Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Γιώργος Ισαάκ: 37 χρόνια River Party

Γιώργος Ισαάκ: 37 χρόνια River Party

To River Party δεν είναι απλά ένας θεσμός που λειτουργεί αδιάληπτα για 37 χρόνια. Είναι ένα φεστιβάλ που έχει στιγματίσει τις ζωές τόσο των ανθρώπων της Καστοριάς όσο και των επισκεπτών του, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολλοί από τους οποίους ξεκίνησαν να το παρακολουθούν από παιδιά και μεγάλωσαν μαζί του.

Είναι μια ολική εμπειρία, μουσική και κατασκηνωτική, που δύσκολα μπορεί κάποιος να κατανοήσει αν δεν την έχει ζήσει. Είναι η χαρά της μουσικής, της επαφής με τη φύση, της επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, της διασκέδασης, του κεφιού, των μοναδικών στιγμών που ο καθένας μας έχει βιώσει στα τόσα καλοκαίρια που το River Partyπραγματοποιείται στο Νεστόριο, στους πρόποδες του Γράμμου και στις πηγές του Αλιάκμονα- σε ένα καλά κρυμμένο παράδεισο στον οποίο θέλεις πάντα να επιστρέφεις.

Το River Party το γνώρισα με την πρώτη περιοδεία που ανέλαβα ποτέ στην καριέρα μου και έτσι από την οπτική του καλλιτεχνικού σχήματος πίσω απο την σκηνή το αγάπησα με την πρώτη ματιά. Και ήταν πραγματικά μεγάλο το αίσθημα ευθύνης όταν ανέλαβα αρχικά την καλλιτεχνική του διεύθυνση και απο φέτος ολόκληρη την παραγωγή του.

Φέτος λοιπόν αποφασίσαμε να τα αλλάξουμε όλα και να κάνουμε το 37o River Party το καλύτερο που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα! Με σύνθημα -όχι μόνο επικοινωνιακό αλλά και ουσιαστικό- "το δικό ΣΟΥ River Party" ξεκινήσαμε μια εκστρατεία για να διαμορφώσει ο κόσμος που αγαπάει το θεσμό, το φεστιβάλ όπως το ονειρεύεται. Και τα αποτελέσματα μας εξέπληξαν ευχάριστα όλους. Τα περισσότερα, όπως το καλλιτεχνικό πρόγραμμα , ο αριθμός των σκηνών, τα καινούργια ονόματα στις ζώνες κατασκήνωσης και τις τιμές των εισιτηρίων, τα έχετε δει ήδη ενώ και άλλες πολλές καινοτομίες έχουν σχεδιαστεί και θα ανακοινώνονται μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του φεστιβάλ ανεβάζοντας τον πήχη της διοργάνωσης μαζί με το κέφι των παρευρισκόμενων στα ύψη.


46 καλλιτέχνες , 4 μουσικές σκηνές, 4 νέες θεματικές ζώνες κατασκήνωσης (θυμηθείτε να ντυθείτε ανάλογα!), περισσότερες απλό 68 ώρες ζωντανής μουσικής, ένας ραδιοφωνικός σταθμός που θα μεταδίδει για πρώτη φορά ότι γίνεται στο River Party ζωντανά από το Νεστόριο σε όλη την Ελλάδα, πολλές νέες παράλληλες δραστηριότητες και διαγωνισμοί με εσάς πρωταγωνιστές, συνθέτουν το παζλ του μεγαλύτερου καλοκαιρινού φεστιβάλ της χώρας,


To River Party επιστρέφει στον χώρο που το γέννησε για άλλο ένα καλοκαίρι. Και μαζί του επιστρέφουν και α μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής ενώ για πρώτη φορά έχουμε δύο διεθνείς guests. Ο Grammatik και o James Arthur (που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα), έρχονται στο φεστιβάλ και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό. Κι ακόμα πιο χαρούμενος είμαι γιατί το όνειρό μου για ένα non-stop μουσικό πενταήμερο φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί κι εύχομαι να το μοιραστούμε με περισσότερους φίλους του φεστιβάλ, περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά.

Γιατί το μυστικό του River Party είναι ότι καθορίζει το καλοκαίρι και τις αναμνήσεις μας.Αν δεν το ζήσει κάποιος δεν μπορεί να το καταλάβει. Κι αυτό είναι από μόνο του μια πρόκληση για όλους εμάς πίσω από τη διοργάνωση αλλά και μια πρόσκληση για κάθε νέο ή νέα, για τους φίλους της μουσικής, απο την Ελλάδα και απο το εξωτερικο.  

Info: Ο Γιώργος Ισαάκ είναι διευθύνων σύμβουλος της People Entertainment Group A.E.

* Αναδημοσίευση από το περιοδικό Culturenow Mag, τεύχος 33

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φετινού River Party μπορείτε να το δείτε εδώ: 37ο River Party: Το πρόγραμμα

Σχετικές ειδήσεις
39ο Φεστιβάλ Δράμας: Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε από το ελληνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα!
23.09.2016 13:45
Η πόλη της Δράμας αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια το σημαντικότερο ραντεβού των Ελλήνων μικρομηκάδων. Κάθε Σεπτέμβρη σκηνοθέτες, παραγωγοί και ηθοποιοί συναντώνται στην βορειοελλαδίτικη πόλη, με αφορμή την μεγάλη γιορτή των ταινιών μικρού μήκους. Φέτος ήταν έτος ρεκόρ, αφού προκρίθηκαν 65 ταινίες από τις 209 που είχαν κατατεθεί και τελικά για διάφορους λόγους προβλήθηκαν οι 62.
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα»: Το όραμά μας
24.08.2016 11:25
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), διοργανωτής και εμπνευστής του Διεθνούς Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» ιδρύθηκε το 2008 από μια ομάδα νέων ιστορικών- ερευνητών (πρώην συνεργατών του ΕΛΙΑ) και σήμερα απαριθμεί περισσότερους από 45,000 φίλους / μέλη - από όλη την Ελλάδα.
Διαδρομές στη Μάρπησσα: Η ομάδα του φεστιβάλ μας καλεί και φέτος να περπατήσουμε στην Πάρο!
23.08.2016 10:11
Ξεκινώντας το σχεδιασμό του πρώτου τριήμερου φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» τον Μάρτιο του 2010, δε φανταζόμασταν ότι μέσα σε έξι χρόνια, θα είχαμε βιώσει τόσες όμορφες στιγμές και δυνατές συγκινήσεις.
Οι μουσικές του κόσμου διασταυρώνονται στον Μόλυβο!
05.08.2016 14:30
Ένας σημαντικός διεθνής πολιτιστικός θεσμός επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην παραμεθόριο Λέσβο, ύστερα από την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωσή του. Ο λόγος για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου  το οποίο θα πλημμυρίσει μουσικές από τις 16- 19 Αυγούστου τον πανέμορφο οικισμό του Μολύβου,
Γιάννης Βακαρέλης:  Ναύπλιο μαγευτικά φιλόμουσο
16.06.2016 16:19
Πριν από 25 χρόνια, ο αείμνηστος χορδιστής του Φεστιβάλ Ναυπλίου, ο Θανάσης Χαϊτόπουλος φύτεψε μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Τριανόν ένα κλαδάκι λέγοντας τα παρακάτω λόγια εκείνο το πρωινό: «Αυτό θα γίνει μια μέρα το δέντρο του Φεστιβάλ μας». Άλλοι χαμογέλασαν, άλλοι τον κοίταξαν περίεργα… Ο Θανάσης, τελικά, είχε δίκιο. Μπροστά στο Τριανόν υψώνεται το δέντρο του, μέχρι σήμερα, ένα τέταρτο του αιώνα μετά.