Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

15η Πανσέληνος στον κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη

15η Πανσέληνος στον κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη

Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, ώρα 9μμ, θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης γλυπτικών κατασκευών και ζωγραφικών έργων του Κώστα Ευαγγελάτου στην Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, επετειακή εκδήλωση για τα 15 χρόνια λειτουργίας της. Την καλλιτεχνική επέτειο θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Κώστας Καρούσος.

 

Θα γίνει επίσης ξενάγηση στην έκθεση των "ΛΙΘΟΚΟΛΛΑΖ" και σε συλλεκτικά εικαστικά εκθέματα της Villa Ροδόπη από τον καλλιτέχνη.

 

Στις 10.15 μμ θα αρχίσει η ετήσια καλλιτεχνική επτανησιακή "βεγγέρα", με Performance στη λίθινη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ-MAUVE STAGE του κήπου, το πρόγραμμα της οποίας θα παρουσιάσει η κα Αγγελική Κοκκολιάδη- Γαρμπή.

 

Ο δάσκαλος κλασικής κιθάρας Γεράσιμος Σκλαβουνάκης θα ερμηνεύσει έργα των SCARLATTI και DE NARVAEZ.

 

Ο Κώστας Ευαγγελάτος θα απαγγείλει το αριστουργηματικό ποίημα ΤΟ ΧΑΙΡΕ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ (1903) του ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ. Το υψηλής έμπνευσης και έκφρασης ποίημα συνέθεσε ο μεγάλος Ποιητής για την περίσταση της ιστορικής παράστασης της "Ορέστειας" του Αισχύλου στη δημοτική γλώσσα. Η παράσταση αυτή σηματοδότησε τότε πλήθος αντιδράσεων από τους αντιδημοτικιστές "γλωσσαμύντορες". Ο Κώστας Ευαγγελάτος δεν θα αποδώσει το γλωσσικά πλούσιο και δύσκολο ποίημα ως "ηθοποιός", αλλά με την ιδιότητα του λογοτέχνη και περφόρμερ.

 

Στη συνέχεια η διακεκριμένη και βραβευμένη χορογράφος και σκηνοθέτις Φένια Αποστόλου θα απαγγείλει επιγραμματικό ποίημα του Κώστα Ευαγγελάτου, από τα Επι-γραφήματα του για τη Μαρία Κάλλας και θα παρουσιαστεί απόσπασμα από την χορογραφία της "Chair's Tragedy", αφιερωμένη στη μεγάλη σοπράνο, με ερμηνεύτρια την εκλεκτή χορεύτρια Σίλια Καρφοπούλου. Το έργο συνοδεύει μουσικά η άρια "Casta Diva" από την όπερα Norma του Bellini με τη συγκλονιστική ερμηνεία της Κάλλας.

 

Το "Chair's Tragedy", παραγωγή του Χοροθεάτρου " Λυδία Λίθος" είναι μια μοντέρνα και τολμηρή ψυχοκινητική χορογραφία για την βασανιστική αναμονή επιστροφής του ερωτικού συντρόφου, μια άρια που γίνεται εμμονή...Το έργο είχε επιλεχθεί από διεθνή επιτροπή να συμμετάσχει στη πλατφόρμα του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με θέμα Γέφυρα Αθήνα-Βερολίνο το 2008. Έχει συμμετάσχει σε πολλά εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά, Αλμάντα Πορτογαλίας και πρόσφατα στο Palazzo Flangini στην Βενετία).

 

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στον κήπο κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι.

Σχετικές ειδήσεις
91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού: η έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
18.10.2016 11:44
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει την έκθεση 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Μεταξουργείου, από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.
Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο
07.09.2016 14:48
Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο μας προσκαλεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στην παρουσίαση του βιβλίου «Με τους ζωγράφους της Πινακοθήκης Αβέρωφ, Οδηγός για νέους», της Μαρίζας Ντεκάστρο και στα εγκαίνια της έκθεσης «Ο ζωγράφος Γεώργιος Ροϊλός και η ιστορική ειδησεογραφία».
Η περίπτωση Καποδίστρια: Ομαδική έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου
02.08.2016 15:59
Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στην Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ναυπλίου στο Βουλευτικό η ομαδική εικαστική έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες: Έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου στην Πινακοθήκη Villa
02.08.2016 14:21
Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 θα εγκαινιαστεί έκθεση εικαστικών έργων του Κώστα Ευαγγελάτου, με γενικό τίτλο "16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες" στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη".
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.