα για το ποδήλατο. Μπορείτε επίσης να μάθετε για θέματα διατροφής, προπόνησης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης από τους πλέον ειδικούς!

 

Ειδικά για τα παιδιά, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για παιχνίδι και μια ολοκληρωμένη γνωριμία με το ποδήλατο, με τρόπο σωστό προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

 

Και βέβαια όλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν εντυπωσιακές επιδείξεις από μερικούς από τους καλύτερους αναβάτες στον κόσμο.

 

Από τις 18 ως τις 20 Σεπτεμβρίου, η καρδιά της πόλης χτυπά σε ρυθμούς ποδηλάτου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

 

Πληροφορίες και πρόγραμμα εκδηλώσεων: www.bikefestival.gr

Σχετικές ειδήσεις
Athens Science Festival 2017 στην Τεχνόπολη
24.02.2017 17:22
Το μοναδικό Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων από τις 29 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου, και αναμένεται να εντυπωσιάσει και να κάνει την παρουσία του πιο δυναμική από κάθε άλλη χρονιά.
Djangofest Athens gypsy jazz festival 2016 στην Τεχνόπολη
06.09.2016 14:17
Το DJANGOFEST επιστρέφει στην Αθήνα για 7η συνεχόμενη χρονιά στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
16th Athens Technopolis Jazz Festival: 1 φεστιβάλ, 5 μέρες, 18 μουσικά σχήματα, 35.000 επισκέπτες
31.05.2016 11:12
Το Athens Technopolis Jazz Festival πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με περισσότερους από 35.000 επισκέπτες! Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ένωσαν για δεύτερη φορά τις δυνάμεις τους διοργανώνοντας το μακροβιότερο μουσικό θεσμό της πόλης με ελεύθερη είσοδο.
16th Athens Technopolis Jazz Festival: Το πρόγραμμα
12.05.2016 11:32
H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival, από τις 25 έως τις 29 Μαΐου, έπειτα από την επιτυχημένη περσινή επετειακή διοργάνωσή του.
Athens Science Festival 2016: Ένα φεστιβάλ με 31.000 επισκέπτες!
14.04.2016 16:33
Με επιτυχία διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το μοναδικό Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.