Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών με κεντρικό μήνυμα μουσική μας ενώνει" πραγματοποιείται φέτος, για 18η συνεχή χρονιά, υπό τη σκέπη του δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού & Πολιτιστικού Οργανισμού.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους θεσμούς της Θεσσαλονίκης που αγκαλιάζεται με θέρμη κάθε χρόνο τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από το μουσικόφιλο κοινό.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 και ώρα 21.00 στο αύλειο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Σίνδου, με την καθιερωμένη τελετή έναρξης σε σκηνοθεσία Ρίτας και Γιάννη Πουταχίδη και θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 και ώρα 21.00, στον ίδιο χώρο.

Την ίδια μέρα, Κυριακή 30/8, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Σίνδου με παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα μουσικά σχήματα που συμμετέχουν διακρίνονται για την υψηλή καλλιτεχνική τους αξία και την υψηλή ποιότητα των παραστάσεων τους, στοιχεία που κατατάσσουν το Φεστιβάλ στα πιο σημαντικά της Ευρώπης (μέλος των Διεθνών Δικτύων IFEA & WASBE).

Φέτος, το Φεστιβάλ φιλοξενεί πάνω από 500 μουσικούς. Συγκεκριμένα συμμετέχουν εννέα σχήματα:

Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα
Νεανική Ορχήστρα Πνευστών “Ζάμπρουφ”, Πολωνία
Νεανική Ορχήστρα Πνευστών “Λόβετς”, Βουλγαρία
Νεανική Ορχήστρα Πνευστών “Πόρτρετ”, Ουκρανία
Νεανική Ορχήστρα Πνευστών “Σουκόβολα”, Πολωνία
Ορχήστρα Magic Brass Δήμου Λαμίας
Ορχήστρα Νέων Σίνδου
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης

"Για 18η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών συνεχίζει να δίνει ισχυρό πολιτιστικό στίγμα όχι μόνο στο Δήμο μας αλλά και σε ολόκληρη τη "μητροπολιτική" Θεσσαλονίκη. Είναι ένα πολιτιστικό γεγονός το οποίο αξίζει να στηρίξουμε όλοι μας, καθώς φέρει όλα εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό και απαραίτητο στην πολιτιστική ζωή ολόκληρης της περιφερειακής ενότητας: νιάτα, φιλία, συνεργασία, τέχνη, διεθνής χαρακτήρας" δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.

"Εμείς ως νέα διοίκηση του Δήμου Δέλτα θα συμβάλλουμε ώστε το Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών να αποκτήσει ξανά την αίγλη που είχε στο ξεκίνημά του. Γιατί πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση -μαζί με τον λαϊκό πολιτισμό της περιοχής μας- αποτελούν αιχμή για την προσέλκυση επισκεπτών στο Δήμο μας. Και ένα πόλο υγιή και δημιουργικό για τη νεολαία μας. Θέλω να προσκαλέσω τους Θεσσαλονικείς να έρθουν στο Δήμο μας τις ημέρες του Φεστιβάλ και να απολαύσουν τη μουσική πανδαισία!" συμπλήρωσε.

"Το Διεθνές Φεστιβάλ στα προηγούμενα χρόνια συνδέθηκε μέσα από τη μουσική, με σημαντικές κοινωνικές αξίες και ιδέες όπως ο εθελοντισμός, η συνεργασία, το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο, η προώθηση των ελληνικών προϊόντων, το αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, το ενδιαφέρον για το περιβάλλον . Θα επιδιώξουμε και φέτος να ευαισθητοποιήσουμε τους επισκέπτες του φεστιβάλ σε θέματα που αφορούν την νεολαία γιατί συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι "Η μουσική μας ενώνει"" δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Μίλτος Πολυχρονίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τη διοίκηση του δήμου για τη στήριξη και την προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε και το 18ο Φεστιβάλ να ανταποκριθεί στα υψηλά κριτήρια που τέθηκαν από την πρώτη χρονιά της υλοποίησης του.

"Οι τελετές έναρξης και λήξης με τη συμμετοχή των σχημάτων και την ενθουσιώδη συμμετοχή του κόσμου, έχουν σφραγίσει το χαρακτήρα του Φεστιβάλ και αποτελούν κάθε χρόνο τη μεγάλη έκπληξη, αλλά και το εντυπωσιακό στοίχημα. Έτσι λοιπόν και φέτος, φιλοδοξούμε με τις δύο αυτές τελετές να εντυπωσιάσουμε τους επισκέπτες του Φεστιβάλ, αλλά και να τους χαρίσουμε καθ όλη τη διάρκεια του, αξέχαστες βραδιές!" συμπλήρωσε.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα, που χρόνια τώρα στέκεται αρωγός σε αυτήν την τόσο μεγάλη προσπάθεια.

Σχετικές ειδήσεις
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation για μία ημέρα στη Στέγη
14.09.2016 10:55
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation + Αγορά, λίγο πριν σαλπάρει για τη μοναδική Σύρο, κάνει μια στάση στην Αθήνα για μια προ-φεστιβαλική εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό.
28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου
26.07.2016 10:20
Το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την τέχνη και τον πολιτισμό ανοίγει και φέτος για 28η συνεχόμενη χρονιά τις πόρτες του – με ελεύθερη πάντα είσοδο – από 30 Ιουλίου 2016, στον μοναδικής ομορφιάς χώρο του κτήματος Μάνεση.
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες»: Κάλεσμα συμμετοχής
13.06.2016 11:51
Για 7η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ''Γέφυρες'' θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε επιλεγμένους χώρους, καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ταξιδεύει σε Θεσσαλονίκη, Βερολίνο και Ντύσελντορφ
02.03.2016 17:07
Μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την χώρα μας και ιδιαίτερα για το νησί της Λέσβου, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) συνεχίζει δυναμικά τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποδεικνύοντας ότι η μουσική έχει την δύναμη να εμψυχώσει, να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το πρόγραμμα της 6ης μέρας
25.02.2016 12:41
Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται για στη Λάρισα το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools.