Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για μία συναυλία στη Μαρίνα Ζέας

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για μία συναυλία στη Μαρίνα Ζέας

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ανοίγει το συμφωνικό πρόγραμμα της σαιζόν 2015 – 16, στη Μαρίνα Ζέας, στην Ακτή Θεμιστοκλέους, στον Πειραιά, υπό τη μπαγκέτα του Ολλανδού αρχιμουσικού Γιαν Βερμάνινχ.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στις 7.00 μμ, μπροστά από το Ναυτικό Μουσείο θα διεξαχθεί το παρακάτω μουσικό πρόγραμμα:

KΑΡΛ ΜΑΡΙΑ ΦΟΝ ΒΕΜΠΕΡ (1786 – 1826)

Εισαγωγή στην όπερα «Ο ελεύθερος σκοπευτής»
“Leise leise fromme Weise”, άρια από την όπερα «Ο ελεύθερος σκοπευτής»
ΓΚΑΕΤΑΝΟ ΝΤΟΝΙΤΣΕΤΙ (1797 –1848)

“Fra poco a me ricovero” από την όπερα «Lucia di Lammermoor»
ΤΖΑΚΟΜΟ ΠΟΥΤΣΙΝΙ (1858 – 1924)

“O soave fanciulla”, ντουέτο από την όπερα «Μποέμ»
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (1884 – 1941) Εισαγωγή στην οπερέτα «Οι απάχηδες των Αθηνών» ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ (1883 – 1950) «Ψηλά στο μέτωπο», από την οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» ΓΙΟΧΑΝ ΣΤΡΑΟΥΣ (υιός) (1825 – 1899)

Εισαγωγή στην οπερέτα «Η νυχτερίδα»
“Klänge der Heimat”, άρια από την οπερέτα «Η νυχτερίδα»
Annen Polka, έργο 117
“Wer uns getraut“, ντουέτο από την οπερέτα «Ο βασιλιάς των τσιγγάνων»
Κάρεν Λάιμπερ, υψίφωνος

Γιάννης Χριστόπουλος, τενόρος

Γιαν Βερμάνινχ, μουσική διεύθυνση

Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού και όπως κάθε φορά με τις συναυλίες του Φεστιβάλ, έτσι και τώρα, η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Μαρίνα Ζέας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Πειραιά.
 
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας παραθέσουμε μία σύντομη περιγραφή του Διεθνούς Φεστιβάλ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού:

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Επόμενη Ημέρα - Διεθνής Παρέμβαση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Ποιότητα Ζωής", σε συνεργασία και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Intrarti και με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Αττική 2007 – 2013" (ΕΣΠΑ), διοργανώνουν μέχρι τα τέλη του 2015 το "Διεθνές Φεστιβάλ "Συμφωνία" (Sinfonia) Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού" με σύνολο 76 εκδηλώσεων και με άξονα τη μουσική. Σκοπός και όραμα του φεστιβάλ "Sinfonia" είναι η εδραίωση ενός νέου διεθνούς πολυσυλλεκτικού θεσμού κύρους, ποιότητας και πρωτοτυπίας στην Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Μουσεία, Ωδεία), τοπικές καλλιτεχνικές ομάδες και σχολεία, ενώ στόχοι του είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής και των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και υποδομών, η ενθάρρυνση της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας, η συμμετοχή και σύμπραξη των τοπικών κοινωνιών στη διαδικασία παραγωγής πολιτιστικού προϊόντος, η ψυχαγωγία, η εκπαίδευση, η ένταξη πολιτιστικών δράσεων στην καθημερινότητα των κατοίκων, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η διάχυση πολιτισμού από τις μητροπόλεις του εξωτερικού και της Ελλάδας για να εμπνεύσει διάθεση για δημιουργία εστιασμένη στην Τέχνη που παράγεται με μέθοδο, αισθητική και στοχευμένο αποτέλεσμα.

Σχετικές ειδήσεις
Έργα των Μπραμς και Έλγκαρ από την Κρατική Ορχήστρα στο Μέγαρο
17.01.2017 17:02
Στην πρώτη της συμφωνική συναυλία για το 2017, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου (20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δύο έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, με λαμπρή διαδρομή στη διεθνή μουσική σκηνή.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τους Βλαντιμίρ και Ντιμίτρι Ασκενάζυ στο Ηρώδειο
29.07.2016 14:16
Για την τρίτη και τελευταία φετινή της εμφάνιση στο Ηρώδειο, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016, στις 21.00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται ένα πρωταγωνιστικό «ντουέτο» με το ίδιο διάσημο επίθετο: Ασκενάζυ.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
23.05.2016 13:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο πλαίσιο των συναυλιών Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία V, επισκέπτεται τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, για μία συναυλία.
Στο κατώφλι του 20ου αιώνα ΙΙ: συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
27.04.2016 13:30
Τα ατμοσφαιρικά «Νυχτερινά» του Κλωντ Ντεμπυσύ και το μεγαλόπνοο συμφωνικό ποίημα «Δον Κιχώτης» του Ρίχαρντ Στράους, είναι χαρακτηριστικές μουσικές δημιουργίες του τέλους του 19ου αιώνα, εποχής που η τέχνη, στο «κατώφλι» του 20ου αιώνα πράγματι, έψαχνε και άνοιγε νέους δρόμους έκφρασης. Και τα δύο έργα όπως και το, συνεπές με το πνεύμα των ημερών, «Χριστός Ανέστη» στις παραλλαγές που συνέλαβε ο σπουδαίος μουσουργός Πέτρος Πετρίδης, εντάσσονται στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αμέσως μετά το Πάσχα, την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Αμερικανική βεντάλια: συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
28.03.2016 10:33
Έντονοι χορευτικοί ρυθμοί, τζαζ αρμονίες και γνωστές, αισθαντικές μελωδίες συνθετών του 20ου αιώνα από την αμερικανική ήπειρο, κυριαρχούν στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 1η Απριλίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη και με σολίστ έναν λαμπρό εκπρόσωπο της νέας γενιάς πιανιστών, τον 27χρονο Αλέξανδρο Σαρακενίδη.