Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κοκτώ συναντά τον Πικάσο: έκθεση από την ιδιωτική συλλογή του Ιωάννη Κονταξόπουλου στη Γερμανία

Ο Κοκτώ συναντά τον Πικάσο: έκθεση από την ιδιωτική συλλογή του Ιωάννη Κονταξόπουλου στη Γερμανία

Με την ευκαιρία της επετείου 100 χρόνων της φιλίας μεταξύ του Jean Cocteau και του Pablo Picasso, το Pablo Picasso Art Museum, παρουσιάζει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2015 τη μοναδική ειδική έκθεση Ο Κοκτώ συναντά τον Πικάσο στην οποία οι πίνακες, οι εικονογραφήσεις, τα ποιήματα και οι ταινίες του Cocteau εισάγονται σε έναν διάλογο που κόβει την ανάσα με τις μόνιμες συλλογές του μουσείου.

 

Οι φίλοι είχαν τα ίδια ενδιαφέροντα όλη τους τη ζωή, από την κοινή τους δουλειά για το θέατρο μέσω του ενθουσιασμού τους για την αρχαιότητα και τα μυθολογικά θέματα έως το κοινό τους πάθος για την ταυρομαχία, και μέσω αυτών επηρέασε ο ένας την τέχνη του άλλου. Η έκθεση, που σχεδιάστηκε ως ένας διάλογος, συνδυάζει δάνεια από μια επιβλητική ευρωπαϊκή ιδιωτική συλλογή , κάποια στοιχεία από τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά στη Γερμανία πριν, με εκθέματα από έναν από τους πιο πολύπλευρους νεοκλασικούς καλλιτέχνες , για τον οποίο ο Klaus Mann έγραψε κάποτε: Jean Cocteau είναι ένας από τους μύθους της υπερεθνικής αδελφοσύνης μας: το όνομα του - όπως αυτό του νεαρού Αντρέ Ζιντ, του Κάφκα, του Πικάσο - ήταν ένα από τα συνθήματα με τα οποία νεαροί ιδεαλιστές από το Cambridge έως το Κάιρο αναγνώριζε ο ένας τον άλλον."

Σχετικές ειδήσεις
Η περίπτωση Καποδίστρια: oμαδική εικαστική έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
06.10.2016 12:16
Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η ομαδική εικαστική έκθεση Η Περίπτωση Καποδίστρια σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση αποτελεί ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια, όπου ζωγραφικά και γλυπτά έργα διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών συνομιλούν με αντικείμενα του Κυβερνήτη από τις συλλογές του Μουσείου.
Κώστας Λούστας - Ζωγραφική (1933-2014): έκθεση στην Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου – Γκίκα
05.10.2016 10:41
Δύο χρόνια μετά το θάνατο του Κώστα Λούστα (1933-2014) η Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα παρουσιάζει έργα του ζωγράφου από την ιδιωτική συλλογή της οικογένειας, ένας αριθμός εκ των οποίων εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό.
Έκθεση Γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη
08.08.2016 15:00
Τις πόρτες της στο κοινό ανοίγει η νέα ατομική έκθεση γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη στην Πύλη Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016.
The Equilibrists / Οι Εξισορροπιστές: έκθεση από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη
15.06.2016 16:29
Η έκθεση “The Equilibrists / Οι Εξισορροπιστές” είναι μια συνεργασία του New Museum της Νέας Υόρκης, του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και του Μουσείου Μπενάκη, με την ευκαιρία της 33ης επετείου από την ίδρυση του ΔΕΣΤΕ.
do objects stay / μένουν τα αντικείμενα: Έκθεση του Απόστολου Ντελάκου στην CASK gallery
04.05.2016 12:59
Η CASK παρουσιάζει, από τις 6 Μαΐου 2016, την τρίτη ατομική έκθεση του Απόστολου Ντελάκου “do objects stay / μένουν τα αντικείμενα”, που δημιουργήθηκε για την γκαλερί, σε συνεργασία με τη συλλογή Ιωάννη Κυπαρισσούς.