Η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων ιστορικής μνήμης, στην συνεδρίαση της που πραγματοποιήθηκε στις 31/07/15 με την προεδρία του αντιδημάρχου πολιτισμού κ. Βαγγέλη Χατζατουριάν, πήρε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις στην πορεία υλοποίησης της σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης, 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης “Nea Smyrni Historic Run” που θα γίνει στην Ν. Σμύρνη στις 4 Οκτωβρίου 2015.

Επικύρωσε την επίσημη μέτρηση της διαδρομής των αγώνων που έγινε με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ και ενέκρινε τον επίσημό χάρτη των διαδρομών.

Αποφάσισε το πολιτιστικό μέρος των αγώνων να περιλαμβάνει εκδηλώσεις στην πλατεία Νέας Σμύρνης, με έναρξη την διοργάνωση μουσικής συναυλίας, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, με το συμφωνικό έργο Ωδή στην Καλλιπάτειρα. Στο μοναδικό αυτό μουσικό έργο συμμετέχουν – Τραγούδι: Πασχάλης Τόνιος, Σοπράνο: Σόνια Θεοδωρίδου, Απαγγελία: Γιώργος Κυρίτσης, Συμφωνική Ορχήστρα Mobile, Διεύθυνση Ορχήστρας: Θεόδωρος Ορφανίδης, Διαβάζουν: Βούλα Πατουλίδου, Δημοσθένης Ταμπάκος, συμμετοχή χορωδίας. 

Το πολιτιστικό μέρος ολοκληρώνεται την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 με μουσικά συγκροτήματα και Dj καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων στους επτά (7) σταθμούς του Τραμ που περικλείονται και περιλαμβάνονται στην διαδρομή των αγώνων καθώς και μια μεγάλη γιορτή μπύρας με τη λήξη του αγώνα.

Τέλος αποφάσισε, σε συνεργασία με τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ., και με αφορμή τα 125 χρόνια από την ίδρυση του να υποστηρίξει τις εκδηλώσεις του συλλόγου με την δημιουργία και παραχώρηση περιπτέρου στο άλσος Ν. Σμύρνης.

           

Η επίσημη ιστοσελίδα του Αγώνα, www.neasmirnihistoricrun.gr, λειτουργεί από τις 15/6/2015 για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συμμετεχόντων, των φορέων και των εταιρειών που υποστηρίζουν την προσπάθεια. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται κυρίως μέσα από την ιστοσελίδα, αλλά και στα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού και Αθλητικού τμήματος του Δήμου Νέας Σμύρνης.