Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Συναυλία υπέρ της «Ειρήνης» στην Λίμνη Καϊάφα

Συναυλία υπέρ της «Ειρήνης» στην Λίμνη Καϊάφα

Μία μοναδική μουσική εκδήλωση όπου θα τραγουδήσουν η καταξιωμένη μεγάλη φωνή του ελληνικού πενταγράμμου Ελένη Δήμου , ο σπουδαίος ερμηνευτής της νέας γενιάς Θάνος Ολύμπιος, ο μελωδικός τραγουδιστής Χρήστος Ρενιέρης καθώς και ο dj Giorgos από την Florida των USA υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και παρουσίαση του γνωστού ηθοποιού και ραδιοφωνικού παραγωγού της ΕΡΤ Γιάννη Τζουανόπουλου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη περιοχή της Λίμνης Καϊάφα στην Ηλεία με τίτλο «Δώστε τα χέρια», ο οποίος προέρχεται από το γνωστό ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Ειρήνη» και τον στίχο «δώστε τα χέρια αδέρφια μου αδέρφια μου, αυτό είναι ειρήνη…».

 

Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Η εκδήλωση θα γίνει με την συνεργασία του Δήμου Ζαχάρως, των τοπικών φορέων και πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

 

Το θέμα της εκδήλωσης θα είναι η ειρήνη και οι νέοι, που θα στείλουν το μήνυμα όχι στη βία, όχι στο bulling. Έτσι η Ελένη Δήμου αποφάσισε να ερμηνεύσει ανάμεσα στα άλλα τραγούδια που θα πει και το τραγούδι με τίτλο «Του ήλιου γιος»  που έγραψε ο Γιάννης Τζουανόπουλος για τον αδικοχαμένο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων, τον Βαγγέλη Γιακουμάκη από το Ρέθυμνο.

Σχετικές ειδήσεις
Συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στο Φεστιβάλ Τήνου
23.08.2016 12:51
Το Φεστιβάλ Τήνου μας προσκαλεί σε μία συναυλία με τίτλο Φάροι του Πολιτισμού- Μεσόγειος Της Ειρήνης, με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016.
Ρεσιτάλ βιολιού με τον Λεωνίδα Καβάκο στην Ύδρα
16.08.2016 16:01
Το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00 στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας και στο πλαίσιο της 7ης Φιλανθρωπικής Εκδήλωσης Κλασσικής Μουσικής υπέρ του Νοσοκομείου Ύδρας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του κορυφαίου Έλληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκου με τον Enrico Pace στο πιάνο.
Μια συναυλία για την Κέρκυρα... με τον Σταμάτη Σπανουδάκη
28.07.2016 14:59
Στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας μπροστά από το ναό του Αγίου Γεωργίου, την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, ώρα 9:00 μμ, ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα εμφανιστεί για μία μοναδική μεγάλη συναυλία με τίτλο «Μια συναυλία για την Κέρκυρα».
Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui στην Πειραιώς 260
02.06.2016 16:16
​Τα τραγούδια του «άλλου» θα τραγουδήσουν η Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui σε μία συναυλία στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Τα τραγούδια μας: Αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
04.01.2016 10:37
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης») το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, ώρα 8.30 μμ, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία «Τα τραγούδια μας», ένα αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι, τη μουσική κληρονομιά που σημάδεψε τον 20ο και επεκτάθηκε στον 21ο αιώνα, σύμβολο ενός αγώνα αλλά και βιωματική έκφραση πολλών γενεών.