Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Αποκάλυψη: Εικαστική Περιπλάνηση στο Μουντάδο Τήνου

Αποκάλυψη: Εικαστική Περιπλάνηση στο Μουντάδο Τήνου

Συνεχίζεται μέχρι τις 23 Αυγούστου 2015 η έκθεση AΠΟΚΑΛΥΨΗ στο Μουντάδο της Τήνου.

 

Το ρήμα «αποκαλύπτω» σημαίνει φανερώνω.  Γι’ αυτό τον λόγο, ο όρος έχει ένα νόημα πολύ πλατύ και δεν περιορίζεται στην αναφορά της Αποκάλυψης του Αγίου Ιωάννη.

 

Στην τέχνη, λοιπόν, τα χαρακτηριστικά της είναι: η σημασία της εσωτερικής διάστασης, όπου ο εξωτερικός κόσμος παίρνει σχήμα, και οι υποκειμενικές εμπειρίες μεταφράζονται σε εικόνες και προσωπικά σύμβολα. Ο καλλιτέχνης οφείλει να κάνει ορατό τον εσωτερικό του κόσμο.

 

Να θυμηθούμε ότι, «η Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη» είναι το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, γραμμένο γύρω στο 96 από κάποιον Ιωάννη, στην Πάτμο.

 

Αυτό το βιβλίο καταγράφει οράματα που, επικαλώντας κάποια γεγονότα, προαναγγέλλουν την Κρίση του Θεού ενάντια στις δυνάμεις του Κακού.

 

Σ’ αυτόν τον «θρησκευτικό» αιώνα, όπως είχε προβλέψει ο Andre Malraux, το θέμα της Αποκάλυψης  φαίνεται  πως δεν θα μπορούσε να είναι πιο σύγχρονος τόπος έμπνευσης.

 

Στην έκθεση- διαδρομή μέσα στο Μουντάδος της Τήνου, σε κρύπτες, σε κόγχες, σε καμάρες, βρύσες και  εκκλησιές παρουσιάζουν έργα τους οι καλλιτέχνες:

 

Romina Remmo  (Belgique)    

Albertine Meunier  (France)   

Yvonne Mostard  (Hollande)    

Georgia Damopoulou (Grèce)   

Domenico Pievani  (Italie)     

Yasmina Assbane  (Belgique)     

Patrick Guaffi  ( France/Belgique)      

 

Επιμέλεια έκθεσης: Mireille LIENARD

Μελέτη χώρου: Philippe FRAISSE

Σχετικές ειδήσεις
Αφαίρεση, απόκρυψη & αποκάλυψη: έκθεση του Γιάννη Σπυρόπουλου και της Εοζέν Αγκοπιάν στο Radisson Blu Park hotel
19.10.2016 10:54
Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 20.00, η διεύθυνση του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel, Athens στα πλαίσια του αφιερώματος «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ» και με αφορμή τον εορτασμό των 40 ΧΡΟΝΩΝ από την ίδρυση του ξενοδοχείου, παρουσιάζει την έκθεση δύο μεγάλων καλλιτεχνών, του Γιάννη Σπυρόπουλου και της Εοζέν Αγκοπιάν.
Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Μαρίας Πέντε στην Πάτμο
10.08.2016 15:43
Η γνωστή και καταξιωμένη Πάτμια αγιογράφος και ζωγράφος, Μαρία Πέντε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου, παρουσιάζει μία σειρά από πρωτότυπα έργα που βασίζονται στο θεόπνευστο έργο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, σε μία έκθεση με τίτλο «Αποκάλυψις ... μυσταγωγία - εικονογραφία».
kinono_1: Το Μηδέν ταξιδεύει στην Τήνο!
10.08.2016 13:48
Το Μηδέν συμμετέχει στο Kinono_1_Tinos Art Gathering με μια επιλογή έργων βίντεο στην κεντρική εικαστική έκθεση και 2 ενότητες βιντεοτέχνης που θα προβληθούν στις 16 Αυγούστου 2016, 20:00, Meeting Point, Χώρα Τήνου.
kinono_1: To πρώτο Art Gathering της Τήνου
02.08.2016 11:15
Υπό την Αιγίδα του Δήμου της Τήνου και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου, δύο κάτοικοι δημιουργούν για πρώτη φορά ένα art gathering στο νησί, το kinono_1 από 11 έως 24 Αυγούστου 2016.
Αποκάλυψη: Έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Kapopoulos Fine Arts-Πάτμος
01.08.2016 15:02
Στο νησί της Αποκάλυψης ταξιδεύουν τον Αύγουστο τα έργα του Αλέκου Φασιανού. Η νέα ατομική έκθεση του ζωγράφου, η πρώτη του στην πανέμορφη Πάτμο, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις 6 Αυγούστου 2016, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο "Αποκάλυψη".