Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης: Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ν.Σμύρνη

1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης: Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ν.Σμύρνη

Η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων ιστορικής μνήμης, στην συνεδρίαση της που πραγματοποιήθηκε στις 31/07/15 με την προεδρία του αντιδημάρχου πολιτισμού κ. Βαγγέλη Χατζατουριάν, πήρε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις στην πορεία υλοποίησης της σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης, 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης "Nea Smyrni Historic Run" που θα γίνει στην Ν. Σμύρνη στις 4 Οκτωβρίου 2015.

 

Επικύρωσε την επίσημη μέτρηση της διαδρομής των αγώνων που έγινε με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ και ενέκρινε τον επίσημό χάρτη των διαδρομών.

 

Αποφάσισε το πολιτιστικό μέρος των αγώνων να περιλαμβάνει εκδηλώσεις στην πλατεία Νέας Σμύρνης, με έναρξη την διοργάνωση μουσικής συναυλίας, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, με το συμφωνικό έργο Ωδή στην Καλλιπάτειρα. Στο μοναδικό αυτό μουσικό έργο συμμετέχουν - Τραγούδι: Πασχάλης Τόνιος, Σοπράνο: Σόνια Θεοδωρίδου, Απαγγελία: Γιώργος Κυρίτσης, Συμφωνική Ορχήστρα Mobile, Διεύθυνση Ορχήστρας: Θεόδωρος Ορφανίδης, Διαβάζουν: Βούλα Πατουλίδου, Δημοσθένης Ταμπάκος, συμμετοχή χορωδίας. 

 

Το πολιτιστικό μέρος ολοκληρώνεται την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 με μουσικά συγκροτήματα και Dj καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων στους επτά (7) σταθμούς του Τραμ που περικλείονται και περιλαμβάνονται στην διαδρομή των αγώνων καθώς και μια μεγάλη γιορτή μπύρας με τη λήξη του αγώνα.

 

Τέλος αποφάσισε, σε συνεργασία με τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ., και με αφορμή τα 125 χρόνια από την ίδρυση του να υποστηρίξει τις εκδηλώσεις του συλλόγου με την δημιουργία και παραχώρηση περιπτέρου στο άλσος Ν. Σμύρνης.

           

Η επίσημη ιστοσελίδα του Αγώνα, www.neasmirnihistoricrun.gr, λειτουργεί από τις 15/6/2015 για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συμμετεχόντων, των φορέων και των εταιρειών που υποστηρίζουν την προσπάθεια. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται κυρίως μέσα από την ιστοσελίδα, αλλά και στα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού και Αθλητικού τμήματος του Δήμου Νέας Σμύρνης.             

Σχετικές ειδήσεις
Εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ: Πρόγραμμα Οκτωβρίου 2016
04.10.2016 15:41
Ο Οκτώβριος ξενικά δυναμικά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με ακόμα περισσότερες ανοιχτές εκδηλώσεις και δεκάδες πολιτιστικές, δημιουργικές και αθλητικές δράσεις για όλους. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο ΚΠΙΣΝ έως και την επίσημη παράδοση του έργου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο, έχουν ως βασικό στόχο να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να βρουν ένα κομμάτι του εαυτού τους στο ΚΠΙΣΝ, να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα το έργο, να το επισκεφθούν και δημιουργήσουν τις δικές τους εμπειρίες.
Εκδηλώσεις για τα 190 χρόνια της Ερμούπολης
23.08.2016 13:37
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», θα πραγματοποιηθούν τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 190 χρόνια από την ονοματοδοσία της Ερμούπολης, από την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 έως την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στην Ερμούπολη.
Aύγουστος στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
04.08.2016 13:05
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ανακοινώνει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει τον Αύγουστο.
Αθηναίων Τέχνες: Μήνες Δημιουργίας: Εκδηλώσεις από τις ομάδες των Πολιτιστικών Κέντρων Δήμου Αθηναίων
16.05.2016 16:48
Μία σειρά εκδηλώσεων υπό το γενικό τίτλο «Αθηναίων Τέχνες: Μήνες Δημιουργίας» θα πραγματοποιηθεί από το Μάιο έως τον Ιούλιο 2016, στους χώρους των Πολιτιστικών Κέντρων του ΟΠΑΝΔΑ, αλλά και σε άλλους, όπως πλατείες και θέατρα.
16 καθρέφτες: συναυλία - παράσταση του Νίκου Παπαδογιώργου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.05.2016 15:35
Το τραγούδι αποτελεί έναν τρόπο να κοιτάμε τον εαυτό μας. Μας προσφέρει αντικατοπτρισμούς του κόσμου μας, του έσω και του έξω. Της κοινωνίας. Της ιστορικής συγκυρίας. Είναι ένας τρόπος ανάγνωσης των πραγμάτων, πραγμάτωσης των ονείρων και, κάποιες φορές, αποκατάστασης της αλήθειας.